Kan Şekerini Dengeleyen Gıdalar

Kan şekerinizi dengelemek rahatsızlıklara yakalanmamanın önemli bir kuralıdır.

Vücuttaki kan şekeri seviyesinin düşmesi, stres, yorgunluk, uykusuzluk gibi etkenlerden dolayı tatlı yiyeceklere yönelme eyleminizi doğal yöntemlerle atlatabilirsiniz. Eğer şekerli besinler çok tüketiyor ve bu durumdan rahatsızsanız size önerebileceğimiz doğal tariflerimizden faydalanabilirsiniz.

Yoğurt Kan Şekeri Dengelemede Önemli Rol Oynar

Kan şekeriniz düştüğünde yardıma koşacak besinler arasında en önemlileri meyvelerdir. Meyveler hem doğal kaynaklardır hem de şeker seviyenizi dengede tutacak muhteşem doğal kaynaklardır.

Tarifi: 1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı pekmez ile iyice karıştırın. İçerisine 1 tatlı kaşığı süt ekleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra evdeki meyvelerden ekleyin. En son üzerine toz halinde çekilmiş ceviz serpiştirin. Meyve ve kuruyemişler hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de kan şekerinizi dengede tutacaktır. Bu karışımı sabah kahvaltısı olarak yerseniz gün boyu enerjik hissedeceksiniz. İçerisindeki kalsiyum, vitamin ve minerallerden oluşan bu faydalı tarifi çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Bu tarif kolesterol seviyenizi dengede tutacak ve bağışıklık sisteminizi destekleyecektir.

Yulaf Gevreği Kan Şekerini Düşürmenize Yardımcı Olur

Sürekli şekerli şeyler yemeği isteği genellikle kan şekeri seviyesinin dengesiz olduğunu gösterir. Tahıllı yiyecekler düşük glisemik indeksi içerir. Eğer tahıllı ürünleri ağırlıklı olarak tüketirseniz kan şekeri seviyeniz daha dengeli olacaktır. Yulaf gevreği kan şekerini dengede tutabilen önemli tahıllardandır.

Tarifi: Sabahları yulaf gevreğini yarım yağlı süt, biraz tarçın ve meyvelerle süslerseniz hem gün boyu enerjik olacaksınız hem de canınız tatlı yemek istemeyecektir.

Tarçın Mucizesiyle Kan Şekerinizi Dengeleyin

Herkesin mutfağında bulunan tarçının muhteşem kokusu ve tadı dışında sağlığa faydalı olan birçok özelliği vardır. Tarçın, insülin seviyesini dengeler ve şeker tüketme isteği en aza indirir. Mısır kökenli olan tarçının kan şekerini dengede tuttuğu ve şeker ihtiyacını bastırdığı kanıtlanmıştır.  Canınız tatlı istediğinde sadece kabuk tarçının yoğun tadı gelene kadar ağzınızda birkaç dakika tutabilirsiniz. Bu eylem beyninize tatlı ihtiyacımı karşıladım komutu gönderecektir.

Tarifi: Bir kâse yarım yağlı yoğurdu yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu ve 1 çay kaşığı cam balı ile iyice karıştırın. En son karışımın üzerine toz tarçın ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Bu tarif tatlı yeme isteğinizi dizginleyecektir.

Elma Tüketerek Kan Şekerinizi Dengeleyin

Elmanın vücuda olan faydaları saymaklar bitmez. Elma yoğun oranda krom içerir. Canınızın sürekli tatlı istemesinin sebeplerinden bir tanesi de vücuttaki krom eksikliğidir. Krom eksikliği metabolizma için çok önemlidir ve kolesterole sebep olabilir. 

Tarifi: 2 elmayı soyun ve dilimlerini bir fırın poşeti içerisine koyun. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal ve biraz tarçın serpiştirerek fırında 15-20 dakika pişirin. Pişen karışımı poşet içerisinde iyice sallayın ve soğumaya bırakın. Muhteşem tatlınız hazır!

Her Gün Bir Avuç Fındık Kan Şekerinizi Dengeleyecektir

Fındık yüksek oranda protein içeren önemli besinlerdendir. Protein içeriği yüksek olan besinler şeker isteğini azaltır ve kan şekerini dengede tutar. Bu sebepten dolayı her gün doğru oranda protein tüketmek gerekir. Fındık faydalı yağlar ve protein içerir. Her gün 1 avuç kadar fındık yemek kan şekerini dengede tutar ve enerji verir.

Tarifi: 1 avuç fındığı makinada toz haline getirin. Hurma meyvesini soyun ve püre haline getirin. Hurmanın üzerine fındıkları ekleyin ve iyice karıştırın. İçerisine 1-2 damla kadar şekersiz vanilya damlatın. Tercihe göre en son üzerine az miktarda bitter çikolata rendeleyebilirsiniz.

Hurma Toplarıyla Doğal Şekerden Faydalanın

Muhteşem lezzetiyle doğal şeker kaynaklarından biri olan hurma ile birçok şekersiz ve faydalı tatlılar hazırlamak mümkün. Düşük glisemik indeksi olan hurma hem çok lezzetli hem de çok faydalı bir besindir.  Günde birkaç adet hurma yemek sizin gün boyu tatlı ihtiyacınızı karşılar. Ayrıca hurma, kemik erimesi, böbrek taşı ve yüksek tansiyona da çok iyi gelir. Hurma yoğun oranda lif içerir ve bağırsaklardaki zararlı bakterilerin oluşmasını engeller. 

Tarifi: 2 bardak çekirdeksiz hurma, yarım çay bardağı badem ve 1 çay kaşığı tarçını robottan geçirin. Hazırladığınız karışıma 1 çay kaşığı şekersiz vanilya ekleyerek tekrar robottan geçirin. Elde ettiğiniz hamuru elinizle toplar haline getirin ve buzdolabında bekletin. Muhteşem hurma toplarınız hazır!

Az Bilinen Efsane Gıda Pancar Kan Şekerinizi Dengeleyecek

Yoğun ve çekici rengi ile pancarın faydalı oldukça fazladır. Kalp rahatsızlıkları, migren ve kansızlık gibi birçok hastalığa iyi gelen pancar aynı zamanda kan şekerini de dengede tutar. Yaklaşık 10 dakika kadar haşladığınız pancarların tanelerini tüketebilir ve/veya suyunu içebilirsiniz. Pancar birçok vitamin ve mineral içerir, yüksek oranda demir kaynağıdır. Kansızlık problemlerine çözüm olabilen pancar, aynı zamanda kan şekeri seviyesini korur. Düzenli olarak tüketildiğinde tatlı krizlerini engelleyen pancar kaliteli bir glutamin kaynağıdır.  Karaciğeri temizlemesi ve yenilenmesinde faydalı olan pancar gün boyu enerji verir canlandırır.

Tarifi: 4-5 adet pancarı kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin ve bir tavada kızartır. Kızarttığınız pancarların üzerine 1 tatlı kaşığı çiçek balı ve biraz tarçın ekleyerek kavurmaya devam edin. Servis tabağına aldığınız pancar tatlınızın üzerine öğütülmüş ceviz ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun