Yazın Leke Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çeşitli sebeplerden dolayı cilt yüzeyinde, derinde meydana gelen cilt lekeleri hepimizin kabusudur.

Çeşitli sebeplerden dolayı cilt yüzeyinde ya da daha derinde meydana gelen cilt lekeleri hepimizin kabusudur. Hepimiz pürüzsüz, bebek gibi ciltlere kavuşmak için bir çok yönteme başvururuz. Peki yazın leke tedavisi olur mu? 

Leke tedavileri genellikle uzun soluklu, sabır gerektiren tedavilerdir. Bir kaç seansta mucizevi etkiler görmek ne yazık ki mümkün değildir. Ancak bir yerden de başlamak gerekir. Leke tedavilerinde kullanılan bir çok yöntem vardır; 

  • Lazerle leke tedavisi 
  • Soyucu ve baskılayıcı enzimlere sahip olan güçlü maskeler 
  • Kimyasal Peeling 
  • PRP 
  • Mezoterapi 

Leke tedavileri için en uygun zaman güneşin etkilerinin en aza indiği sonbahar ve kış aylarıdır. Ancak yaz aylarında da leke tedavisine başlamak mümkündür. En çok tercih edilen yöntem daha az riskli olan PRP ve Mezoterapi grubudur. Lazerle veya soyarak leke açma tedavilerine kıyasla, güneşe maruz kalınması durumunda herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bunun yanısıra düşük dozda çalışıldığında Qswitch lazer ile de melanosit artışına bağlı oluşan yaşlılık ve güneş lekelerinin tedavisine devam edebilirsiniz. Ancak her halükarda cildinizi güneşten ve sıcaktan mümkün olduğunda uzak tutmanızda fayda var. Aksi halde lekeler daha da koyulaşıp canınızı sıkabilir. Güneş koruyucu seçerken cilt tipinize ve mevsime göre tercihlerde bulunmanızı tavsiye ederiz. Yazın buharlaşmanın etkisi ile cilde kaybettiği nemi kazandırmak için su bazlı güneş koruyucular önceliğiniz olabilir. 

Ücretsiz doktor konsültasyonu ile daha detaylı bilgi almak için sizleri estethica şubelerimize bekliyoruz. 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun