Cilt Bakımı Türleri

Cilt Bakımı kendi içerisinde cilt tipi ve hassasiyetine göre değişiklikler gösterebilir.

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı kendi içerisinde cilt tipi ve hassasiyetine göre değişiklikler gösterebilir. Buna örnek olarak cilt tiplerini tek tek ele alabiliriz.

Normal Cilt;

Bu cilt tipinde elastikiyet, su oranı, sebum oranı esen miktardadır. Çok fazla sorunu olmayan ideal cilt tipidir. Bu yüzden bakımı kolaydır.

Cilt temizlenir, peeling uygulanır ve ardından 7-10 dk kadar buhar ve ozon verilerek arındırılır. Ola ki varsa çok düşük bir ihtimaldir %1 gibi bir orandan bahsediyoruz temizliği yapılır. Ardından maske ve c vitaminli serumlarla cilt desteklenir. Bu cildin her zaman taze ve diri kalmasını sağlar. C vitaminli serumla desteklenen cilt dermis tabakaya itilen serumla daha sağlıklı bir görünüm kazanır. En sonunda da bu cilde yapılan işlem güneş kremi ile desteklenir ve son bulur. Özellikle ya zaylarında leke oluşumuna engel olabilmek adına güneş kremi kullanımı çok önemlidir.

Yağlı Cilt;

Bu tip ciltlerde akne ve komedon  problemi yüksek miktarda olur. Bunun sebebi sebum salgısının fazlalığından kaynaklıdır. Cilt tipine uygun ürün ve serumlarla cilt desteklenmeli ve düzenli olarak temizliği yapılıp dengede tutulmalıdır. Yağlı ciltlerde buhar ve ozan u 15 dk ya kadar uzatabilir ve komedonpress veyahut vakum yardımıyla temizliği sağlanabilir.

Karma Cilt;

Bu cilt tiplerinde T bölgesi dediğimiz ters(çene,burun,alın ortası) ve düz (alın,burun,dudak altı çene) bölgelerinde yağlanma yoğun miktarda olur. Yanaklar ise tam tersi kuru ve epidermis tabakası pul pul dökülebilecek vaziyette olur. Bu cilt tipleri içinde kullanılabilecek özel ürünler mevcuttur. Yağlı ciltteki gibi T bölgesinde sebum salımı fazla olduğu için gözenekler açık ve içleri dolu olur. T bölgesine özellikle buhar biraz daha fazla tutularak komedon temziliği yapılarak cilt rahatlatılır ve bu tip ciltlerde gözenek sıkılaştırıcı serumlar kullanılmalı ve dermiş tabakaya yedirilmelidir.

Kuru Cilt;

Kuru ciltler genelde keratin tabaka dediğimiz epidermis de sertlik ve pul pul dökülmeler gösteren su oranı az miktarda olan cilt tipleridir. Bu tip ciltlere cilt bakımı esnasında çok fazla buhar verilmemeli hatta ozon hiçbir şekilde ciltle temas etmemelidir. Kuru olan cildi daha fazla kurutmak demektir bu işlemin cilde uygulanması. Yoğun nemlendirici , nem maskeleri, nem oranı yüksek serumlar kullanılmalı ve su içimi konusunda ikna edilmelidir. Aksi takdirde yağlı ciltlere oranla daha genç yaşlarda kırışıklıklar meydana gelir. Bunun önüne geçebilmek adına cildin hem içten hemde dışarıdan bakımla desteklenmesi şarttır.

Cilt Bakımı Sıralaması Nasıl Olmalıdır;

  • Öncelikle cilt tipine göre süt/jel ile temizlenir
  • Peeling uygulanır
  • Buhar veya ozon verilerek gözenekler açılır
  • Komedonpress veyahut vakumla arındırılır
  • Tonik ile temizlenir
  • Maske uygulanır (en fazla 15 dk)
  • Cilt temizlenir
  • Serum
  • High frekans uygulanarak serum yedirilir
  • En son nemlendirici veyahut güneş kremiyle cilt desteklenir.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun