Hacamat Hangi Bölgelere Uygulanır

Hacamat; her bölgeye uygulanabilen alternatif tıp tedavi yöntemlerinden biridir.

Hacamat; saymakla bitmeyen faydası olan ve vücutta hemen hemen her bölgeye uygulanabilen geleneksel tıp alternatif tıp olarak da bilinen tedavi yöntemlerinden biridir. Vücutta ağrı duyulan, iyileşmesi beklenen tüm vücutta uygulama neredeyse yapılabilmektedir. Hacamat; toksinlerin hızlı bir şekil de vücuttan atılmasında büyük fayda sağlamaktadır.

Hacamatta en faydalı yer iki kürek arasının biraz üstüdür. Bir çok merkezi sinirlerin olduğu ve vücut merkezi olarak da geçerli olduğu için merkez nokta gibi düşünebiliriz. Aynı anda bir çok yere nüfus etmek de ve fayda sağlamaktadır. İkinci sıra ise kulak arkası noktalarıdır. (Engin tecrübe gerektirir ve uzman kişiler tarafından mutlaka yapılmalıdır) Sonra üçüncü ve en faydalı yerler arasın da kalp arkası gelmektedir. Kalp arkası yapılan hacamat özellikle vesveselere iyi gelmektedir. Kafa arkasına yapılan hacamat da faydalı yerlerin başında gelmektedir. Birçok kafaya bağlı sağlık sorunlarının çözülmesin de ve tedavi edilmesin de fayda sağlamaktadır. Ruhsal hastalıklar, baş, göz, kulak, diş etleri vs gibi sağlık sorunların da büyük fayda sağlamaktadır. Saç dökülmeleri için de kullanılan en iyi yöntemlerdir. Ense çukurunun altı boyun kısmına yapılan hacamatlar özellikle tiroid ve lenf hastalıkları  göz ve göz hastalıkları için fayda sağlamaktadır. Kulak arkasına yapılır ve kulak burun boğaz ile ilgili sorunların tedavisin de kullanılmaktadır. Karaciğer ve safralar için de kulak hacamatı gayet iyi gelmektedir.

Omuzlar hormon dengesizlikleri baş boyun hastalıkları kas ve kemik ağrıları kireçlenme için yine tercih edilmektedir. Kürek kemiklerinin hemen altına ve üst kısımlarına yapılmaktadır. Bel omur ilik ve kas ağrılarının tedavisi ve yine toksin atma da oldukça fayda sağlamaktadır.  Ayrıca kalp karaciğer pankreas gibi iç hastalıkları için de kürek kemiklerine hacamat yapmak fayda sağlamaktadır. Bel bölgesine de ayrıca ve özellikle hacamat yapılmaktadır. Bele yapılan hacamat idrar ve böbrek özellikle kadın erkek hastalıkları için yan tedavi edici özelliktedir. Kuyruk sokumu için yine tercih edilir ve tercih sebeplerinden biri ise regli dönemlerinin geçişi ve ağrının daha az olmasıdır. Diz üstü diz altı ve dizlerin iç kısımlarına da hacamat sıklıkla uygulanmaktadır. Diz bölgesine yapılan hacamatlar da ise yine iskelet ve kas sistemine yardımcı olmak ve o bölgede ki kan akışını sağlayarak şikayetlerin azalmasına sebep olmaktadır. Diz için yapılan hacamatlar yine safra kesesi şikayetleri için yapılabilinir. Varisler için yine en çok tercih edilen bölgeler arasındadır. Baldırlar, ayak iç bilekleri ayak dış kısımları hacamat için uygun bölgelerdir. Ayak kısımları yine vücudun merkezi sistemlerinin geçtiği ana hat üzerleri o yüzden aynı an da bir çok hastalığa şifa olmaktadır.

Belirli aralıklar da belirli ve uygun koşullarda uzman kişiler tarafından yapılması tercih edilmelidir. Uygun olmayan zamanlarda uygun olmayan bölgelere uygulama yapıldığın da tedavi etmek yerine şikayetleri arttırabilmektedir. Bu yüzden hacamat yaptırmak için doğru yerler ile iletişim kurmak durumundayız. Sık ve gereksiz hacamat yapımı olmamalıdır. Doktorun ön gördüğü bölgelere ön görülen seanslar ve aralıklar ile yapılmalıdır. Hacamat olunduğu gün banyo yapılmaması ve o alanın bir gün kapalı olması bakteri oluşumunu engeller ve enfekte olma riskini  azaltır. Dini hacamat sistemine göre özel günler de (dini özel günler) yapılması ve dua ile yapılması da uygun görülür. Hacamat yapılan günler de hayvansal ürünler ve gıdalar kullanılmaması gerekir. Hayvansal tüketim yapılmaz ise bu şekil de daha uygun olmaktadır ve bu şekil de tercih edilmelidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun