Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi yöntemleri çok gelişti. Sizler için saç ekimi baştan nasıl yapılır?

Saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalan kişilerin yaşadığı estetik kaygılar, en son teknolojik alt yapı ile uygulanan tıraşsız ağrısız saç ekimi işlemiyle çözülür. Genetik faktörler, stres, yaşlanma, hormonal bozukluklar ya da yanlış beslenme gibi birçok olumsuz faktör saç dökülmesine sebep olur. Saçları dökülen kişiler, sosyal hayatlarında özgüven eksikliği hissedebilir ancak saç ektirme işleminin sağladığı başarılı sonuçlar sayesinde kaybettikleri özgüvenlerini tekrar kazanabilirler. 'Saç ekimi nasıl yapılır?' sorusu bize de sık sık geliyor. Bu sorunun cevabını size detaylı olarak anlattığımız başka yazılarımız da var, ilgili kategoriden takip edebilirsiniz. Saç ekimi nasıl yapılır sorusunu cevaplayabilmek için öncelikle saç ekimi süreci aşamalarını öğrenmemiz gerekir. Saç ekimi süreceinde aşağıdaki adımlar takip edilir;

  • Saç analizi ve ön muayene,
  • Greft sayısının belirlenmesi,
  • Saç ekimi öncesi yapılacak testlerin tamamlanması,
  • Özel cetvel yardımıyla saç ekimi bölgelerinin çizilmesi,
  • Ağrısız anestezi yardımıyla kafa bölgesinin uyuşturulması,
  • Saç köklerinin toplanması,
  • Organ nakil solüsyonunda greftlerin bekletilmesi,
  • Toplanan köklerin saçsız bölgeye transferi,
  • Operasyon sonrası altın krem uygulaması,
  • Operasyon sonrası ozon buharı uygulaması,
  • İlk yıkama

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Çeşitli tekniklerle gerçekleştirilen saç ekimi uygulamasında son yıllarda en çok tercih edilen yöntemlerden biri de tıraşsız ağrısız saç ekimidir. Tıraşsız ağrısız saç ekimi işleminde kanama ve şişlik en düşük düzeyde kaldığı için bu yöntem sayesinde kişiler, acı çekmeden operasyon geçirmenin avantajını sağlar.Tıraşsız ağrısız saç ekimi işleminde, kullanılan iğnesiz özel anestezi cihazları sayesinde hastanın ağrı duymaması sağlanır. Operasyon sırasında iğnesiz anestezi cihazları, anestezi sağlayan maddeleri basınçla püskürterek gözenekler aracılığıyla cilt altına ulaşmasını sağlar. Bu cihazlar sayesinde cilde yalnızca silikon başlık dokunur ve anestezi sağlayan maddeler cilt katmanlarında enjektör iğnesinden daha geniş bir alana yayılır. Bu sayede hasta ağrı problemiyle karşı karşıya kalmaz. Tıraşsız saç ekimi ise, düşük devirli mikro motorlar sayesinde çoklu saç kökleri parçalanmadan ense bölgesinden alınır. Bu uygulama ile saçlar kazınmadan tıraşsız saç ekimi yapılabilir. Bu uygulama ile dokuya saygılı saç kökü alımı gerçekleştirilmiş olur. estethica; saç ekimi başta olmak üzere bıyık, sakal ve kaş ekimi işlemlerinde dünyada sayılı klinikte uygulanan ve oldukça gelişmiş bir yöntem olan Safir Perkutan Tekniği ile ülkemizde bu tekniğin öncüsü olmuştur.

Safir Perkütan Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Son yılların en güvenilir uygulamalarından biri olan safir perkutan saç ekimi tekniği sayesinde saça en doğru açı verilerek hastanın doğal bir görüntüye sahip olması sağlanır. Kanama ve şişlik en düşük düzeyde kalırken iyileşme hızı da oldukça yüksektir. Kökler iki boyutlu yarıklar içinde değil, çok değerli bir maden olan gerçek safirden üretilen ve dokuya verilen hasarı en düşük düzeye taşıyan safir iğneli özel cihazlar ile açılan üç boyutlu kanallar içine ekilir. Safir Perkutan Tekniği ile tek seansta 5500 adete varan greft (çoklu saç kökü) ekimi yapılarak yaklaşık 12 bin ila 12 bin 500 adet saç kökü elde edilir. İşlem yaklaşık 5 ila 8 saat arasında sürer. İşlemin ardından hastanın 1 gün süreyle dinlemesi gerekir. Yaklaşık 5 ila 8 saat süren saç ekimi işleminden sonra hastaya bir gün süreyle dinlenme önerilir. Kişi kısa sürede sosyal hayatına devam edebilir. Saç ekimi sonuçları 3. aydan itibaren görülür. 1 yılın sonunda saçların tamamı çıkar ve kişi istediği görüntüye kavuşmuş olur. Saç ekimi sonrası hasta, 15 gün boyunca kuaförlük hizmetlerinden yararlanmamalı, spor aktivitelerinden kaçınmalıdır. Ekim işlemini kamufle etmek maksadıyla başına şapka takmak isterse şapkanın geniş açılı, saç köklerine değmeyecek boyutta olmasına dikkat etmelidir. 2 hafta boyunca saçların ekim alanına yapılacak olan her türlü temastan ve darbeden kaçınmalıdır. Hastanın saçlarını özel yıkama yöntemi ile yıkadıktan sonra havlu kullanmaması, günlük hayatında sigara ve alkolden kaçınması gerekir.

Siz de güvenilir bir saç ekim merkezi arayışındaysanız İstanbul saç ekim merkezleri arasında profesyonel yaklaşımı ile hizmet veren estethica’da uzmanların değerlendirmelerinin ardından saç ekimi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Saç ekim fiyatları hakkında bilgi almak için form doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. İşlem hakkında bilgi alırken saç ekimi öncesi sonrası fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Dilerseniz whatsapp hattımız üzerinden öncesi ve sornası görseller talep edebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun