Boyun Gençleştirme

Boyun gençleştirme için kullanılan tüm tedavi yöntemleri ile alakalı bir liste yaptık.

BOYUN GENÇLEŞTİRME VE SIKILAŞTIRMA

İnsan zamana yenik düşüyor ve yıllar geçerken yer çekimi kuvveti ile mücadele etmeye başlıyor. Geçen zamana rağmen fiziksel yapıyı gençliği korumak için bazı yöntemlere başvursa da, genç kalmak için uğraşılan zamanın önüne geçmek sanıldığı kadar kolay olmuyor. Yıllara deformasyonuna yenik düşen bölgelerimizden biri olan boyun bölgesi için yapılan medikal ve medikal olmayan uygulamalardan bahsedelim.

Nefertiti Bot0ksu

Boyun bölgesinde ki çizgiler ve kasların dikey olarak görünümü boyun bölgesinde estetiği bozan görüntüye sebep olmaktadır. Boyun bölgesinde ki yatay çizgilere ve dikey kas görünümünü ortadan kaldırmak için 2 cm aralıklarla bot0ks uygulanarak boyun bölgesinin yaşlanmasını durdurabilirsiniz. 10 dakika süren işlem 4 ile 6 ay arasında kalıcılığını korumaktadır.

Dolgu Uygulaması

Dolgu uygulamaları günümüz de çoğunlukla elmacık ve dudak bölgesine uygulandığı bilinir. Lakin boyunda belirginleşmeye başlayan yatay ve derin çizgilerin içine yapılan yoğun hyalüronik asit içeren dolgular oluşan çizgileri anında yok ediyor. Doldu uygulamalarının en büyük avantajı anında efektif bir görüntü sağlar ve kalıcılık süresi daha uzundur. Aynı zaman da hyalüronik asit nemlendirme özelliğine de sahip olduğu için yaşlanmayı yavaşlatma da büyük etki sağlar. İşlem süresi ortalama 20 dakika sürer ve sosyal yaşama işlem sonrası hemen dönülür.

Mezoterapi

Boyun bölgesine uygulanan mezoterapi, cildin yüzeyinde ki ince ve derin kırışıklıklarının azaltılmasını sağlar. Lifting etkisi sağlarken boyun bölgesinde deri altını yoğun nemlendirirken sıkılaşma ve elastikiyeti arttırır. Mezoterapi, içeriğinde aminoasitler, mineraller, vitaminler, enzimler ve hyalüronik asit barındırıyor. İnce uçlu iğneler ile derinin ilk tabakasına uygulanan 10 dakikalık işlemdir. 3 ile 6 seans arasında uygulanması iyi bir sonucu hedefler.

Cilt Bakımı

Cilt bakımı tüm yüze uygulanırken boyun bölgesi de dahil edilmelidir. Boyun bölgesi ile başlanan cilt bakımı uygulamasında kan dolaşımını hızlandıran masaj hareketleri uygulandığında boyun derisinin canlılığında artış başlar. Kullanılan ürünlerin kozmetik değil dermakozmetik olmasına dikkat edilmelidir. Ayda bir kez yapılması tavsiye edilir.

Kimyasal Peeling

Genellikle şeker pancarından elde edilen ve meyve asitleri ile glikolik asit kullanılarak derinin üst tabakasına uygulanan kimyasal peeling, ölü deriyi cilt yüzeyinden atarak alttaki yeni derinin cilt yüzeyine çıkmasını sağlar. Bu durumda boyun gençleştirme hedeflenir. Ayda bir kez uygulanması tavsiye edilir.

PRP

PRP işlemi, kişinin kendi kanının alınıp özel santrifüj cihazında en zengin trombositlerinin ayrıştırılarak cildin sorunlu bölgesine ince uçlu enjektörlerle iletilmesi sağlanır. Deri altında yeni hücre oluşumunu arttırması ile doku yenilenir ve kırışık oluşumu geciktirilir. Uygulama genellikle 4 seanslık protokoller halinde tavsiye edilir. 15 günde bir kez uygulanır ve koruma seansları ile devam edilebilir.

Odaklı Fokus Ultrason

Boyun bölgesinde ki cilt elastikiyetini sıkılaştırmak için deri altında fibrotik bantlar oluşturularak ameliyatsız boyun germeyi sağlar. Boyun bölgesinde ki sarkmayı toparlamak fokus cihazı ile 30 dakikalık bir işlemdir ve yılda 1 kez uygulanması tavsiye edilir. Peki tüm bu uygulamaları yaparken boyun kırışıklıklarının oluşmamasını sağlarken, kırışıklığın önüne nasıl geçebiliriz;

  • Yüksek yastıkta uyumamak ve sırt üstü yatmak,
  • Cep telefonu kullanırken başımızı öne eğik tutmamak,
  • Gün içerisinde mümkün olduğu kadar 3 kez boynunuzu geriye doğru alıp 10 saniye beklemek,
  • Gece uyumadan önce yüz bölgesi ile birlikte mutlaka boyun bölgesinin de temizliğini sağlamak ve nemlendirmek,
  • Sağlıklı beslenmek sadece boyun bölgemiz için değil tüm bedenimiz için önemlidir,
  • Son olarak günlük boyun egzersizleri ve yüzme tavsiyelerimiz arasındadır.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun