Gribe İyi Gelen Bitki ve Çaylar

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, grip olan kişilerin sayısında bir artış meydana geldi.

Kış ayları yaklaştıkça bağışıklık sistemini hastalıklara karşı korumak çok önemlidir.  Hafif bir aksırma başlangıcı büyük bir gribin habercisi olabilir. Hasta olunduğunda hemen kulaktan doğma bilgiler ile ilaçlara sarılmamak gerekir. Doğa da her şey mevcut.  Doğal kaynaklar ile grip ve nezle gibi birçok rahatsızlığınıza şifa bulabilirsiniz. Grip geçici bir hastalık virüsüdür. Soğuk havalar başladığında eğer sağlığınıza yeterince dikkat etmezseniz kolayca gribe yakalanabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda sağlığınıza dikkat bile etseniz çevrenizdeki kişilerden de grip kapma riskiniz vardır. Bu riskleri engellemek ve olabildiğince gripten korunmak için doğal kaynaklardan faydalanmak gerekir. Doğadan gelen bütün besinler birer şifa kaynaklarıdır.  Kendisi normalden biraz daha fazla yorgun hissediyorsanız ve burnunuz akmaya başladıysa mutlaka önlemini hızlı bir şekilde almalısınız. Eğer doğal yöntemler ile en başında önlemini alırsanız bu durum sizi doktora gitmekten ve ilaç kullanmanızdan koruyacaktır.

Gripten Korunmanın Doğal Yolları

Gribin en büyük düşmanlarından bir tanesi C vitaminidir. C vitamini bağışıklık sistemini ayakta tutan çok önemli bir vitamindir. C vitamini eksikliğinde birçok rahatsızlık ortaya çıkabilir ve çok kolay gribe yakalanabilirsiniz. Grip virüsü vücut direncini düşürür ve insana kendini halsiz hissettirir. Gribin iyileşmesi vücudun direncinin normalde dönmesi ile ilgilidir. Vücut direncini yükseltmek için A, C ve E vitaminlerini çok yoğun olarak tüketmek gerekir.

  • Yeşil Çay İle Vücut Direncinizi Artırın

Herkesin bildiği gibi yeşil çayın vücuda ve insan sağlığına çok faydası vardır. Yeşil çay yüksek oranda antioksidandır ve vücut direncini korur. Yeşil çayın doğal antibiyotik özelliğinden dolayı kış aylarında sıkça tüketilmelidir.

  • Hoş Kokusu ve Şifasıyla Ihlamur Çayı

Anneler çocukları hasta olduğunda mutlaka ıhlamur bitkisini kaynatıp içirirler. Ihlamur muhteşem bir doğal kaynaktır. Ihlamur bitkisi C vitamini içerir. Boğaz rahatsızlıklarına ve iltihaplarına çok iyi gelen ıhlamur çayını kışın günde en az 2 bardak tüketmelisiniz.

  • Ekinezya Çayı Griple Mücadelede Sizi Destekleyecektir

Ekinezya çayı doğal bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Ekinezya çayında virüslere karşı etkili birçok vitamin ve mineraller bulunur. Ekinezya çayı; Bakır, Demir, Magnezyum, Kalsiyum, Sodyum, Protein, Omega yağ asitleri, A Vitamini, B2 Vitamini, C Vitamini  ve E vitamini içerir.

  • Adaçayı İçerek Hastalıklarla Daha Sıkı Mücadele Edin

Boğaz enfeksiyonlarına ve iltihaplara çok iyi gelen adaçayı kış aylarında bol bol içilmesi gereken muhteşem bir doğal kaynaktır. Adaçayını günde 2 bardak olarak kaynatıp içerseniz hem öksürüğünüze iyi gelecek, hem de boğaz iltihabınızın çabuk iyileşmesini sağlayacaktır.

  • Zencefil Her Derde Deva Mucize Bitki

Zencefil kış aylarının vazgeçilmek besinlerinden bir tanesidir. Yemeklerin lezzetlerine katkısı olduğu gibi insan sağlığına da müthiş faydalıdır.  Zencefilin suyunu sıkıp içerek ya da çayını demleyerek tüketebilirsiniz. Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir. 1 bardak Türk kahvesi fincanına 1 çay kaşığı zencefil, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bir kerede için. Bu tarif boğaz iltihabınıza iyi gelecek ve grip mikrobunuza karşı savaşacaktır.

  • Doğal Şeker Dengeleyici ve Vitamin Deposu Tarçın

Tarçın muhteşem bir C vitamini kaynağıdır. Kış aylarında birçok içeceğin içerisine ekleyebileceğiniz tarçının vücuda birçok faydası vardır. Kan şekerinin dengelenmesinde çok önemli olan tarçını elma kabukları ile birlikte kaynatıp içtiğinizde kendisi daha dirençli hissedeceksiniz.

  • Yeni Dünya Çayı Gribe Karşı Sizi Koruyacaktır

Malta eriğinin çiçeklerinden oluşan bu muhteşem kaynak gribe karşı savaşan en önemli bitkilerdendir. Meyvesi de çok lezzetli olan Yeni Dünya Bitkisi tıpkı Ihlamur gibi bol C vitamini ve antioksidanlar içerir. Kış aylarında Yeni Dünya Çayını tüketmek sizi hem mikroplara karşı korur hem de size gün boyu enerji verir. Yatmadan önce bir bardak Yeni Dünya Çayı içmeniz sizi rahatlatarak gece boyu deliksiz uyumanıza faydalı olacaktır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun