Vücut Peelingleri ile Cildin Yenilenmesi

Vücut peelingleri yenilemek ve tazelenmesini sağlamanın en güzel yoludur.

Vücut peelingleri genellikle bir spa merkezinde veya güzellik salonunda bir terapist tarafından uygulanır.  Vücudu rahatlatmak, yenilemek ve tazelenmesini sağlamanın en güzel yoludur peelingler .  Evde kullanabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz pek çok vücut peelingi vardır. Bu peelingler nasıl uygulanır, haftada kaç kez kullanım gerekir, kullanım sonrası vücutta nasıl etkiler elde edilir gelin detayları ile yazımızda birlikte inceleyelim;

Vücut peelingleri genellikle tuz, şeker, kayısı çekirdeklerinden oluşurken aromatik bir koku salgısı içinde jojoba damlaları, tatlı badem yağı gibi karışımlar kalıcılığını sağlayacak olup, cildinizin hem sağlıklı hem de güzel görünmeye devam etmesini sağlamanın harika bir yolu olurken masaj sırasında rahat bir konforu hissedeceksiniz.   

Allerjik bir cildiniz yoksa  ve de tozlu ya da kirli bir yerde yaşıyor ve çalışıyorsanız, hafta da iki defa mutlaka cildinizi ölü deriden arındırmalısınız. Ancak ölü deriden arındırmadığınız zamanlarda gözenekler kapanacak cilt nefes almayıp deri altı oksijensiz kalacağından erken yaşlanmaya sebep olacaktır bu durum. Hassas bir cilt sahipleri, sert peelingleri tercih etmemelidir. Ovalarken kızarıklık oluşması durumunda, tahrişe sebep olmadan kremsi yumuşak peelingleri tercih etmelisiniz. Peeling uygularken etki eden peelingi deriden ovalama yaparak çıkarırız. Burdaki ovalama eylemi de cildinizde kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacak ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunacaktır.Vücut peelinglerini asla yüz bölgesinde kullanmayınız. Yüz bölgesinde kullanıldığı  takdir de kılcal damar çatlamalarına sebep olacaktır. Vücut peelingleri sert deri uygulamalarında kullanımı uygundur.

Vücut peelinglerinin nasıl kullanılacağını ise şöyle anlatalım;

Öncelikle peeling uygulamasını yapacağımız bölgeyi ıslatmanız gerekiyor. Bunun için ılık ya da sıcak bir duş almanız kafidir. 15 dakikalık bir duş sonrasında hemen duştan çıkmadan da duşta iken vücut peelinginizi yapabilirsiniz. Vücut peelingini dairesel hareketlerle uygulayın ve  çok sert ovalamaktan kaçınırsanız, nazik bir şekilde dairesel ve ovalamayı yaparsanız peeling sonrası kızarıklık ve tahrişe sebebiyet vermemiş olursunuz.  Şimdi gelin bir de farklı türlerden vücut peelinglerini birlikte keşfedelim;

EN ÇOK MERAK EDİLEN PEELİNGLER

Tuz Peelingleri: Tuz peelingleri deniz tuzundan yapılmıştır ve cildinizdeki tüm toksinleri atmak için en çok tercih edilen harika bir peeling yöntemidir. Tuz peelinglerini yağlı ciltler için önerirken kuru ve çok hassas ciltler için önermekten kaçınıyoruz. Tuzda ki asit hassas ciltlerde hemen kızarıklığa ve tahrişe neden olur. Eğer cilt kuru ise, tuz peelingini  aromatik yağlarla karışım haline getirip kullanabiliriz. Yağ bir nem vereceği için kuru cilde de iyi gelecektir, aynı zamanda bu aromatik yağlar muhteşem bir kokuya da sahiptir. Hafta da bir kez uygulayabilirsiniz.

Kahve Peelingleri: Hemen hemen bir çoğumuz evimizde kendine özgü kokusu ile günün yorgunluğunu atmak için evimiz de ayaklarımızı uzatıp kahve keyfi yapmışızdır.  Bu doğal peeling yönteminde kahve fincanınızın dibide kalan tortuyu bir fırça yardımı ile vücudunuzun her bölgesine sürüp 15 dk bekledikten sonra yine dairesel hareketlerle çıkarabilirsiniz. Bu peeling içinde aynı zamanda, yüksek antioksidan seviyesi nedeniyle cildi sıkılaştırmak ve selülit görünümünü azaltmak için idealdir. Hafta da iki kez uygulayabilirsiniz.

Pirinç Peelingleri : Uzak doğu kadınlarının vazgeçemediği bir peeling yöntemidir. Pirinçleri bir gece önceden suda bekletin ve pirinçleri süzerken suyunu ayırın. Bir pamuk yardımı ile tüm yüzünüze ve vücudunuza sürün. Cilt canlanmasını, beyazlamasını  ölü deriyi tahriş etmeden sağlayacaktır. Haftada 3 kez temiz cilde uygulayabilirsiniz. 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun