Burun Estetiğinde Ameliyat Süreci ve Fiyatlandırma

Burun estetiği, Türkiye'de yapılan estetik amaçlı ameliyatlar arasında en ön sırada bulunmaktadır.

Hastaların fiziksel görünümlerinin ve fonksiyonel yapılarının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için yapılan müdahalelerdir. Burun estetiği Türkiye'de yapılan estetik amaçlı ameliyatlar arasında en ön sırada bulunmaktadır. Artan estetik ameliyatlarla birlikte burun estetiği ameliyatlarında da ciddi bir artış bulunmaktadır. Çok sık yapılmasına rağmen an zor estetik ameliyatlarda kriyoplasti ameliyatlardır. Kalıcı iyi görsellik var olan nefes sıkıntısını çözmek ya da oluşmamasını engellemek ana amaçtır.

Günlük yaşantımızda insanlarla yüz yüze geldiğimizde en çok dikkat edilen yüzün tam ortasında bulunan burundur. En önemli organ olan burun organı nefes alma kolcu olma soluduğun havanın nemlendirilmesi, ısıtılması havada ki yabancı partiküllerin filtrelenmesi ve sesimizin bize özgü olmasını hem estetik açıdan hem de sağlık açısından çok önemli bir organdır. Burunun şeklinde bozukluk eğrilik darlık olabilir.

Şekil bozukluğu nefes alma uyuma gibi normal fonksiyonları etkileyebildiği gibi bir başkasıyla konuşurken burnumuzu incelediği burnumuzun çirkin olduğu ve yüzünüzle uyumlu olmadığı gün içinde sık sık aynada burnumuzu inceleme ihtiyacı durum veya hisleri yaratabilir. Bu durum ve düşünceler insanların günlük hayatında ciddi zaman kaybı mutsuzluk yaratmaktadır. Güzellik algılarının değişmesi ve gelişmesi ile riroplasti ameliyat istediğini artmaktadır. Nazal kemikler uç kısım şekil oluşmasını sağlayan septum denilen kıkırdak kemik yapı içeride de mukoza yapısından oluşur. Bu yapılardaki bozukluklar nedeniyle çeşitli bozukluklar olabilir ve ameliyat planı deformitenin olduğu yapıya göre planlanır. Burun dış kısmında şekil bozukluğu mevcut ise sadece estetik amaçlı olan rinoplasti ameliyatıdır. İç kısmındaki septumda problem varsa yani nefes alma problemlerini düzeltmeye yönelik ise septoplasti ameliyatıdır.

Nefes alma sırasında burun kanatlarında yapışık nefes alma sorunu oluyorsa nazal valv cerrahisidir. Burun içinde et denilen konka dokularda nefes sıkıntısına yol açan büyüme mevcutsa nazal konka cerrahisi olur. Septumda sağdan sola delik varsa septal perforasyon onarımı uygulanır. Burun iç kısım ile dış görüntü problemleri birlikte izlendiğinde bu ameliyatlar aynı seansta yapılır. Burundaki yapılarının hepsi iç içe oldukları için birbirleri ile bağlantılılardır. Birinde olan en ufak bir problem diğerinede yansımaktadır. Birbirlerine yaslanan domino taşları gibi pek çok deformite aynı anda izlenmektedir. Sadece tek birine yapılan müdahale deformitenin ön plana çıkmasına diğerinin diğerinin kötüleşmesine sebep olabilir. Bu nedenle burun iç ve dış bir bütündür.

Cerrahi tedavi bütün olarak aynı seansta gerçekleştirilmektedir. Örneğin burun dışında bulunan bir eğrilik içindeki septum denilen kıkırdaktaki eğrilikle beraberdir. Bu eğrilik genel olarak konka büyümesi yapmaktadır. Böyle bir hastanede septorinoplasti ve konka cerrahi aynı seansta yapılmalıdır. Zaten tek başına dış eğriliği düzeltmek mümkün olmamaktadır. Burun ameliyatları teknik olarak veya kapalı yapılmaktadır. Açık burun ameliyatlarında burun deliğinin dışında ortadan ikiye ayırdıktan kemik kesisi yapılarak burun içi dokulara ulaşılır. Ve septoplasti veya rinoplasti ameliyatı gerçekleştirilir. Ameliyat bitince burun altındaki dikiş atılmaktadır. Bu sebeple ile iz kalmaktadır. İz zaman içinde belli belirsiz hale gelmektedir.

Kapalı teknikle yapılan burun ameliyatlarında burun deliklerinden içeri girilerek bazı bölümlerde kesiler yapılarak burun içi yapılarına ulaşılarak ameliyat yapılmaktadır. Burnun dış kısmında kesik ve dikiş olmadığı için iz kalma riski bulunmamaktadır. Bu açıdan hastalar tarafından tercih edilmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun