İltihaplı Eklem Romatizması Tedavisi

Geleneksel tıp yöntemi ile iltihaplı romatizması hastalığı el ve ayaklarda şişme oluşur.

İltihaplı eklem romatizması hastalığı el ve ayaklarda şişme ve şekil bozukluğu gibi deformasyonların yanı sıra, oldukça ağrılı bir süreç oluşturduğu için yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Ancak bu hastalığa geleneksel tıbbın şifalı teknikleriyle müdahale edilebilir. Doğal yollarla şifa bulmak isteyenlere binlerce yıldır sağlık dağıtan geleneksel tıbbın faydaları iltihaplı eklem romatizmasında da kendini gösteriyor. İnsanlık tarihinin en eski zamanlarından beri kullanılan, tamamen doğal tariflerle oluşturulan bu uygulamalar, binlerce yıldan beri süregelen deneyimler sayesinde ortaya çıktığı için bedene sağladığı olumlu etkilerin kıymeti gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.

Doğu ve Batı tıbbının entegrasyonunu oluşturan geleneksel tıp tedavisi birçok derde şifa olduğu gibi iltihaplı ekrem romatizmasının tedavisinde de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Peki iltihaplı eklem romatizması nedir? Romatoit artrit veya halk arasında bilinen adıyla iltihaplı eklem romatizmasında eklemlerdeki sıvı akışında bozukluk yaşanarak eklemlerin hareket kabiliyeti kısıtlanır ya da tamamen kaybolur. Bu hastalık geçici olmayan, sürekli bir rahatsızlık olduğu için kişinin yaşam kalitesini düşürür.

İltihapli Eklem Romatizması Belirtileri Nelerdir?

Pek, iltihaplı eklem romatizması nasıl oluşur? Bu hastalığın hangi sebeple ortaya çıktığı tam olarak bilinmemekle beraber, kişinin genetik yapısı, sigara ve geçirilen bazı enfeksiyonlar gibi çeşitli çevresel faktörlerin bu hastalığa yol açabileceği düşünülüyor. Vücudun hareketlerini kısıtlayarak eklemlerde tutulmaya yol açan iltihaplı eklem romatizması, genelde ilk olarak el ve ayaklarda şişme belirtisiyle ortaya çıkar. Ardından eklemlerde büyüme, sertleşme, şekil bozuklukları ve his kaybı gibi önemli semptomlar meydana gelir. İltihaplı eklem romatizmalarında sızlamalarla başlayan ciddi ağrılar ortaya çıkacaktır. Bu ağrılar öyle büyük boyutlara ulaşır ki kişinin gece uykusunu tam olarak alamamasına, işine konsantre olamamasına bile sebep olabilir. Hastalığın ilerleyen zamanlarında eklem bölgelerinde şekil bozukluklarının yanı sıra, bezelye büyüklüğünde kitleler ortaya çıkabilir. Tıbbı adı romatoid artrit olan iltihaplı eklem romatizması, eklemlerin yanı sıra iç organlarda da tahribata yol açar. Halsizlik, midede yanma, ateş, kilo kaybı gibi semptomlar oluşturabilir. Kadınları, erkeklere oranla 2 veya 3 kat daha fazla etkileyen bu hastalığın belirtileri kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Erken dönemde teşhis ve tedavi hastalığın seyrine olumlu yönde müdahele edilmesi açısından büyük önem taşır.

Ramotoid artrit’i tetikleyen birçok durum vardır. Örneğin; sigara kullanımı kalp damar hastalıkları riskini artırmakla birlikte, iltihaplı eklem romatizmasına da zemin hazırlar. Ağız hijyeninin ihmal edilmesi ve ağız florasında oluşan bazı bakterilerin ortaya çıkardığı diş eti enfeksiyonları da hastalığın bir diğer sebepleri arasındadır. Hastanın stresli yaşam tarzından uzak durması çok önemlidir. Çünkü hastalık nedeniyle ortaya çıkan ağrılar, stresle birlikte daha da güçlenecektir.

Doğal Tedavi Yöntemleri İle Semptomlar Azalıyor

İltihaplı eklem romatizması tedavisi için geleneksel tıp yöntemlerinden yararlanılarak oldukça faydalı sonuçlar elde edilebilir. Dünya çapında yapılan araştırmalar, ramotoid artrit tedavisinde geleneksel tıbbın tamamlayıcı etkisi ile hastaya doğal yollardan ağrılarını azaltma ve yaşam kalitesini artırma olanağı sağlandığını gösteriyor. Geleneksel tıp yöntemi ile iltihaplı eklem romatizması tedavisinde, kortizon vb. sentetik ilaçlar kullanılmadan tamamen yüzyıllardır süregelen tecrübelerle ortaya çıkarılan doğal tedavi yöntemleri ile hastalığın ilerleyişi ve ortaya çıkardığı ağrı vb. semptomlar durdurulabilir. Hasta bu sayede ağrılarından kurtularak sosyal hayatına daha rahat adapte olabilir.

Geleneksel tıp yöntemi ile iltihaplı eklem romatizması tedavisi ile ilgili olarak bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. estethica’nın uzman kadrosu ve profesyonel yaklaşımı ile merak ettiğiniz her konu hakkında detaylı olarak fikir edinebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun