El Titremesine İyi Gelen Bitkiler

El titremesinin birçok sebebi vardır. Bu sebepler psikolojik veya fizikseldir.

El titremesi, genetik olmakla birlikte bazı rahatsızlıkların habercisi de olabilir. El titremesi eğer günlük yaşamı etkiliyorsa bu durumun önüne geçmek gereklidir. Tıpta el titremesi; ‘el tremoru’ olarak da isimlendirilir. El titremesinin birçok sebebi vardır. Bu sebepler psikolojik veya fizikseldir. El titremesi ilaçlarla veya doğal yöntemlerle tedavi edilebilir. El titremesi genel olarak; kullanılan ilaçların yan etkileri, stres, ani kilo kayıpları, parkison, ms hastalığına bağlı olarak görülür. Sıklıkla bu şikayetler sonucunda görülüyor olsa da el titremesi tedavisi için mutlaka doktor gözetiminde karar vermeniz gerekir. Çüknkü ellerdeki titremeler başka hastalıkların habercisi olabilir.

El Titremesinin Başlıca Sebepleri

  • İlaçların Yan Etkileri:

Hemen hemen her ilacın ufak ta olsa yan etkisi vardır. Eğer sürekli olarak kullandığınız bir ilaç varsa bu ilacın yan etkilerinden bir tanesi de titreme olabilir. Titremeniz genetik değilse ve belli bir süre sonra ortaya çıkmışsa mutlaka kullandığınız ilaçların içeriklerini okumalısınız.

  • Günlük Hayattaki Stres El Titremesine Sebep Olabilir

Stres birçok psikolojik rahatsızlığa sebep olabilir. Eğer stresli biriyseniz veya stresli bir işiniz varsa ellerinizin titremesinin sebebi bunlar olabilir. Mümkün olduğunca mola saatlerinizde açık alanlara çıkmalısınız. Oksijen sağlık için çok önemlidir. Temiz havaya çıktığınızda derin derin nefes alın. Yaklaşık 10 kez nefes alma ve verme tekniğini kullanırsanız stresinizi azaltmış olursunuz.

  • Kan Şekeri Düşüklüğü El Titremesi Yapar

Halk dilinde; ‘şekerim düştü’ denildiğinde hemen tatlı yiyeceklere koşulur. Ancak kan şekeri düştüğünde şekeri dengeleyici doğal yiyecekleri tercih etmekte fayda vardır. Şeker düşüklüğü el titremesine sebep olabilir. Eğer zaman zaman bu durum yaşanıyorsa kan şekerinin düşük olması yüksek olasılıktır ancak sürekli oluyorsa temelinde yatan başka sebepleri araştırmak gerekir. Herhangi bir gıda tükettikten birkaç saat sonra el titremeniz başlıyorsa mutlaka bir hekime başvurunuz.

  • Parkinson Hastalığı El Titremesinin Sebepleri Arasında Yer Alır

Parkinson hastalığının etkilerinden bir tanesi de el titremesidir. El titremesi nesneleri tutamayacak hale geldiğinde mutlaka doktor kontrolünde ilaç kullanılmalıdır. Eğer önüne geçilmez ise titreme vücudun diğer yerlerinde de başlayabilir.

  • Vitamin Eksikliği ve El Titremesi

Her bireyin günlük alması gereken vitaminler vardır. Eğer sağlıklı beslenmiyor ve çok fazla yemek seçiyorsanız vitamin eksikliği durumunu yaşayabilirsiniz. Vitamin eksikliği birçok hastalığa sebep olabilir. El titremesinin sebeplerinden bir tanesi de vitamin eksikliğidir. Yeterli miktarda B vitamini içeren besinler tüketmiyorsanız risk altında olabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için doktor kontrolünde günlük vitamin ihtiyacını karşılayan vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz. Aşırı kafein tüketimi de el titremesi sebeplerindendir. Mümkün olduğunca kafein tüketimini limitli tutmalısınız.

El Titremesine İyi Gelen Bitkiler ve Çaylar

El titremesi de diğer rahatsızlıklar gibi alternatif yöntemlerle tedavi edilebilir. Ancak kronik bir durum varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Bazı bitki çaylarının stres, depresyon ve kaygı gibi durumları azaltma ve dindirme özellikleri vardır. Doğru olarak tüketilirse bu bitkiler sinir sistemini rahatlatacak ve titremenizi azaltacaktır. Aynı zamanda vücut direncinizi koruyacak olan bu bitkilerin kimyasal ilaçlar gibi herhangi bir yan etkileri yoktur.

  • Kedi Otu Bitkisi El Titremesi ve Stresi Azaltır

Kedi otu bitkisinin sakinleştirici özelliği çok büyüktür. Kedi otunu her aktarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Kedi otu kaynatıp günde 2 kez tükettiğinizde stresinizi alçak ve sizi rahatlatacaktır. Strese bağlı el titremeniz var ise kedi otu size çok iyi gelecektir.

  • Kuşburnu Çayı Hem Lezzetli Hem de Sağlıklıdır

Nefis kokusuyla Kuşburnu çayının sağlığa birçok faydası vardır.  El titremesini de azaltan kuşburnu çayını günde 2 kez tüketmelisiniz.

  • Çarkıfelek Bitkisi Strese Bağlı El Titremesine İyi Gelen Bitkilerdendir

Dünyanın her yerinde şifa bitkisi olarak bilinen Çarkıfelek Bitkisinin yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği vardır. Günde 2 bardak yatmadan önce Çarkıfelek Bitkisini kaynatıp içmek hem daha rahat uyumanızı sağlayacak hem de el titremenize iyi gelecektir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun