Göz Altı Morluklarına İyi Gelen Bitkisel Çözümler

Göz altında oluşan morlukların bitkisel yöntemlerle giderilmesi hakkında bilgiler verdik.

Göz altı morlukları çevresel faktörler, yanlış beslenme, uykusuzluk, yorgunluk ve genetik etkenler ile ortaya çıkar. Göz altı morluklarının görüntüsü hoş olmamakla birlikte kişiyi yorgun ve uykusuz gösterebilir. Göz altı morluklarını estetik yöntemlerle tedavi edilebildiği gibi doğal yöntemlerle de azaltılabilir. Bu yazımızda göz altı morluklarını azaltmak veya geçirmede kullanabileceğiniz doğal yöntemlerden bahsedeceğiz.

Göz Altı Morluğuna Sebep Olan Şeyler Nelerdir?

Göz altı morluklarının birçok sebebi olabilir. Göz altı derisi ince ve hassastır. Bu sebeple göz altı morlukları tedavisi yüzün diğer bölgelerine oranla daha zordur. Göz altı bölgesindeki damarlardaki yoğun kan akışı göz altını mor renk gösterir. Göz altı derisi çok ince olduğu zaman mor renk biraz daha fazla gözükür. Göz altı morlukları genetik ve çevresel faktörler sebebiyle oluşabildiği gibi madde bağımlılığında da sık sık görülür. Vitamin ve mineral eksikliği sebebiyle de ortaya çıkabilen göz altı morluğuna demir eksikliği de sebep olabilir.

Göz Altı Morluğuna İyi Gelen Yöntemler;

1. Soğuk Buz

Birçok medikal estetik uygulamadan sonra cilde buz kompresi uygulanır. Bunun sebebi iste akan kanı bir miktar durdurabilmek ve morarmayı engellemektir. Az önce belirttiğimiz gibi göz altı morluklarının sebebi de o bölgedeki kan akışıdır. Buzdolabı poşetinin içerisine bir miktar buz koyarak günde 2 kez 5 er dakikadan göz altlarınıza kompres uygulayın. Aynı işlemi soğuk süt ile de yapabilirsiniz. Buzdolabında beklettiğiniz sütü küçük bir kase içerisine boşaltın. İçerisine bir ya da iki parça buz koyun. Buzların içerisinde biraz erimesini bekleyin. Mikrofiber bir bezi kaseye batırın. Bezi sıktıktan sonra göz üzerinde 5 dk kadar bekletin. İşlemi aynı şekilde 3-4 defa uygulayın.

2. Salatalık Maskesi

Salatalığın göz altı morluk ve şişliklerine iyi geldiğini hemen hemen herkes bilir. Salatalığın içerisinde yüksek miktarda A ve K vitamini bulunur. K Vitamini bulunan meyve ve sebzeler kısıtlıdır. Büyük boy bir salatalığı yarım saat kadar buzlukta bekletin. Daha sonra silindir halinde keserek biraz soğuk süte bandırıp göz altlarınıza koyun. 15-20 dakika kadar gözlerinizin üzerinde bekletin. Daha sonra tüm yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Aynı işlemi salatalıkları rendeleyerek de kullanabilirsiniz.

3. Patates Maskesi

Patatesin içerisinde yüksek oranda C Vitamini bulunur. İçerdiği enzimler ve nişasta sayesinde cilt yenileme özelliğine sahiptir. 1 patatesi ikiye bölerek sağ ve sol olmak üzere iki gözünüzün de üzerine koyarak 15 dakika kadar bekleyin. İşlem sonrası mutlaka göz altı nemlendirici kullanmalısınız. Soğuk olan her şey göz altı torbalarını ve morluklarını azaltmaya yardımcı olur. Soğutulmuş ham patates de daha uzun süre soğuk kalması ve içerdiği C vitamini, enzimler ve nişasta açısından zengin yapısı ile cildi besleyerek göz altındaki morluklar ile savaşır.

4. Domates Maskesi

Domatesin içerisinde bir çok vitamin ve mineral bulunur. Domates maskesi Asya ülkelerinde çok popülerdir. Cildi yenileme ve gerginleştirme özelliğine sahiptir.  Domatesi kabuklarından ayırdıktan sonra ezerek püre haline getirin. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün hazırladığınız karışımın içerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı ve bir iki damla kadar limonun suyunu ekleyin. Göz altı dahil olmak üzere tüm yüzünüzde 20 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Bu işlemi 2 haftada bir uygulayabilirsiniz.

5. Yoğurt Maskesi

Doğal yoğurt maskeler arasında vazgeçilmezdir. Protein ve mineral yönünden oldukça zengindir. Yoğurt maskesi pratik ve kolaydır. Doğal yoğurdu soğuk halde göz altlarında 10 dakika bekletin. Bu işlemi hergün uygularsanız göz altı morluklarında ve kırışıklıklarınızda azalma olduğu farkedeceksiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun