Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Medikal cilt bakımı evde kullandığımız profesyonel bakımlarla yapılması gerekir.

Medikal cilt bakımı evde kullandığımız profesyonel bakımlarla, yada uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Cilt bakımı lekelere, kırışıklıklara, yağlanmaya ve kuruluğa karşı farklı amaçlarla yapılabiliyor. Cildimize ne kadar iyi bakarsak bakalım yine de bazen iyi gözükmeye bilir. Çünkü cildimiz dış etkenlere karşı savunmasızdır. Gerekse hava şartları , beslenme alışkanlıkları, alkol sigara, makyaj, düzenli uyku, yeterli miktarda su tüketmemek, bunlar cildimiz de lekelenme, sıkar ve siyah nokta oluşumu ve sivilcelenme yapabilmektedir. Cildimizin ihtiyacı olan temel bakımı yapmamız, cildimiz için kusursuz bir görünüm sağlamaktadır. Aylık düzenli yapacağımız medikal bakımlarla desteklemek iler ki yaşlarımızda da cildimizin daha geç yaşlanmasına sebep olacaktır.  

NE TÜR CİLT BAKIMLARI YAPILIR?

  • EVDE YAPILAN BİTKİSEL CİLT BAKIMI
  • KLASİK CİLT BAKIMI
  • MEDİKAL CİLT BAKIMI  

MEDİKAL CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Cildimizi düzenli olarak temizlemek zorundayız.  Evde yapacağımız bakımlarda özellikle düzenli tonik ve cildimizi nemlendirmeliyiz. Eğer medikal cilt bakımı yaptıracaksak, cildimizi öncelikle analiz etmesi için dermatolog , yada cilt bakımını yapan uzman kişilerden destek almak zorundayız. Daha sonra cilt analizi yaptıktan sonra cildin ihtiyacına göre bakım ürünleri uygulanmaktadır. Kullanılan ürünler, cildin yapısına göre ve uygulanacak tedaviye göre değişmektedir. Medikal cilt bakımlarında cilt tamamen uygulanan temizleme jelleri ve tonik  işlemi, cildi kirden arındırmış olur. Daha sonra peeling işlemine geçilerek cildin yüzeyinde bulunan bütün ölü deriler temizlenmiş olur . Ciltte oluşan sıkar ve siyah noktaların temizlenmesi için buhar verilir. Verilen buhar, cildin  yapısına göre süresi değişmektedir. En son maske cilde uygun maske ve nemlendiriciler sürülerek masaj yoluyla yedirilir ve bakım  bitmiş olur.

MEDİKAL CİLT BAKIMI NE İŞE YARAR?

Medikal cilt bakımı yaptırmak, cildimizin derinlemesine temizlenerek ölü hücreleri ortadan kaldırarak cildin yenilenmesini sağlar. Sıkar ve siyah noktaların temizlenmesi, Akne, sivilce, yağlanma ve kuruluk olan cilt yapılarında, daha pürüzsüz ve aydınlık   görünmesini sağlamaktadır.

MEDİKAL CİLT BAKIMI SONRASI NE YAPILMALIDIR?

Cilt bakımı sonrası yapılan uygulamalar sonucu ciltte kızarıklık, kabuklanma ve hassasiyet oluşabilir. Fakat bu çok uzun sürmez, birkaç saate kadar geçer. Cildimiz işlem sonrası derinlemesine temizlendiği için, dış etkenlere karşı savunmasız olduğundan korumamız gerekmektedir.  Özellikle  açık gözenekler temizlenip dezenfekte edildiği için, 2 gün boyunca makyaj yapılmamalı ve su değdirilmemelidir. Sigara içilen, yada pis ortamlarda bulunulmasını çok önermiyoruz. Çünkü cildimiz dışardan her türlü mikroba açıktır. Kişi cildinin temizliğini hep korumak zorundadır. Kullanmış olduğumuz havlu ve nevresim takımları, makyaj için kullanılan fırça ve süngerler mutlaka temiz olmalıdır.  Mutlaka cildimizi güneş ışınlarından korumamız gerekmektedir. Korumadığımız taktirde ciltte çok koyu lekeler oluşabilir. Düzenli olarak her zaman güneş koruyucularla cildimizi korumamız gerekmektedir.

MEDİKAL CİLT BAKIMI HANGİ İŞLEMLERLE DESTEKLENİR?

  • DERMAPEN
  • PRP
  • KARBON PEELENG
  • KİMYASAL PEELENG
  • H-100
  • LAZERLE LEKE TEDAVİSİ          

MEDİKAL CİLT BAKIMI NE ARALIKLARLA YAPILMALI?

Medikal cilt bakımı cildin problemine ve ihtiyacına göre değişmektedir. Rutin yapılan cilt bakımları ayda bir kez yapılırken, problemli olan ciltlerde 15 günde bir tekrarlanabilir. Her bakım kişiye göre değişiklikler gösterir.  Cildin daha sağlıklı ve güzel görünmesi için düzenli olarak medikal cilt bakımı yaptırmak gerekir.

MEDİKAL CİLT BAKIM FİYATLARI NE KADARDIR?

Medikal cilt bakımı, yapılan uygulamalara  göre fiyatı değişmektedir. Cilt bakımını bazen destekleyici farklı tedavilerde eklendiği zaman buda farklı  fiyatlar doğurabilir. Tek seans yapılan cilt bakımı yada, paket halinde alınan cilt bakımları buda fiyatları değiştirmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun