Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe kulak sorunu, doğuştan gelen ve kulağın kafatasıyla yaptığı açı farklılığından oluşur.

Kepçe kulak sorunu, doğuştan gelen ve kulağın kafatasıyla yapmış olduğu açının farklılığından dolayı oluşan bir durumdur. Genel kanının aksine kepçe kulak sorununa sahip olan kişilerin kulakları büyük değildir, yalnızca kulaklarının açısı nedeniyle öne doğru eğim söz konusudur. Bu problem kişinin çocukluk yaşlarından itibaren sosyal hayatta çeşitli zorluklarla karşılaşmasına neden olabilir. Kepçe kulak problemi yaşayan bazı kişiler saçlarına diledikleri gibi şekil verememekten ya da toplayamamaktan şikayetçi olurlar. Aynı şekilde erkeklerde de kısa saç kestirmekten çekinme gibi çeşitli estetik kaygılar ortaya çıkabilir. Ancak hastanın basit bir kulak estetiği ameliyatıyla bu sorundan kurtulması mümkündür.

AĞRISIZ VE ACISIZ BİR AMELİYAT ÇEŞİDİ

Kepçe kulak ameliyatında kulağın açısı düzeltilerek kafasına yaklaştırılması sağlanır. Aynı zamanda kulakta oluşmamış kıvrımlar ortaya çıkarılır. Ağrısız ve acısız bir ameliyat çeşidi olan kepçe kulak estetiğinde her iki kulağın da ameliyat edilmesi yaklaşık olarak 1 saat süre alır. Genellikle Mustarde tekniğinin kullanıldığı ameliyat esnasında kulağın arka yüzünden yapılan kesi ile kıkırdak dokuya ulaşılır. Kıkırdak doku törpülenerek ya da bazı bölümleri çıkarılarak kulağa istenilen şekil verilir.

YETİŞKİNLER DİLEDİKLERİ HER YAŞTA YAPTIRABİLİR

Yetişkinlerde lokal anestezinin tercih edildiği bu ameliyatta hasta herhangi bir acı hissetmez. Çocuklarda bazı durumlarda genel anestezi tercih edilebilir. İnsan vücudunda kulak gelişimi 6-7 yaşından itibaren durduğu için uzmanlar kulak estetiğinin çocuklarda ilkokula başlamadan yapılmasını önermektedir. Yetişkinler ise diledikleri her yaşta kepçe kulak ameliyatı olabilirler.

AMELİYATTAN 1 HAFTA SONRA SOSYAL HAYATA DEVAM EDİLEBİLİR

Hastayı rahatsız etmeyen, canını yakmayan bir ameliyat çeşidi olan kepçe kulak estetiğinin ardından, ameliyat sonrası süreç de genellikle ağrısız geçmektedir. Hasta günlük aktivitelerine rahatlıkla devam edebilir. Ancak kulağının ters yönde kıvrılacağı aktivitelerden kaçınması gereklidir. Bazı durumlarda gece yatarken hafif bir ağrı hissedebilir ancak bu durum kısa bir süre sonra geçecektir. Ameliyat sonrasında kulağın arkasında kişiyi rahatsız etmeyecek boyutta çok hafif bir iz kalır. Dikişler genellikle 1 hafta sonra alınır. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmışsa, vücutta doğal süreçte kaybolur. Hasta ameliyattan 1 hafta sonra sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilir.

HIZLI VE ETKİN BİR OPERASYON

Ameliyatın ardından, iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kulağın kendi pozisyonunun aksi açıda yatmamaktır. Bu duruma dikkat ederek kulağın açılması önlenir ve kepçe kulak probleminin tekrarlaması sorunun önüne geçilebilir. Kepçe kulak ameliyatı hızlı ve etkili bir operasyondur. Kepçe kulak problemi yaşayan ve sağlık açısından ameliyat olmaya karşı herhangi bir problemi olmayan herkese uygulanabilir. Ancak kan sulandırıcı ilaç kullanan ya da yara iyileşme sorunu olan hastaların kaçınması gerekir. Ameliyatın mutlaka uzman bir hekim tarafından uygulanması gereklidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun