Bronzlaşmak İçin Hangi Doğal Yağları Kullanmalıyım?

Güneş ışınlarının zararlarından uzak durarak bronzlaşmak için bu rehber size yardımcı olacak.

Yaz ayları geldiğinde bronzlaşıp güzel bir renk almak artık vazgeçilemeyen alışkanlıklardan bir tanesidir. Saatlerce güneşin altına yatarak olabildiğince koyu renk olmak için plajdakilerle yarışmak da işin en eğlenceli kısımlardan birisidir. Tabi her konuda olduğu gibi her şeyin fazlası zarar lafı bronzlaşmak için de geçerlidir. Güneşin cilde olan faydaları saymakla bitmez. Ancak çok fazla güneşe maruz kalındığında cilt kanseri, cilt kuruluğu ve cilt lekeleri gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Güneşin her saati ciltte farklı bir renk tonu oluşturur. Güneşin dik geldiği saatler ile öğleden sonra güneşinin cilde verdiği renk birbirinden farklıdır. Örneğin saat 11.30/14:30 arası saatlerinde güneşlendiğiniz zaman cilt renginiz daha çok kırmızı tonlarınla yanacaktır. 14:30/17:00 saatleri arasında güneşlendiğinizde cildiniz daha çok kahve tonlarında renk alacaktır.

Aynı zamanda kullandığınız yağlarında cilt tonları üzerindeki etkileri büyüktür. Bu yazımızda hangi cilt tipinin hangi doğal yağı kullanması gerektiğinin bilgilerini detaylı olarak bulabilirsiniz.

Esmer Tenler İçin Bronzlaştırıcı Yağlar

Havuç Yağı

Havuç yağının cilde birçok faydası vardır. Havuç yağı vücut için güçlü bir detoks kaynağıdır. Kanı, dokuyu, karaciğeri ve böbrekleri temizleme özelliğine sahiptir. Vücuttaki toksinlerin kolay bir şekilde atılmasını sağlar. Havuç yağı esmer tenler için müthiş bir bronzlaştırıcı yağdır. Özelliği ise bronzlaştırırken cilde kırmızı renk vermesidir. Esmer tenlerde kırmızı ton bronzluk şık ve doğal bir görünüm sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı

Havuç yağı hemen hemen her cilt bakımı ürününün içeriğinde bulunan çok özel bir yağdır. Cildi yoğun nemlendirme ve ince kırışıklıkları açma özelliğine sahiptir. Ancak karma ve yağlı ciltlerin çok az miktarlarda kullanması gerekir. Saç için kullanıldığında saç derisindeki egzamayı azaltır ve deriyi nemlendirir. Aynı zamanda saç dökülmesinde de oldukça etkilidir. Hindistan Cevizi yağı pasta ve tatlılarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı güneşin altında cilde sürüldüğünde kırmızı tonlarında yakar. Hindistan cevizi yağı ısı ile birleştiğinde yanıcı etkisi çok kuvvetlidir. Bu sebeple tatilin ilk günlerinde önce güneş koruyucu kullanıp, sonrasında Hindistan cevizi yağını kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bergamot Yağı

Bergamot meyvesi oldukça lezzetli tropikal bir meyvedir. Meyve olarak tüketilebildiği gibi reçeli de yöresel bir lezzettir. Bergamot yağı ise cilt için müthiş bir kaynaktır. Bergamot yağını cilt maskelerinize ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda bergamot yağı etkili bir bronzlaştırıcı yağdır. Güneşlenmek istediğinizde az bir miktar bergamot yağı kullandığınızda kırmızı tonlarında ve kalıcı bir bronzluk sağlayabilirsiniz.

Beyaz ve Buğday Tenler İçin Kakao Yağı

Hemen hemen bütün kozmetiklerin içerisinde bulunan kakao yağının cilde faydaları oldukça fazladır. Yüksek oranda cildi nemlendirme ve yenileme özelliğine sahiptir. Kakao yağının saf olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Saf kakao yağı tereyağı gibi katı bir yağdır. Sıvılaştırılmış kakao yağları içerisinde mutlaka farklı bileşenlerde bulundurur. Saf Kakao yağını aktarlardan gram halinde alabilirsiniz.  Kakao yağını ben mari usulü eriterek bir sprey şişesi içine koyarak kullanabilirsiniz. Kakao yağı güneşin altında sıvı hale gelir, karanlıkta tekrar katı hale gelir. Kullanmadan önce sabah saatlerinde bir miktar güneşin altında bırakarak eritmek kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Kalıcı bir bronzluk sağladığı gibi aynı zamanda cilde çikolata rengi verir. Kakao yağının en güzel özelliklerinden bir tanesi de cildi bronzlaştırırken cildi kurutmaz. Kakao yağı beyaz ve buğday rengi tenler için ideal bir bronzlaştırıcıdır. Bronzlaştırma etkisi uzun süre kalıcıdır. Kakao yağını aynı zamanda nemlendiricilerinize ekleyebilirsiniz. Kakao yağını pasta ve tatlılara da kullanabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun