
Enerji Veren Atomik Besinler
Günlük iş temposundan kaynaklı, kronik olarak kendinizi yorgun hissetmeyin!
Kış aylarına giriş yapılmaya başladığı dönemlerde soğuk buzlu içeceklerin yerini sıcak ve keyifli içecekler yerini alır. Vücudun mevsim değişikliklerine karşı doğru hamleleri yapabilmesi için hazır durumda olması gerekir.
Yaz aylarından kış aylarına geçerken grip, nezle gibi hastalıklar harekete geçmeye başlar. Eğer bağışıklık sisteminiz güçlü ise bu tür hastalıklardan etkilenmeniz zordur. Hastalıklardan korunmak ve kendinize bir kalkan oluşturmak için doğanın muhteşem ürünlerinden olan bitki çaylarından faydalanabilirsiniz. Her bitkinin farklı özellikleri ve görevleri vardır. Doğru zamanda ve miktarda tükettiğinizde vücudunuza saymakla bitmeyen faydaları vardır. Bu yazımızda kış aylarına girerken sizi zinde tutabilecek muhteşem bitki çaylarını bulabilirsiniz.
Herkesin bildiği gibi yeşil çayın vücuda ve insan sağlığına çok faydası vardır. Yeşil çay yüksek oranda antioksidandır ve vücut direncini korur. Yeşil çayın doğal antibiyotik özelliğinden dolayı kış aylarında sıkça tüketilmelidir.
Anneler çocukları hasta olduğunda mutlaka ıhlamur bitkisini kaynatıp içirirler. Ihlamur muhteşem bir doğal kaynaktır. Gribal enfeksiyonların tedavisine katkıda bulunur. Ihlamur bitkisi C vitamini içerir. Boğaz rahatsızlıklarına ve iltihaplarına çok iyi gelen ıhlamur çayını kışın günde en az 2 bardak tüketmelisiniz.
Ekinezya çayı doğal bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Virüslere karşı mücadelede ekinezya çayında vitamin ve mineraller bulunur. Ekinezya çayı;
Tıbbi olarak bir çok ilaç tedavisi ile kombine edilen ekinezya çayını kış aylarında yanınızdan ayırmamalısınız.
Boğaz enfeksiyonlarına ve iltihaplara çok iyi gelen adaçayı kış aylarında bol bol içilmesi gereken muhteşem bir doğal kaynaktır. Adaçayını günde 2 bardak olarak kaynatıp içerseniz hem öksürüğünüze iyi gelecek, hem de boğaz iltihabınızın çabuk iyileşmesini sağlayacaktır.
Zencefil kış aylarının vazgeçilmek besinlerinden bir tanesidir. Yemeklerin lezzetlerine katkısı olduğu gibi insan sağlığına da müthiş faydalıdır. Zencefilin suyunu sıkıp içerek ya da çayını demleyerek tüketebilirsiniz. Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir. 1 bardak türk kahvesi fincanına 1 çay kaşığı zencefil, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bir kerede için. Bu tarif boğaz iltihabınıza iyi gelecek ve grip mikrobunuza karşı savaşacaktır.
Tarçın muhteşem bir C vitamini kaynağıdır. Kış aylarında birçok içeceğin içerisine ekleyebileceğiniz tarçının vücuda birçok faydası vardır. Kan şekerinin dengelenmesinde çok önemli olan tarçını elma kabukları ile birlikte kaynatıp içtiğinizde kendisi daha dirençli hissedeceksiniz.
Malta eriğinin çiçeklerinden oluşan bu muhteşem kaynak gribe karşı savaşan en önemli bitkilerdendir. Yeni Dünya bitkisi içeriğinde C vitamini ve antioksidanlar vardır. Kış aylarında Yeni Dünya Çayını tüketmek sizi hem mikroplara karşı korur hem de size gün boyu enerji verir. Yatmadan önce bir bardak Yeni Dünya Çayı içmeniz sizi rahatlatarak gece boyu deliksiz uyumanıza faydalı olacaktır.
Kuşburnu kış aylarında tüketilmesi gereken en önemli çaylardan bir tanesidir. Kan hücrelerini çoğaltma özelliğinden dolayı kan dolaşımını hızlandırır. Kış aylarında vücudu zinde ve sıcak tutan kuşburnu çayı aynı zamanda kolesterolü düşürür.