Ödem Attırıcı Detoks İçecekleri

Evde hazırlaması kolay detoks içecekleri, yağ yakımı ve ödemlerinizi atmanıza yardımcı olur.

Kimi zaman vücut sadece su toplar ve kişi kendisinin kilo aldığını düşünebilir. Strese, aşırı su tüketimine ve ödem yapan yiyeceklere bağlı olarak vücut su tutar ve tartıda bu kilolar ortaya çıkar. Kof şişkinlik denilen bu durumdan kurtulmak için şok diyetler yapmaya gerek yoktur. Sağlıklı sebze ve meyve karışımlarından oluşan içecekleri ile ödemlerden kurtulmak mümkündür. Bazı sebze ve meyveler ödem atılmasını sağladığı gibi yağ yakımını da hızlandırır. Detoks içecekleri ismi verilen bu sağlıklı içecekleri hazırlamak oldukça pratiktir. Detoks içeceklerini diyet listelerinize ekleyebilir ya da diyet yapmıyorsanız bile güvenle tüketebilirsiniz. Bu yazımızda size sağlıklı detox içecekleri tariflerine ulaşabilirsiniz.

Yağ Yakımını Hızlandıran Detoks İçeceği Tarifi

  • 1 litre ılık su
  • 4 dilim limon (Misket Limon Tercihen)
  • 1 ya da 2 parça kadar taze zencefil
  • 1 veya 2 tane çubuk parça
  • 1 tutam maydonoz ya da nane
  • 1 şişe maden suyu

Maden suyu hariç bütün malzemeyi bir tencereye koyun. Malzemelerin bulunduğu tencerenin içerisine kaynar su ekleyerek demlenmeye bırakın. Malzemeler suyun içerisine bütün özlerini bıraktıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Soğuyan malzemeyi bir sürahi içerisine süzün ve maden suyunu ekleyin. Detoks içeceğinizin içerisine buz ekleyerek 2/3 gün boyunca tüketebilirsiniz. Hazırladığınız detoks içeceği metobolizmanızı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıracaktır. Hazırladığınız yağ yakıcı detoks içeceğini yemeklerden önce tüketirseniz iştahınız azalacaktır. Aynı zamanda detoks içeceğiniz içerisindeki malzemelerdeki yüksek oranda vitamin ve mineraller bulunmaktır. Bu vitamin ve mineraller cilt ve vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Hazırladığınız detoks içeceğinizi günde 3 bardak tüketebilir ve 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz. Detoks içeceğinizi sabah saatlerinde aç karnına ve yemeklerden yarım saat önce tüketmenizi öneririz.

Ödem Atıcı Detoks İçeceği

  • Yaklaşık 10/15 adet nane yaprağı
  • 2 adet salatalık
  • 500 ml içme suyu
  • Birkaç dilim limon
  • 1 demet maydonoz

Bütün malzemeyi geniş bir tencereye koyun. Malzemeleri koyduğunuz tencereye kaynar su ekleyerek yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra tencerenin altını kısın ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Malzemeler suyun içerisine bütün özlerini bıraktıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Soğuyan malzemeyi bir sürahi içerisine süzün. 1 gün kadar buzdolabının içerisinde beklettiğiniz detoks içeceğinin içerisine buz ekleyerek 2/3 gün boyunca tüketebilirsiniz. Hazırladığınız detoks içeceği yanlış beslenme veya mevsimsel olarak su tutan vücudunuzdaki ödemin atılmasını sağlayacak ve metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımını sağlayacaktır. Yemeklerden yarım saat önce tüketmeniz iştah kontrolünüzü kolaylaştıracaktır. Hazırladığınız detoks içeceğinizi günde 3 bardak tüketebilirsiniz. Detoks tarifini 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.

İştah Kapatan Detoks İçeceği

Tat açısından oldukça lezzetli ve aynı zamanda iştah kapatan bu detoks içeceğini kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Havuç, armut ve limondan oluşan bu karışım aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırarak diyetlerinize destek olacaktır.

  • 3 adet taze havuç
  • 2 adet armut
  • 1 adet misket limon
  • Birkaç yaprak taze nane

Havucun kabuklarını iyice soyarak kabuklarını bir kenara ayırın. Armutun çekirdeklerini ayıklayıp havuçlarla birlikte blenderdan geçirin. Püre haline gelen karışımın içerisine misket limonlardan elde ettiğiniz suyu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kenara ayırdığınız havuç ve misket limonlarının kabuklarını ayrı bir yerde iyice kaynatın. Kaynattığınız karışımın suyunu soğuduktan sonra meyve pürenizin üzerine ekleyerek iyice karıştırın. Detoks içeceğiniz soğuduktan sonra nane yaprakları ile süslendirebilirsiniz. Arzu ederseniz içerisine 1 çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Muhteşem bir vitamin mineral deposu olan bu detoks içeceği sizi oldukça tok tutarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır.

estethica ve Vitalica Wellness’da uygulanan detoks programları hakkında detaylı bilgi için Vitalica Wellness sayfamızı ziyaret edebilir, randevu oluşturabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun