Doğal ve Pratik Cilt Temizleme Yöntemleri

Daha parlak ve dinç bir görünüme kavuşmak istiyorsanız bu rehberi okumalısınız.

Gün boyunca makyaj, sigara dumanı, hava kirliliği, stres, güneşin UV ışınlarından kaynaklanan hasarlar cildimizin kalitesini olumsuz yönde etkiler. Bunun yanında akşam cildimizi temizlemeden uyumak onların cildimize iyice nüfus etmesi ve pekişmesini artırmaktadır. Kimyasal içerikli cilt temizleyiciler de cildimizde çukurlar ve deliklere neden olmaktadır. Her kadın cildini hem sağlıklı hem pürüzsüz görmek ister. Bunun en iyi çözümü cildimizi düzenli ve doğal yollarla temiz tutmaktır. Bu yazımızda, doğal yöntemlerle cildinizi dış etkilerden arındırabileceğiniz tarifler paylaşacağız. Evde kendi malzemelerinizle çeşitlendirebileceğiniz bu yöntemleri kullanarak daha temiz ve pürüzsüz bir cilt hayalinize kavuşabilirsiniz.

  • Limon Suyuyla Cildinizi Temizleyin

Limon suyu yüksek oranda asit içermektedir. Asit sayesinde ölü derileri ve siyah noktaları yok eder. Aynı zamanda hücre yenileme özelliğine sahiptir. Taze sıkılmış limon suyunu boynunuza da gelecek şekilde yumuşakça sürüp, 10 dakika bekletebilirsiniz. Akabinde ılık su ile durulamanız yeterlidir. Limon suyu ile cilt temizliği konusunda bir diğer tarif; limon suyunu karbonat ile karıştırarak yüzünüze sürüp, daha sonrasında durulayabilirsiniz. Bu uygulamada limon yerine su da kullanabilirsiniz. Karbonat cildin PH seviyesini dengede tutar. Ayrıca karbonatın antiseptik özelliği ile cilt üze4rinde oluşan akne ve sivilce tedavilerine de yardımcı olur. Bu şekilde hafif dairesel hareketler ile karışımı cildinize yedirdiğinizde ince bir peeling ile cildiniz temizlenmiş olacaktır. Bu karışım özellikle yağlı ciltler için çok uygun bir tariftir.

  • Süt Tüm Cilt Tipleri İçin Etkili Temizlik Sağlar

Süt hem karma hem kuru ciltler için mükemmel bir temizleyicidir. Süt içerisinde en yaygın olarak kullanılan alfa-hidroksi asitlerden (AHA) laktik asit mevcuttur. Soğuk ya da ılık süte batırılmış pamuk ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu işlemi haftada iki kere tekrarlamanız halinde, cildinizde gözle görülür derecede iyileşme olacağını fark edeceksiniz.

  • Aloe Vera Yaprağıyla Cilt Temizliği

Aloe Vera yaprağı yardımı ile de yüz temizleyebilirsiniz. Aloe Vera yaprağından jeli çıkartıp, biraz pamuk yardımı ile yüzünüze sürün. Yarım saat kadar bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz.

  • Yulaf Unu ve Sirke İle Yüz Temizleme Rutini Kazanın

Bir diğer yüz temizleme tekniği de yulaf unu ve sirke karışımıdır. Bu karışımda sirke yerine doğal gül suyu da kullanabiliriz. Yüzümüze nazikçe sürüp bira bekledikten sonra yıkayabiliriz. Bu karışım tüm cilt tipleri için uygundur. Aynı şekilde mısır unu ve yoğurt karışımı ile de cilt temizliği önerilir. Birkaç tatlı kaşığı mısır unu ve yeterince yoğurdu karıştırıp yüzümüze daire4sel hareketlerle sürüp. Sonrasında yüzümüzü yıkayarak cildimizi temizleyebiliriz.

Cilt Temizliği Rutini İçin Öneriler

  • Sabun kullanmayın. Sabun cildinizi sert ve pürüzlü hale getirecektir.
  • Cildinizi çok yağlı temizleyiciler ile temizlerseniz gözenekleriniz tıkanabilir. Çok kuru temizleyiciler kullanmak da cildinizi tahriş edecektir.
  • Yüzünüzü temizlerken sıcak ya da soğuk su yerine ılık su kullanın. Sıcak su cildi kurutarak cilde zarar verebilir. Soğuk su kullanırsanız da kirler çözünmez ve cildinizde kalabilir.
  • Yüzünüzü temizlerken parmak uçlarınızı kullanmaya özen gösterin. Sünger kullanmayı tercih ederseniz de süngerin temiz olduğunuza özen göstermelisiniz.
  • Yüzünüzü kurularken asla cildinize sürterek kurulamayın. Nazikçe ya da tampon yaparak kurulama yapabilirsiniz.
  • Tüm bu uygulamalardan kendinize uygun olanı seçip düzenli yapmanızı öneririz. Sağlıklı ve temiz bir cilt insanı çok daha güzel gösterir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun