Yüz Germe ve Yüz Gençleştirme Uygulamaları

Çocukluğumuzda birçok kültürde yer eden ölümsüzlük iksiri masallar yer etmiştir.

Çocukluğumuzda şüphesiz, birçok kültürde yer eden ölümsüzlük iksiri veya en güzelin kim olduğunu söyleyen aynaların olduğu masallar yer etmiştir.Bu masallarla büyürken hem güzelliğin ne demek olduğunu, güzelliğin kalıcılığının karşısında en önemli engelin yıllar olduğunu, yıllar içinde güzelliğin aşındığını öğreniveririz. Çocukluğumuzda yıllar hemen geçsin ve büyüyelim diye isterken ergenlik ve yetişkinlik yıllarından hemen sonra yılların vücudumuzda yaptığı değişimi görür ve çareler ararız. Bunun için basit makyajdan başlayarak saç boyama, saç sitili, yüz kremleriyle derinin kalitesini koruma girişimleri derken yolumuz estetik cerrahi işlemlere kadar uzanır. Yüz gençleştirme tabiri ile genellenen bu cerrahi prosedürler yüzün saçtan başlayarak, alın, kaşlar, göz burun yanak dudaklar çene boyun şeklinde büyün üniteleri için çözüm yolları sunmaktadır.

Yüz Germe Uygulamaları Nelerdir?

Yaşlanma hem yumuşak dokuda, hem kemik dokuda hem saç dokusunda olduğu için yüz gençleştirme, tüm bu tabakalar için çok çeşitli alternatifler ile gelişimini devam ettirmektedir. Yüz gençleştirme uygulamaları bir taraftan yer çekiminin verdiği değişim için çözümler üretirken bir taraftan da kas dokularının aşırı çalışması sonucu oluşan yüz çizileri için bir bakterinin salgısı olan Bot0ksu kullanmayı da ihmal etmemiştir. Yüzde azalmış olan kan dolaşımını ve dolgunluğu desteklemek için mezoterapilerden başlayarak kök hücre mucizesine kadar tüm gelişmelerden faydalanmayı bilen dinamik bir ilerleme söz konusudur. Bu uygulamaların tepe noktalarından biri de yer çekimi nedeniyle yüzde sarkan dokuları askılamak, deri fazlalıklarını çıkartmak için kullanılan

Face Lifting (Yüz Askılama) terimi, dilimizde halk arasında yüz germe ile daha fazla kabul görmüştür. Dilimizde ''germe'' daha çok acı veren bir uygulamayı çağrıştırsa da gerginlikten gelen ''pürüzsüzlük'' algısı baskın olmuş yüz germe tabiri daha anlaşılır olmuştur. Tabii olarak sanat dünyasından Ajda Pekkan’ın yaşlanmayan yüzünün halkımız tarafından dikkate değer bulunması ve yüz germe ameliyatının sonucu olarak klişeleşmesi yüz gençleştirme uygulamalarına olan toplumsal ilgiyi canlı tutmaktadır. Yüz germe ameliyatları sırasında yüzün en çok etkilenen kısımları olan; kaş, göz kapaklarındaki sarkıklık ve kırışıklıkların giderilmesi, yanaklardan sarkan kısmın toparlanması, boyundaki gıdıya ve sallanan deriye şekil verilmesi, görünümde bazen 15 yıla yakın gençleşme sağlamaktadır. Böyle bir değişim tabiri caizse mucize olarak nitelenebilir.

Yüz gençleştirme sonrasında hastalarda görünümlerinin gençlik şeklide değişmesiyle birlikte özgüven yükselmesi bariz şekilde gelişmektedir. Yüz gençleştirme işlemlerinden cilt bakımları, bot0kslar ve deri altına az miktarda dolgular lokal anestezi altında uygulanabilirken cerrahi işlemlerin kompleksitesi arttıkça genel anesteziye gereksinim duyulur. Lokal anestezi uygulamaları genellikle günübirlik uygulamalar olarak tanımlanır ve sağlık merkezinden birkaç saat içinde ayrılmaya olanak verirken, genel anestezi uygulamaları çoğu zaman gece hastaneden konaklamanın gerektiği uygulamalardır. Yüz bölgesi hızlı iyileştiği için birkaç günlük morluk ve ödem döneminden sonra genellikle yedi günden itibaren hastada pozitif sonuçları görmeye başlarız.

Uygulamaların bakımları çeşitlilik gösterse de hastaların genellikle ilk günlerde istirahat etmeleri iyi sonuçlar için çok mühimdir. Yüz bölgesine uygulanan yüz germe, kaş kaldırma, boyun germe, boyun liposaction gibi ameliyatlar sonrası yüz korsesi denilen destek ve muhafaza amaçlı korseler önerilmektedir ve bu korsenin uygulama süresi hekimin uygun gördüğü sürelerde devam eder. İnsanın doğası kalabalıklara girme, kendini genç gösterme arzusunun koronalı günlerde dahi ne kadar baskın olduğunu yazılan cezaların sayısının çokluğundan anlayabiliriz. İnsan oğlunun kadın erkek fark etmeden özellikle 50’li yaşlardan sonra yüzündeki değişimden ciddi ölçüde rahatsız olduğu düşünüldüğünde ve bu yaşlardan itibaren kendine ayıracak maddi imkanı ve zamanı olduğunda ve yüz gençleştirme işlemlerinin başarılı olmasına inanmasıyla harekete geçtiği gözlenmektedir. Şu anki ABD başkanı Biden’in yüz germe yaptırmış bir kişi olduğunu bilmek, yüz gençleştirme işlemlerinin gördüğü talebin uluslararası boyutta gün geçtikçe artacağının somut örneklerindendir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun