Saç Dökülmesinin Bir Diğer Sebebi: Stres

Saç dökülmesinin en belirgin sebebi stres kaynaklıdır.

Dökülmenin bir çok sebebi elbette ki mevcuttur. Fakat en  belirgin olan ve en sık rastlanan stresli zamanlarda dökülen saçlardır. Özellikle saç dökülmesi başladığı en erken dönem de müdahale edilir ise greftler çok zarar görmeden ya da deri altında uykuya geçmeden iyileşme söz konusu olmuş olur. Uyuyan bir greft var ise greftler küsmediyse yapılan bakım ve tedaviler ile yeniden saçların çıkması mümkündür. Hiç çıkmayan yerlerden ya da uzun süredir dökülme olmuş fakat yerine yeni gelmeyen saçların tekrardan çıkması mümkün değildir. Bu yüzden riski azaltmalı ve erken müdahale edilmelidir. Mutlaka profosyonel bir destek alınmalıdır. Bakım tedavileri arasın da en başta en etkili olan PRP tedavisidir.

PRP ile birlikte diğer bakım protokolleri ile süreç daha efektif hale gelebilir. İğneli mezoterapi ek olarak yapılabilinir . Daha efektif sonuçlar için ise ozonlu mezoterapi ve lazer terapi ile de daha yoğun bir program uygulanır. Kişinin saçının ihtiyacına göre programlar ayarlanır ve seans araları kişilere göre belirlenmektedir. PRP de önemli olan tüptür. Tüplerin içerisin de grof faktörleri var ve calcium destekli tüpler ise ay da bir PRP yapmakta fayda vardır. Daha yakın aralıklar ile yapılması uygun görülmez. Aşırı yoğun olduğu için ve dubble PRP diye geçtiği için ay da bir yapılması uygun olandır. İğneli mezo terapi PRP ile kombin edilecek ise yine kişinin ihtiyaç durumu baz alınarak on beş gün de bir uygulama yapılabilinir. Yani PRP uygulaması sonra yaklaşık on beş gün sonra iğneli mezoterapi yine on beş gün sonra PRP şeklin de sürece devam edilebilinir. Lazer terapi ve ozonlu mezo terapi için farklı zamanlar da da program yapılabilinir ya da kişi PRP ye ya da ozonlu mezoterapi ye geldiğinde de yapılabilinir. Tedaviler devam ederken olabildiğince stresten arınmak ve uzak durmak tedaviyi hızlandıracaktır.

Tedaviler devam ederken kişinin kimyasal şampuanlar kullanmaması tavsiye edilir. Özellikle bazı kişiler de stres zamanların da aşırı yeme hissi doğarken bazıların da ise iştah kaybı olabilmektedir. İştah kayıpları ise kişinin vitaminsiz kalmasına sebep olur ve saç doğru düzgün beslenemez. Yetersiz beslenmeden dolayı da saç dökülmelerin de artış gözlenmektedir. Bu gibi durumlar yaşanmasın diye vitamin hapı kullanılması önerilir. Kişi aynı zaman da tüm bu süreçleri yaşarken tedavilerine ek olarak multi vitaminli kök hücreli saç spreyleri ile ev de kendine kolaylıkla bakım yapabilmekte. Sprey sıkılarak bolca masaj yapılır ve saçlı deriye sprey güzelce masajla yedirilir. Sonrasında ise en az beş saat kalma koşulu ile saçlı deri de sprey bırakılır. Arzu ya göre beş saat sonra ya da ertesi gün yıkama gerçekleşir.  Saç da ne kadar kalır ise o kadar faydası olmakta. Kombin bakımlarda elbette ki sonuç daha hızlı ve efektif olmaktadır. Önemli olan doğru ve profosyonel eller de doğru bir tedavi ile hızlıca saça ve dökülmeye müdahale etmek. Stres herkes de olan ve yaşam da olmazsa olmazımız önemli olan stres ile başa çıkmak ve pes etmemek. Her şey de olduğu gibi saçı kendi seyrine bırakırsanız sonuç elbette ki kaçınılmaz kellik olacaktır. Alanlar fazla açılmadan müdahale etmek ve ekim sürecini olabildiğince uzatmak günümüz  şartların da çok kolay artık . Bu yüzden saçlarınızın döküldüğünü fark ettiğiniz de uzman bir doktora başvuru yapmanız ve tedaviye başlamanız üzülmemenize sebep olur.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun