Toksinlerden Arınmanıza Yardımcı Olacak Detoks İçecekleri

Vücutta biriken toksinlerden kurtulabilmeniz için birkaç popüler detoks tarifini toparladık.

Çevresel faktörler, uyku düzeni, yeme içme alışkanlıkları gibi birçok sebepten dolayı vücutta ödem ve toksinler birikir. Bu toksinler zaman içerisinde cilde ve vücuda zarar verebilir. Doğamızda her şey mevcut. Doğadaki birçok sebze ve meyvelerden yardım alarak vücuttaki fazla ödem ve toksini atmak mümkündür. Bunun yanında sağlıklı bir hayat sürmek istiyorsanız düzenli olarak spor yapmalı, iyi uyumalı ve detoks etkisi sağlayacak meyve, sebze ve bitkileri tüketmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda evde kolayca hazırlayabileceğiniz detoks içeceği tarifleri hazırladık. Detoks yaparken bazı kurallara uyulması gerekir. Detoks içeceklerinin yanı sıra sigara ve alkol tüketimine dikkat etmeli ve bol bol su tüketmelisiniz.

Nane Limon Detoksu

Herkesin bildiği gibi nane muhteşem bir doğal kaynaktır. Yemekleri süslerken bir yandan da mide problemlerine ve nezleye iyi gelen nanenin yüksek oranda toksin atıcı özelliği vardır. Her gün taze olarak hazırlayabileceğiniz nane ve limondan oluşan içeceği günde 3 bardak tüketmeniz yeterli olacaktır. 1 litre oda sıcaklığındaki suyun içeresine 1 limonun dilimlerini ve birkaç yaprak nane atın. Yaklaşık yarım saat sonra vücudunuzu toksinlerden ve zararlı bakterilerden arındıracak detoks içeceğiniz hazır olacaktır.

Ananas ve Limon Detoksu

Ananas meyvesinin en büyük özelliği ödem atmasıdır. Birçok diyet listesinde mutlaka ananas meyvesi bulunur. Ananas yüksek oranda lif ve C Vitamini içerir. Limon ise muhteşem bir C Vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yağ yakma ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliği vardır. Bu iki meyve birleştiği zaman harika bir etki oluşur. Öncelikle ananası rendeleyin. Daha sonra içerisine yarım limon sıkarak karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma bal veya zencefil de ekleyebilirsiniz. Bu karışımı öğün aralarında günde iki kez tüketebilirsiniz. Ananas ve limon karışımı hem vücudunuzdaki fazla ödemi atacak hem de gün boyu sizi tok tutarak diyetinize destek olacaktır.

Karpuz, Çilek ve Nane Yaprağı Detoksu

Kırmızı meyveler insan sağlığı açısından çok önemlidir. C – B ve K vitaminleri açısından çok zengin olan kırmızı meyvelerin toksin atıcı etkileri oldukça yüksektir. Kan şekerini de dengede tutan ve kalp sağlığını koruyan kırmızı meyveleri sık sık tüketmelisiniz. Tat açısından son derece lezzetli olan kırmızı meyve kokteylinin tarifi şöyledir; Yarım karpuz, 5 adet çilek ve 1 tane yaprağını öğütücüden geçirin. Birkaç saat buzdolabından beklettikten sonra günde 3 bardak olarak tüketebileceğiniz içeceğin içerisine karadut, böğürtlen gibi diğer kırmızı meyvelerden de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı yaz aylarında buz ile tüketebilirsiniz.

Portakal, Limon ve Bal Karışımı Detoksu

Portakal ve limon içerisinde C Vitaminini en yüksek oranda barındıran meyvelerdendir. Özellikle kış aylarında bol bol tüketmeniz gereken meyvelerden olan portakalın toksin atma özelliği de yüksektir. 1 litre sıcak suyun içerisine dilimlenmiş 1 portakalı kabuklarıyla beraber atın. Ardından dilimlenmiş yarım limonu kabuklarıyla birlikte karışıma ekleyin. Tercihe göre bal ile tatlandıracağınız bu karışımı her seferinde ısıtarak günde 3 kez tüketebilirsiniz.

Elma, Tarçın ve Bal Detoksu

Elma ve tarçın her zaman çok uyumlu iki besindir. Metabolizmayı hızlandıran ve toksin atan bu karışımı zevkle tüketeceksiniz. Dilimlenmiş bir elmayı kabuklarıyla birlikle 1 litre suyun içerisinde ekleyin ve kaynatın. İyice kaynadıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı tarçın ekleyerek ocağın altını kısın. Yaklaşık 5-10 dakika kısık ateşte beklettiğiniz karışımın içerisine 1 tatlı kaşığı çam balı ekleyerek ocağın altını kapatın. Karışım demlendikten sonra yaklaşık 3 bardak kadar öğün aralarında tüketebilirsiniz. Tercihen karşıma 1 dilim limon veya portakal ekleyebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun