Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler

Soğuk havalarda ve mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak gerekir.

Bağışıklık sistemi kısaca protein, hücre, doku ve organlardan oluşan vücudun bütünüdür. Bağışıklık sistemini güçlü ve dayanıklı tuttuğunuzda dışarıdan gelen tüm virüs tehditleri vücudu etkilemez. Bağışıklık sistemi zaten kendi kendine çalışabilen ve kendini koruyabilen bir sistemdir. Ancak birkaç sebepten dolayı bağışıklık sistemi zayıflayabilir. Alkol, sigara ve madde kullanımı, düzensiz beslenme, düzensiz uyku gibi etkenler bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Doğanın muhteşem besinleri ise bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve doğru çalışmasını sağlar. Bu yazımızda bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri bulabilirsiniz.

Yaban Mersini Meyvesi le Bağışıklık Güçlendirme

Yaban mersini meyvesi güçlü bir antioksidandır. Yaban mersininin içerisinde flavonid bulunur. Flavonid bağışıklık sistemindeki solunum yollarının güçlenmesini ve doğru çalışmasını sağlar. Araştırmalara göre Yaban mersini tüketenlerine diğer kişilere göre nezle ve gribal enfeksiyonlara karşı daha az etkilendikleri gözlemlenmiştir.

Yaban mersinini günlük meyve olarak tüketebilirsiniz. Yaban mersinini yoğurt ile tüketmeniz daha fazla kalsiyum ve vitamin almanızı sağlayacaktır.

Bitter Çikolatanın Bağışıklık Güçlendirmede Etkisi

Çikolata sevmeyen çok azdır. Çikolatanın endorfin salgılama özelliği sayensinde kişiye mutluluk hissi verir. Azı karar çoğu zarar olan besinlerden biri olan çikolata teobromin maddeleri içerir. Bu maddeler serbest radikallerin vücuda zarar vermesini engelleyen güçlü antioksidanlardır.

Bitter çikolata tercih etmeniz hem sağlık bakımından hemde kalori bakımından size daha çok fayda sağlayacaktır.

Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin Zerdeçal

Zerdeçal tüm dünya mutfağında kullanılan özel baharatlardan bir tanesidir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Zerdeçal kurkumin içerir. Kurkumin, antioksidan ve antienflamatuar etkilidir. Zerdeçal baharatını salatalarınızda zeytinyağı ile tüketmek etkinliğini arttıracaktır.

Bitter çikolata tercih etmeniz hem sağlık bakımından hemde kalori bakımından size daha çok fayda sağlayacaktır.

Brokoli İle Bağışıklık Güçlendirme

Brokoli sebzesi içeresinde yüksek oranda C Vitamini bulunur. Brokoli aynı zamanda sülforafan içerir. Sülforafan önemli bir antioksidandır. Özellikle tütün kullanımına bağlı olarak oluşan toksinlerden arınmak için bol bol brokoli tüketmelisiniz. Brokoliyi çok fazla pişirmeden çiğ olarak tüketmeniz daha fazla fayda sağlayacaktır.

 

Bağışıklık Güçlendirmede Ispanağın Önemi

Ispanak tüm sebzeler içerisinde en önemli olanlardandır. Ispanak bol miktarda demir içerir. Aynı zaman ıspanak içerisinde flavonoidler ve karotenoidler bulunur. C ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan ıspanak çok güçlü bir antioksidandır. Ispanağın DNA onarımı üzerindeki etkisi güçlüdür. Ispanağı salata olarak yemeniz antioksidan etkisini %70 arttıracaktır.

Enfeksiyonlarla Savaşmada Zencefil Baharatı

Zencefil özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı savaşmada oldukça etkili bir baharattır. Yemeklere katabileceğiniz gibi çay olarak ta içebilirsiniz. Zencefil doğal bir antibiyotik ve antioksidandır.

Badem İle Bağışıklık Güçlendirme

Doğanın en güzel kaynaklarından bir tanesi de bademdir. Badem yağı birçok kozmetik ürün içerisinde bulunur. Yoğun oranda E Vitamini içerir. Güçlü bir nemlendiricidir. Badem aynı zamanda antioksidandır. Her gün tüketeceğiniz 1 avuç badem içerdiği yağlar sayesinde tüm organlarınızın daha verimli çalışmasını sağlar.

Badem yağını saçlarınıza sürdüğünüzde nem oranının arttığını ve saçlarınızın daha çabuk uzadığını gözlemleyebilirsiniz.

Yeşil Çay Tüketerek Bağışıklığınızı Güçlendirin

Yeşilçay özellikle Asya ülkelerinde siyah çay yerine tercih edilen muhteşem bir doğal bitkidir. Yeşilçay antioksidan etkisi ile zararlı toksinlerinin vücuttan atılmasını sağlar. Faydalı biyoaktifler içererek hastalıklara karşı korur.

Yeşilçay aynı zamanda vücudun bağışıklığını güçlendirerek gribal enfeksiyonlara karşı korur. Yeşilçay güçlü antioksidan etkisi ile ciltteki toksinin de atılmasını sağlar. Ciltten atılan toksinler sayesinde cilt daha genç ve parlak bir görünüme kavuşur.

Yeşilçay düşük kalorili diyetlerde de tercih edilir. Tok tutma özelliği yüksektir. Aynı zamanda metabolizma ve kan dolaşımını hızlandırır. Yağ yakımını kolaylaştırır. Yeşilçay kan şekeri ve kolesterolü de dengeler. Vücudun bağışıklık sistemini korumak için günde 2 ya da 3 bardak yeşilçay tüketmeniz yeterli olacaktır.

estethica hastaneleri ve Vitalica Wellness Sağlıklı Yaşam Kliniklerinde yer alan damardan c vitamini, ozon tedavisi ve detoks programları ile bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Damardan c vitamini hakkında detaylı bilgi ve diğer bağışıklık güçlendirici tedaviler için sayfamızı ziyaret ederek bilgi alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.

 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun