Saç Ekimi Sanatı

Saç ekimine karar vermeden önce saç dökülmesinin nedenlerini öğrenmek gerekir.

Gelişen teknoloji ile birlikte kadın-erkek herkesin korkulu rüyası olan saç dökülmesi ve kellik problemi artık tarihe karıştı. Saç ekimi ile bu sorun ortadan kalkarken bazı sorulara cevap bulmak ve en doğru yer neresi mutlaka iyi düşünmek gerekir. Eğer uzman kişilerin kontrolünde yapılmazsa saçınızı yaptırayım derken sağlığınızdan da olabilirsiniz. Saç ekimine karar vermeden önce saç dökülmesinin nedenleri üzerinde durmak, bunların sebeplerini öğrenmek gerekir. Birçok sebeple saçlarımız dökülebilir. Psikolojik mi, hormonel bozukluk mu, vitamin eksikliği mi gibi sorulara cevap bulmak için kan tahlillerinin yapılması gerekir. Saç ekimine artısı nedir derseniz eğer ekimden önce dökülmeyi durdurmuş ve olan saçlarınızı koruyarak sağlıklı sonuçlar elde etmiş olursunuz. Bu aşamanın ardından da en doğru yer ve en son teknik nerede diye araştırmalara başlayabilirsiniz. 

Saç Ekimi Nedir?

Günümüzde kadın erkek gözetmeksizin sosyal yaşantımızın en büyük fiziksel görüntüsü olan saçların varlığı ve sağlıklı var oluşu fazlasıyla önem teşkil etmektedir. Saçta seyreklik kişide özgüven eksikliğine sebep olmakta birlikte, özellikle erkek bireylerde olduğundan daha yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir. Tabii ki saç dökülmeleri bakım eksikliğinden ziyade aileden gelen genetik bir faktör olarak belirlenmiştir. Saçlarınıza ne kadar iyi bakarsanız bakın, eğer aileden gelen genetik bir dökülme ise bir zaman sonra önüne geçemeyeceğiniz bir sorun hâline dönüşüyor. Tabii ki bu aşamaya gelmeden evvel koruyucu önlemler alabilmeniz de mümkün. Bunun için öncelikle bir medikal estetik uzmanına yahut bir dermatoloğa muayene olmanız gerekmektedir. Saç tedavilerinde önerilebilecek belli başlı tedaviler mevcuttur.

Saç Ekimi Operasyon Aşamaları

  • Konsültasyon ve Planlama: Doktor kontrolünde detaylı muayene edilerek hastaya ait tüm bilgiler alınır. Saç ekim alanları belirlenir ve tahmini greft planlaması yapılır. Hasta operasyona uygun olması halinde uygun güç için randevu oluşturulur.
  • Operasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler: Operasyona karar veren saç ekim hastalarının operasyon gününe en az 1 hafta öncesinden alkol, sigara, nargile, uyuşturucu, kan sulandırıcı hapları kullanmaması en az 3 gün öncesinden ise kahve ve enerji içeceklerini içmemesi gerekmektedir. Operasyon günü mutlaka kahvaltı etmeli ve önden düğmeli veya fermuarlı bir şey ile gelmesi gerekmektedir.
  • Operasyon Hazırlık Süreci: Saç ekimi ameliyathane ortamında yapıldığı için hastamıza ameliyathane önlüğü giydirilir ve operasyon sonuna kadar çıkarttırılmaz. Operasyon günü hastamıza HIV, Hepatit B, Hepatit C, antikor ve bazı kan tetkikleri yapılmaktadır. Çizimler hastalarımız ile birlikte kaslı olan bölge harici çizilir ve hastamızın onayı ile greft planlaması ortak karar ile yapılır. Tıraşlı saç ekimi işleminde ise hastanın saçları ortalama 2 numara tıraş edilir.
  • Ağrısız Anestezi Uygulanması: Lokal anestezinin vermiş olduğu acıyı ve ağrıyı en minimize indirebilmek için lokal anestezi öncesi hastaya ağrısız anestezi  uygulanmaktadır. Ağrısız anestezi;  anestezi sağlayan maddeleri basınçla püskürterek gözenekler aracılığı ile cilt altına ulaşmasını sağlar.
  • Greftlerin Alınması: Çoğunluk ile dökülmemeye kodlanmış olan iki kulak arkasında bulunan ense kısmından greftler alınır. Donör nokta da yeteri kadar greft olmaması noktasında çene altında bulunan kıllardan alınabiliniyor. Mikromotorlar ile tek tek homojen bir şekilde alım gerçekleştiriliyor.
  • Kanalların Açılması: Alınan greftlerin sayısına göre  kanallar tek tek açılır. Birçok kurumda slit ya da jilet yöntemi ile kanallar açılırken kurumumuz da DHI gold plus ya da ince safir perkütan yöntemi ile kanallar açılmaktadır. Diğer yöntemlere göre bir çok avantajı bulunduğu için en çok tercih edilen yöntemlerdir.
  • Greftlerin Ekilmesi: DHI Gold Plus yöntemi ile yapılan saç ekimin de kanallar açılıp grefler aynı anda ekilmektedir. İnce Safir Perkütan yönteminde alınan greftler özel solüsyon olan ORGAN NAKLİ solüsyonların da bekletilmektedir ve açılan kanallara tek tek ekim penseti ile ekilmektedir. Greftler canlı mikroorganizmalar olduğu için organ nakli solüsyonunda 24 saat boyunca kalsa dahi canlılıklarını korumaktadır.
  • Pansuman ve Saç Ekimi İşleminin Bitirilmesi: Operasyon tamamlandıktan sonra pansuman yapılır ve patenti tamamen bize ait olan özel formüle edilmiş içerikli ALTIN MASKE uygulaması donör noktaya uygulama yapılır ve bandajlar ile alım yapılan yer kapatılır.

Saç Ekimi İçin Uygun Musunuz?

Saç ekimi uygulayacak kişinin mutlaka uzman bir kişi olması gerekir. Detaylı bir muayene içerisinde kronik bir hastalığınız, kullandığınız veya kullanmamanız gereken ilaçlar var ise uzman kişi ile bunları mutlaka paylaşın. Operasyon için uygun olup olmadığınıza doktorunuz ile karar verebilirsiniz. Amerika'da sayılı kliniklerde ve Türkiye'de sadece estethica'da kullanılan Perkutan Tekniği en çok tercih edilen tekniktir. Kanallar özel bir iğne olan Perkutan ile açılarak daha sık daha doğal bir ekime başlanır.

Perkutan tekniğinde özel iğneler kullanıldığı için iyileşme süreci daha kısa sosyal hayata daha hızlı bir dönüş, greftlerin tutma oranı %90 ve üstü olması ekim sonrası ise daha rahat geçmektedir. Her açıdan konforlu bir teknik olan Perkutan Tekniği ekilen saçların hemen hemen hepsinin çıkması ile diğer tekniklerden farkını ortaya koyarak yüz güldürücü gerçek sonuçlar almaya devam ediyor. Saç ekimi için önce ekilecek yer uzman kişilerce belirlenir ve donör bölgesi dediğimiz güvenli ense bölgesindeki saç sıklığına göre greft sayısı belirlenir. Yüz, kaş, göz özelliklerinize göre ekim planlaması yapılır ve uygun bir tarih karar verilerek artık ekim aşamasına geçilir.

 

Saç Ekimi Sonrası Uygulanan Tedaviler

Bunlar saç ekimi öncesi önlem tedavileridir. Fakat saç ekimi sonrasında da ekilen saçların korunabilmesi ve daha sağlıklı olabilmesi adına da uygulanmaktadır. Saç ekimi için belirgin bir çizgide yaş kriteri bulunmamaktadır fakat doktorların tavsiyesi 18 yaş üzeri olunmasıdır. İdeal ekim yaşı ise 25-30’dan sonra başlamaktadır. Her birey donör bölgesi müsait olduğu sürece saç ekimi yaptırabilir. Donör bölgesi; ekim genellikle kulak arkası ve ense bölgesi olarak belirlenmektedir. Ekilecek greft sayısı doktor tarafından belirlenmekte ve ekim yaptıracak kişi ile birlikte karar verilmektedir. Ekim bölgesi müsait olduğu sürece 6000 grefte kadar ekim yapılabilmektedir. Peki ekim sadece saça mı yapılabiliyor?

Sakal problemi olan erkeklerde, kaş problemi olan kadın ve erkeklerde de ekim gerçekleştirilebiliyor. Tabii ki greft sayıları saç ekimine göre daha az olmakta. Sakal etkenlerin makyajı olarak bilinmekte ve sakal kullanmayı seven erkekler için ekim güzel bir çözümdür. Kaş bölgesi içinse merkezlerde uygulanan microblading uygulaması hem kimyasal içermekte hem de maalesef ki ömür boyu kullanım sağlanamamaktadır. Ekim kadar doğal bir görüntü elde edilememektedir. Bu yüzden bireyler artık ekime yönelmiştir ve %95’e kadar başarı elde edilebiliyor. Süreç doktorunuz ve ekibi tarafından yakinen takip ediliyor. Ekim sonrası bakımlarınız için ekip mutlaka sizinle iletişim halinde oluyor ve sık sık kuruma davet ediliyorsunuz.

Kimlere Ekim Yapılmaz? Kimlere Ekim Yapılamaz?

  • Kanda pıhtılaşma problemi yaşayan bireyler,
  • Doğuştan ve çocukluğundan beri hiç saçı olmayan bireyler,
  • Hamileler ve emziren anneler,
  • Belirli kan testleri sonucunda hepatit C, HIV gibi bulaşıcı hastalığı olanlar,
  • Yeterli donör bölgesi bulunmayanlar,
  • Diyabet, hipertansiyon gibi kronik rahatsızlıkları olanlar
    • Diyabet, hipertansiyon rahatsızlıkları olanların şeker ve tansiyon değerleri normal ve dengeli olmalı, doktor muayenesi sonucu uygun görülürse operasyon yapılabilmektedir. Şekere bağlı vücudunda yarasi olan ve yara oldugunda iyileşme de gecikme problemi olanlara saç ekimi önerilmemektedir. 

Bunların haricinde hekiminiz uygun gördüğü taktirde ekimleriniz gerçekleştirilebilir. Ekimler traşlı veya saçlarını kestirmek istemeyen kadın ve erkekler için tıraşsız biçimde de uygulanabilir. Fakat tıraşsız ekimde traşlıdan daha az greft elde edilebilmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun