Hacamat Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Hacamat, hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Hacamat geleneksel tıp alanında ilk akla gelen tedavilerden birisidir. Pek çok hastalığın tedavisinde oldukça etkili olup  aşağıda bunlara tek tek değiniyor olacağız. En çok kimler hacamattan fayda görebilir bu konuda sizlere bilgi vermek isteriz. Hacamat aslında bir detoks yöntemi nasıl mı? Sağlıksız beslenme ve çevre koşulları ile maruz kaldığımız kanımızda yer alan  serbest radikaller, toksinleri temizler. Birikmiş olan, dolaşımda olmayan zararlı kanı dışarı atmamızı sağlar. Bu sayede pis, zararlı  kandan kurtulmuş oluruz. Bu şekilde de hücre yenilenmesi sağlanır. Hacamat en etkili psikolojik rahatlama yöntemlerinden birisidir,  bunu stresi azaltarak yapar kişi stresi azaldığı için rahatlama sağlayacaktır.  Anksiyete  sorunu için çok etkili. sinirlilik halini yok eder. Sinirleri rahatlattığı için kişi uykusuzluk gibi sorunlarını da gidermiş olur. Hastaların verdiği geri dönüşlerde en çok bebek gibi uyuyorum ifadesine rastlamaktayız.

Hacamat Hastalıkların Giderilmesine Yardımcı Olur

Üst solunum yolları enfeksiyonlarında iyileşme sürecini ciddi olarak hızlandırır. Migren ve sinüzit de  etkilidir. Keza epilepsi hastalığında da  hem hastalığın şiddetini azaltması hem de nöbet sayılarında ciddi azaltma sağlanır. Kişi kendini daha zinde ve enerjik hisseder. Bazı baş dönmesi türlerinde de etkilidir.  Hacamat doktorun uygun gördüğü aralıklarda yapılması halinde kronik rahatsızlıklarda hastanın ilaçlarında azalma sağlar  ve oluşabilecek kronik hastalıklardan korur. Diş hastalıkları, diş enfeksiyonlarının önlenmesi konusunda etkilidir. Görme hücrelerini yenilediği için  göz hastalıklarının tedavisinde de oldukça etkilidir. Göz tansiyonunda da hızlıca sonuç alınır. Sigara bırakma konusunda yine hacamattan destek alıyoruz, yüksek tansiyonu olan hastalarda oldukça etkili yüksek tansiyonu düşürür ve yüksek kolesterolü düşürür. Halk arasında beyine pıhtı atması olarak bilinen rahatsızlığı, pıhtıları doğal yoldan erittiği için engeller.

Hacamat İle Hiperaktivite Tedavisi

Hiperaktif ve dikkat eksikliği yaşayan çocuklarda çok etkilidir. Hacamat doğal ödem atma yöntemlerinden biridir ve varis rahatsızlıklarında çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Hacamat üreme organlarının düzgün çalışmasında etkili olup kısırlık sorunu yaşayan hastalarda başarılı sonuçlar alınması sağlar. Ayrıca pek çok kadın hastalıkları konusunda da tedavi yöntemlerinden birisidir. Ergenlik döneminde ciltte yaşanan başta sivilce olmak üzere sıkıntıları ciddi oranda azaltır. Cildin oksijen  bile besler  bu anlamda cilt hastalıkları için de oldukça faydalıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıkları; mide ağrısı, gastrit, ülser, hassas bağırsak sendromu  gibi hastalıkları örnek verebiliriz . Gut hastalığının yaptığı metabolik birikintileri temizler. Felç ve inme konusunda da koruyucudur. Hacamat hamilelere, regl dönemindeki kadınlara, organ nakli yapılmış kişiye, kansızlık rahatsızlığı olanlarda, aids kişilerde, 1 yaş altı bebeklerde, diyalize giren kişilerde yapılmaz. Hacamat yaptıracak kişi aç olması önerilir, tok karnına hacamat tercih edilmez. Kişi doktorunun önerdiği süre boyunca hayvansal gıda tüketmemelidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun