Hücre Yenileyici Besinler

Hücrelerinizin yenilenmesini ve gençleşmesini sağlayan besinler nelerdir?

Vücudu baştan sona yenileyen besinler içerdikleri zengin aminoasitler, mineraller ve besleyici vitaminler sayesinde vücudumuza fayda sağlarken güzel, genç ve daha zinde bir yaşam sürmemiz için beslenme şeklimiz çok önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmeyi bir yaşam şekli haline getirdiğimiz de eski hücreler vücuttan atılır ve yerini sağlıklı nitelikli hücrelere bırakır. Tazelenme olarak içsel ve dış görünüm olarak yenilenme en üst seviyelere ulaşır. Bunu sağlamak aslında hiç te zor değil, neden mi; bunu sağlamak evinizin mutfağın da bulunan besinler ve bu besinleri tüketmekten geçer. Şimdi bu besinler neler, tükettiğiniz besinlerin vücudunuz da nasıl etkiler bırakır ve hangi besinleri düzenli tüketmekte fayda var birlikte öğrenelim.

Mucizevi bir döngüde insan vücudunda saçlar ve tırnaklar her ay kendini yenilemektedir. Saçlar her ay 10 mm tırnaklar ise her ay 3 mm kadar uzar. Saçların ve tırnakların sağlıklı ve kendini her ay yenilediği döngü de yine tükettiğimiz besinlerin %80 rolü vardır. Cildimizin en güzel değerli giysisi dediğimiz deri yapımız ise kendini 15-30 gün de yine bir döngü halinde yenilemektedir.

Yumurtanın Hücre Yenilenmesinde ki Etkisi

Yumurta, protein açısından zengin ve herkesin günlük tüketiminde olan bir besin kaynağımızdır. İçeriğinde ki aminoasitlerden dolayı ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Güçlü bir bağışıklık sistemi sağlayan yumurta kas ve kemiklerin gelişimi için de önemlidir. Günde bir tane yumurta tüketimi gün boyu zinde kalmanızı da sağlayacaktır.

Günde İki Kibrit Büyüklüğünde Peynir

Günün ilk saatleri ile başladığımız yemek öğünlerinde yumurta sonrasında bir diğer zengin kaynağımız peynirdir. Peynir içeriğindeki sistin aminoasidi ile bağırsak yenilenmesini ve bağırsak temizlenmesini sağlar. Vücudun ikinci beyni olarak bilinen bağırsakların temizlenmesi sağlıklı yaşamın başında gelirken, peynir tüketimi ile bağırsak mukozasının tamiri gerçekleşir. Beyin hücrelerinde yenilenmeyi sağlayan peyniri günde iki kibrit kutusu büyüklüğünde tüketmeniz yeterli olacaktır.

Cilde Parlak Görüntü Veren Zeytin

Zeytinler kan basıncını kontrol ederken, antioksidan görevi görür. Zeytinler diğer besinlerin yenilediği hücreleri koruma görevi sağlar. Zeytinler vücudumuzda ki iyi ve yeni hücreleri korurken, oluşabilecek timörlerin de etkisini azaltır.

Fındık İle Hücrelerinizi Yenileyin

Vücudumuzda önemli mineral olan bakırdan zengin olan fındık, hücrelerin kendisini yenilemesinde önemli bir rol alır. Fındık kan dolaşımını hızlı sağlar ve hücre yenilenmesini de hızlandırır. Vücuda bıraktığı elastin proteini sayesinde cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

Roka Vücutta Protein Artışı Sağlar

Roka, sinir sistemi dokularını, içeriğinde ki yüksek folik asit vitamini ile vücutta protein artışı sağlar. Folik asit vitamini hücreleri yeniler, zihinsel gelişim arttırır, antioksidan vitamini bakımından da zengin olan roka C vitamini içeriği ile birlikte yaşlanmayı yavaşlatma bakımından da etkilidir. Sabah kahvaltılarınız da , akşam yemeklerinizde sıkça tüketebileceğiniz bir besindir.

Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Şifresi Balık

Somon balığı gibi yağ oranı yüksek olan ve üç yağ asitleriden D vitamini açısından oldukça zengindir. Üç yağ asitleri dediğimiz omegalar hücre yenilenmesini sağlar. Cildin çok sağlıklı görünmesini ve parlamasını sağlar. Aminoasitlerden lösini yüksek oranda içeren balık, vücudumuzda ki kas gücünü artırır. Vücudun direncini arttırır. Vücudun yenilenmesinde büyük etkisi vardır. Hafta da iki kez balık tüketimi sağlıklı ve uzun yaşamanızı sağlar.

Yoğurt Maskesi İle Cildinize Nem Verebilirsiniz

Yoğurt, demir vitamini ve protein bakımından zengin bir besindir. Yüksek oranda çinko vitamini içerir. Ve çinko vitamini vücuda dışardan gelebilecek olan zararlı ve hasar veren serbest radikalleri engeller. Vitamin bakımından zengin olan yoğurt, genç kalmak için her gün bir kase tüketilebilir. Aynı zaman da cilde nem vermesi için yoğurt maskesi de uygulanabilir.

estethica Sağlıklı Yaşam Kliniğimizde yer alan alan beslenme ve zayıflama programları hakkında, diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenmek hakkında bilgi ve randevu için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun