Saç Ekimi'nde Altın Kurallar

Saç ekimi operasyonu yapılacağı yeri seçerken dikkat etmemiz gerekir.

Saç  ekimi yeri seçmeden de bir altın kural bulunmaktadır. Kişilerin bir çoğu saçlarım tamamen dökülsün de ondan sonra yaptırayım derler. Fakat  işin aslı böyle olmamalıdır. Özellikle saç açılmalarını görmeye başlamak yerine saçların döküldüğünü fark eder etmez müdahale etmemiz gerekir. Çünkü saçlar dökülmeye başladığın da ve local boşluklar oluşmaya başladığın da tedavi olanağı ortadan kalkar ve alanları kapatmak için kesin ekim yolu seçilmelidir. Alanlarımız fazla açılmadan bakımlar yapmak bize fayda sağlayacaktır ve saçlarımızın daha fazla dökülmemesini sağlayacaktır. Erken müdahale edemediği taktirde, saç ekim yapılacak olan alanların fazla açılmadan ekim ve bakım kararı verilmelidir. Nedeni ise dökülmemeye kodlanmış olan ense kısmından sadece alım yapıldığı için enseden alınan greftlerin ekim yapılacak alanları karşılaması gerekir. Saç ekim yapılacak alanların fazla olması ense kısmının yetersiz olmasında ise bir seans da yeteri kadar alanlar kapanmayabilir. Bu yüzden altın kuralların en başın da erken tespit etmek ve karar vermek gelir.

Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birinci altın kural sonrası ise doğru yer araştırmasıdır. Doğru bir yer olduğuna karar vermek için de elbette ki kurallar bulunmaktadır. Doğru yer tespiti için kurum geçmişine, referanslarına bakmak gerekir. Süreç önceleri ve sonraları hakkın da detaylar alıp operasyon süreci sonrası şikayet ve memnuniyetlerine bakmak gerekir. Saç ekimi yapılacak olan yerin hastane olması işlemler sırasında doktorun olması ve uzman bir ekip tarafından saç ekiminin gerçekleştirilmesi kuralların en başında yine gelmektedir. İşlemler steril bir ameliyathane ortamında yapılmalıdır. Ekip ve hastamız uygun kıyafetler içerisin de olmalıdır.

Saç ekimin de planlama da yine oldukça önemlidir ve altın kurallar arasında yer almaktadır: Bunlar,

  • Kaslı olan alın kısmından çizim gerçekleştirilmemeli ve kişiye en uygun çizim yapılarak en max seviye de enseyi bozmadan ekim gerçekleştirilmelidir.
  • Operasyon öncesi konsiltasyon mutlaka doktor tarafından yapılmalı ve hastanın tüm hastalık geçmişi ve mevcut durumu sorgulanmalıdır.
  • Sosyal hayatında kullandığı alışkanlıkları sorgulanmalı ve not alınmalıdır.
  • Operasyon öncesi ve sonrası resimler çekilmeli ve arşivlenmelidir. Operasyon öncesi hastaya mutlak yapılması gereken ve kontrol edilmesi gereken testler yapılmalıdır. ( HİV-Hepatit B- Hepatit C- Covid ve bazı kan testleri)
  • Testlerin yapılarak hastanın işleme alınması oldukça önem arz etmektedir. Testleri negatif çıkan saç ekim hastası için süreç başlar.
  • Operasyonun daha konforlu geçmesi için ağrısız anestezi ile birlikte local anestezi uygulanması önemlidir.
  • Greftlerin alınma noktası da altın kurallar arasındadır. Çünkü önemli olan enseyi bozmadan max greft ile alınabilecek grefti alarak saç ekim gerçekleştirilmesidir.
  • Ense düzgün alınmaz ise ense de local boşluklar yer alır ve belirli bir süre sonrasında ise ense de görüntü sıkıntıları oluşabilmektedir. Max greft alırken ensenin formunu bozmamak altın kurallar arasındadır.
  • Operasyon sırasında greftlerin zarar görmemesi gerekmektedir. 
  • Operasyon bittiğin de yapılacak olan bakım ve güçlendirme aynı zaman da greftlerin daha sağlıklı olması için bir seans taburcu edilmeden PRP yapılmaktadır. (PRP de kendi başına altın kurallar içerir önemli olan tüpün kendisidir PRP de )
  • Ekim sonrası saçlara PRP yaptırmak hem mevcut saçları korur güçlendirir hem de daha sağlıklı olmasını sağlar.
  • Ekim ile birlikte bakım yapılması daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlar.
  • Genelde en büyük sorunlardan biri kişilerin saç ekiminden sonra kendi ana saçlarının hiç dökülmeyeceğini düşünmeleridir. Ekim saçları kalırken kişinin ana saçların da dökülmeler olması kişinin tekrar seyrek bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Saç Ekimi Yapıldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

  • Saç ekimi yapıldıktan sonra darbe alınmaması gerekir. Darbe alarak greftlere zarar  vermemek gerekir.
  • Saç ekim sonrası birkaç gün dikkat etmek gerekir. Bol su içilmeli ve başımızı aşağıya doğru eğmemek gerekir. Hızla anesteziyi atmak için tuz tüketimi azaltılmalıdır.
  • Denize, havuza , solriuma girmemek  gerekir yaklaşık üç ya da dört hafta.
  • Ağır kaldırmamak ve aşırı efor sarf etmemek kan basıncını arttırmamak gerekir.

Saç ekimler de süreçler önemlidir. Süreçlerin tam ve sağlıklı olabilmesi için hem ekim yapılan yer ve detayların önemi arz etmektedir. Hem de saç ekim yaptıran kişiye büyük sorumluluk düşmektedir. Komplike bir durum zaman ve süreç işi. Süreçler için de bilgili ve kontrollü olmakta fayda var. Saç ekim operasyonların da saç ekim sonrası garanti belgesi / Sertifika verilmesi altın kurallar arasında gelmektedir. Genel de bir çok yer de  sözlü beyanlar olmaktadır ve saç ekim sonra kurum  yetkilileri ile sorunlar yaşanmaktadır. Saç ekim yapılan  kurum da sözlü değil yazılı beyan yani sertifika ya da garanti belgesi verilmesi ıslak kaşe ve imzalı şekil de hastaya verilmesi önemlidir. Dikkat edilmesi gereken noktaların da başında gelmektedir.  Tabi ki kapsam için de ve dışında olan durumlar olmaktadır. Ama genel hatları ile sertifika/garanti belgesi olması asıl amaçtır.

Saç ekimler de altın kurallardan bir ve en önemli kurallardan bir başkası da elbette ki süreçlerdir. Saçlar evre evre çıkmaktadır. Hepsi aynı zaman da ekiliyor olsa da hepsinin ayrı bir çıkış noktası bulunmaktadır. Saç kendini parti parti tamamlıyor. İlk altı ay da süreç yavaş ve az  çıkmış olarak saç kendini gösteriyor olsa da saçın kendini tamamlaması bir yıldır hatta tepe noktalar da ise bir buçuk yıldır. Bu zaman zarfın da kafayı takmamalı ve zamana bırakılmalıdır. Zaman için de kontroller yaptırmalı ve saçın durumu hakkında uzmanından doğru bilgi alınmalıdır. Yapılması gereken ya da müdahale edilmesi gereken bir durum var ise de erkenden müdahale etmek gerekir.

Saç ekimi sonrası saç bakımı oldukça önemli ve altın kuralların devamın da gelir. Saç ekim yaptırdıktan sonra mutlaka en az altı ay kimyasal şampuan kullanmamak gerekir. Paraben olmayan ve renklendirici içerikli şampuanlar yerine tedavi edici şampuanlar kullanmak gerekir. Özellikle beslenmeye dikkat etmeli ve sağlıklı besleniyor olsak bile multi vitamin kompleksli vitamin hapları almak gerekir. Vitamin hapı hem mevcut saçı hem de yeni çıkacak olan greftler için önemlidir. Dökülmenin durdurulması ve sağların güçlenmesi has kurallardandır. Saç serum destleri de istenir ise sağlanabilir.

Toparlayacak olursak tüm kurallar aslında başlı basına bir başarı öyküsün de olmazsa olmazlardır. Başarıya giden yolda sorumluluklar yeteri kadar yerine getirilir ve doğru seçimler ile doğru yerlerde doğru şekiller de ekim yapılır ise başarı kaçınılmaz olur. Bu yüzden tüm süreçlere ve seçim yapar kene dikkat etmemiz gerekiyor. Hepsi bir biri ile bağlantılı biri diğerinden eksik ya da hatalı olmamalıdır. Bir saçın yüz de yüz net ve kesin değerlendirilmesi için bir yılı hastanın tamamlaması gerekmektedir. Başarılı ya da başarısız bir kim diyebilmek için evrelerin tamamlanması şarttır.

 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun