Popo Kaldırma Estetiklerinde Uygulanan Teknikler

Popo kaldırma ve Brezilya Poposu estetik uygulamalarıyla ilgili tüm yanıtlar burada!

Son dönemde özellikle ünlülerinde sık olarak gördüğümüz medyatik konu popo bölgesinden bahsedelim. Poposu kalkık, geniş, büyük ya da dik olan kadınların görüntüleri sosyal medyada oldukça sık karsımıza çıkıyor. Hal böyle olunca kadınlar için de yeni bir istek oluşmaktadır. Sarkık, küçük ya da düz popolu kadınların daha sık talep ettiği bir plastik cerrahi operasyonudur. Popo görselinde özellikle kadınlar pantolonların arka kısmın düşük olduğunu vurgularlar. Hatta bazen popo kalkık gözükmesi için özel silikonlu iç çamaşırı tercih eden kişiler olabilir. Popo şikâyeti ile gelen hastaların ön değerlendirmesinde hastanın poposunda şekil bozukluğu mu, sarkma mı olduğu tespit edilip buna yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Popo bölgesi operasyonları, erkeklerin kadınlara oranla daha az tercih ettiği bir operasyondur. Popo bölgesi düzenlenmesinde farklı yöntemler kullanılarak popo dikleşmektedir. Genetik faktörler, kilo alıp vermeye bağlı yada yaşın ilerlemesi ile yer çekimine karşı koyamayan sarkıklıklar nedeniyle deforme olmuş düz bir kalça görünüme sahip kişiler günümüzde bu sorunlarından ameliyat ile kurtulabiliyor. Popo estetiği ameliyatı üç farklı yöntem ile gerçekleştirilebilir. Yağ enjeksiyonu, protez ve dolgu maddeleri ile sağlanabilen popo şekillendirme operasyonları; kişinin istediği estetik görünüme ulaşmasına ve özgüven sahibi olmasına  yardımcı olur.

Popoya Yağ Enjeksiyonu

Bu yöntemlerin arasında en çok tercih edilen ve güvenli olan yöntem yağ enjeksiyonu olarak bilinir. Yağ enjeksiyonunda  özellikle karından ve belden alınan yağlar popoya enjekte edildiği için, aynı anda kişi hem istemediği yağlardan kurtulma şansı yakalar, diğer taraftan da vücut hatlarının daha da belirginleşmesi ile kıvrımlı ve orantılı bir görünüme kavuşur. Bu operasyon sonrasında 1.5 - 2 yıla kadar yağın belirli bir miktarında erimesi gözlemlenebileceği için süreyi uzatabilmek ve daha kalıcı hale getirebilmek adına 2. bir operasyon genellikle önerilir. Operasyonun süresi toplanacak olan yağların oranına ve uygulanacak olan liposuction yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. Ortalama 2 – 3 saat süren ameliyat genel anestezi altında gerçekleşir ve sonrasında hastanın 1 gece hastanede konaklaması gerekir. Yağlar liposuction yöntemi ile vücuttan toplandığı için hasta ortalama 4 hafta kadar korse kullanmalıdır. Ameliyat sonrası ağrı kesicilerle geçirilebilecek hafif ağrılar olabilir. Hastalar 3 – 5 gün içerisinde normal hayatlarına dönebilirler. Hastanın kendi dokularından alınan yağ hücrelerinin yine hastanın kalçasına enjekte edilmesi yöntemidir. Bunun için hastanın bel bölgesinden ya da karın bölgesinden alınan yağlar kullanılabilir. Yine bu operasyonda basen yağları da alınarak pop dikleştirmek için kalçaya enjekte edilebilir. Burada popoda basık olan yerlere yağ enjeksiyonu yapılarak popo dikleştirme gerçekleştirilir. Bazen de bel kalın ve basen geniştir. Kalın bel genetik yapının yanı sıra, düşük bel pantolon kullanımına bağlı da oluşabilir. Yine buna bağlı olarak bel oyuntusunda çukurluk olabilir. Kombine estetik uygulamaları ile tüm bunların düzeltilip daha iyi bir forma getirilmesi işlemine kombine popo estetiği adı verilir. Basene liposuction uygulaması ile yağ fazlalıkları alınır. Bu şekilde bacak daha uzun görülürken, popo daha volümlü ve şık görünecektir. Bu işlemler genel anestezi altında ve yaklaşık 2 ila 3 saat süren operasyonlardır.  Popoya yağ enjeksiyonu tamamen %100 kalıcı bir yöntem değildir. Hastanın vücut kimyasına göre 1 ya da 2 yıl da enjekte edilen yağın %40 ila %60 ı kalıcı olmaktadır. Gerekirse 1-2 yıl sonra ikinci bir seans yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bu ikinci seans sonrasında daha yüksek oranda bir kalıcılık elde edilir.

Silikon Protezle Popo Estetiği

Poponun şekillendirilmesi için steril silikon implantların kullanıldığı yöntemdir. Silikon protez uygulanan hastalarda protez çıkartılmadığı sürece popo istenilen şekilde kalıcıdır. Popo protez operasyonları genel anestezi altında ve yaklaşık 2 saat sürer. Hasta 1 hafta sonra iş hayatına dönebilir. Protez uygulama her iki popo yarısının birleştiği bölgeden yapılan cerrahi kesi ile popo kası içine cep oluşturulur. Daha sonra oluşturulan bu keselere protezler yerleştirilir.  Popo protez operasyonu izsiz yani izi gizli bölgede olan bir operasyondur. G-string ile bile belli olmayan kamufle edilebilen bir izdir. Popo protezinde kullanılan silikonlar, meme protezinde kullanılan silikonlardan daha serttir. Popo protez ameliyat sonrası hasta ilk aylarda oturma kalkma sıkıntısı yaşayabilir. Popo protez ameliyat sonrası, cerrahi operasyon yapılan bölge nedeniyle hijyen çok önemlidir. Cerrahi kesiler de iltihaplanma riski yüksektir. Ayrıca tüm protez ameliyatlarında olduğu gibi bu operasyon sonrasında da protez sonrası kapsül ile protez vücut dokularını sınırlandırır.

Popo Germe Ameliyatı

Bazen de hastada popo sarkması hatta gevşeklik oluşmuştur. Bu hastalar genellikle aşırı kilo vermiş hastalardır. Bu tip hastalarda popo germe teknikleri kullanılır. Bu teknik ile popo yukarı kaldırılır. Popo biçimlendirme operasyonlarında en çok iz bu operasyonda olmaktadır. Bu operasyonda bel bölgesinde, iç çamaşır içinde kalacak şekilde kesi izi olacaktır. Tüm bu operasyonlar sonrası yaklaşık 4 hafta korse kullanılması önerilir. Popo operasyonlarından hangisinin uygulanacağı hastaya yapılan muayenede, hasta ve doktorun ortak karar ile verilmektedir. Kadın vücudu belli oranda kavisli yapılardan oluşur, bel bölgesi içe doğru kavisli iken popo dışarıya doğru çıkık olmalı (göğüslerde aynı şekilde)Bu nedenle popo şekillendirmede (popo büyütme) sırt ve bel bölgesine kombine liposuctionlar ile ,içe doğru kavisin oluşturulması basen bölgesi simitlerin liposuction ile alınması ,uyluk içi bölgesindeki bölgesel yağ fazlalıklarının liposuction ile alınması mutlaka gereklidir .Popo şekillendirme isteği olan hastaların %80-%90  inin , genelde popo yan taraflarındaki çukurluk ve arka üst taraflarında projeksiyon (kavisli görüntü) yetersizliği mevcuttur. Bu amaçla bu bölgelere yağ enjeksiyonu gerekir. Vücut yağ miktarı yetersiz olan kişilerde popo protezi aynı işlem ile kombine edilir. Popo protezinin pek çok yerleştirme tekniği mevcuttur.(zar altı çok nadirde olsa kullanılmasına rağmen en sık kullanılan yöntem kas içi yöntemdir). Aquafilling benzeri  sentetik dolgularda bu amaçlı kullanılmaktadır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun