Fraxel Lazer ile Cilt Tedavi Yöntemleri

Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında Fraxel Lazer uygulaması yer alır.

Günümüzde ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında fraxel lazer ilk ler arasına giren uygulamalardan birisidir. Cilt altına aynı anda 169 adet lazer ışını hasarlı bölgeye  yollayan FDI onaylı bir cihaz olup deride yara veya yanık izi yapmadan hasarlı dokuyu hem alttan hem üstten onarmakta ve kollegeni tetiklemekte tetiklenen kollegen ile birlikte ciltte gençleştirme yapmaktadır. Göz çevresi kırışıklıkları, nazolobial çizgileri, ciltte gerginlik, gözeneklerde sıkılaşma, akne izleri, skar izleri, kilo alıp vermeden kaynaklı çatlaklar veya hamilelik sonrası oluşan çatlaklar, hamilelik sonrası lekeler,  ameliyat izleri, yara izleri, güneş lekeleri, ellerdeki yaşlılık belirtisi, yaş ile birlikte dekolte bölgesinde oluşan lekeler ve ince kırışıklıklar, yara ve yanık izleri, tedavilerinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. 

Fraxel lazer ile cilt yüzeyinde micro kanallar açılarak cilte deriyi yakmadan kontrollü bir yara oluşumu yapar açılan bu micro kanalların çevresindeki hücreler  ciltte yenilenme yapar aynı zamanda cilt altındaki kollageni tektiklediğinden  ve yeni kollegen oluşumu sağladığından dolayı ciltte sıkılaşma meydana getirip ciltte yenilenme yapar.

Fraxel Lazer uygulanmaya başladıktan ve işlem süreci bittikten sonrasında  cilt kendini yenilemeye 21 gün daha devam etmektedir. Etkili bir tedavi için uygulamalar seanslar halinde kişiye uygun  bir tedavi yöntemi seçilerek devam etmesi gerekmektedir. Tedavi başarısı kişinin yaşı, genetik yapısına bağlıdır ve genellikle kişileri mutlu edecek sonuçlar elde edilebilmektedir.

FRAXEL LAZER NASIL UYGULANIR

Öncelikle uygulamaya başlamadan önce cilt güzelce temizlenir ve soğutucu bir jel veya lokal anestezi sürülerek 15-20 dakika beklenir ve uygulamaya geçilir, uygulama esnasında hassasiyete karşı  soğuk hava kullanılmaktadır. Uygulama 20-25 dakika sürmektedir ve  yapılacak alana göre işlem süresi değişkenlik gösterebilmektedir.

FRAXEL UYGULAMASI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uygulama sonrası kişilerin ten rengine göre hassasiyetler oluşabilir bazı hastalarda hafif ödem ile birlikte kızarıklık olabilmektedir. Bu gibi durumlarda yüze yakından buz uygulaması yapmak doğru değildir, buzu bir spanç yardımı ile temas ettirmeli yada yüze soğuk havlu  uygulamak daha doğru olacaktır. Uygulama sonrası birkaç gün güneşten uzak durmam ,aynı gün duş almak ,hamama ve havuza girilmemeli ve yüze mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılması gerekmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun