Liposuction, Lazer Lipo ve Slim Lipo Hakkında

Liposuction, lazer liposuction ve slim liposuction bir çok bölgeye uygulanır.

Liposuction, lazer liposuction ve slim liposuction için en yaygın uygulama alanları; erkeklerde uyluk, kalça, karın, sırt, üst kollar, uyluk içleri, diz üstü, çene ve meme büyümesidir (jinekomasti).

 Kural olarak, bu işlemler yapıldıktan sonra klinikte yarım gün veya bir gece kalmak yeterlidir.  Küçük müdahalelerden sonra hasta ertesi gün işine bile gidebilir.  Lazer tedavisinin hoş ve nazik bir şekilde uygulanması, ağrı, morluk ve ödem oluşumunun çok düşük olduğu anlamına gelir.

Klasik liposuction ile liposuction

 Klasik liposuction, 20 yılı aşkın süredir kullanılan bir prosedürdür ve tabiri caizse, gereksiz yağ birikintilerinin giderildiği sorunlu bölgeleri tedavi etmek için ilk keşiftir.

 Bu işlem bir klinikte plastik cerrah tarafından genel anestezi altında yapılır.

Klasik bir liposuction yapmak

 Liposuction ince bir emiş kanülü ile yapıldığından hastaya uygun yerlerde 3 mm'lik küçük kesiler yapılır.  Yağ hücrelerinin, kemiklerin ve kasların gevşemesini kolaylaştırmak için liposuction yapılacak bölgelere özel bir solüsyon enjekte edilir.  Önceden yapılan kesilerden emme kanülü takılır ve vakum yardımı ile yağ emilir.

 Lipuction işlemi ne kadar yağ emileceğine bağlı olarak 1.5-2 saat sürebilir.

 Klasik liposuction yaptıktan sonra

 Liposuction işleminden sonra hastaya 4-8 hafta giymesi gereken bir korse verilir.  Operasyondan kaynaklanan ağrılar, ağrı kesicilerle tedavi edilebilir.

 Liposuction işlemi hastanın vücudunun hassasiyetine bağlı olarak morluklara neden olabilir.  Bunlar genellikle 4-6 hafta içinde kaybolur, cilt yenilenir ve vücut hatlarını şekillendirmeye başlar.

 Klasik liposuction ile ancak işlemden sonra cilt dokusunun sarkmasına yol açabilecek gereksiz yağları çıkarmak mümkündür.

 Diğer prosedürlerin veya Slimlipo'nun aksine liposksiyonun bağ dokusunu sıkılaştırma özelliği yoktur.  Emme işlemi doğrudan ve herhangi bir ön işlem yapılmadan gerçekleştiğinden, pürüzlü bir cilt yüzeyi riski de vardır.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, slimlipo ile liposuction

 Lazer liposuction ve lazer lipoliz, lazer destekli cihazlarla yapılan klasik liposuction'ın halefleridir.  Slimlipo, en son teknolojik cihaz olup, yüksek kaliteli ve basit bir kullanım sağlar.

 Laserliposuctin ve Slimlipo lazer lipoliz, klasik liposuction'dan bazı sapmalar göstermektedir.  Bu işlemler başarılıdır ancak Slimlipo liposuctionda en başarılı doku sıkılaştırma ve sıkılaştırma prosedürüdür.

 Slimlipo, şu anda büyük talep gören tüm lazer yardımlı liposuction prosedürleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, ince lipo yapmak

 Her liposuctionda olduğu gibi burada da öncelikli amaç sorunlu bölgeleri fazla yağ birikiminden arındırmak ve hastayı memnun etmektir.En sık yapılan operasyonlar kalça, sırt, dış ve iç uyluk, üst kol, çene, diz ve ayak bileğinde gerçekleşir.  Klasik liposuction'ın aksine, slimlipo ve lazer lipoliz ile başka türlü ulaşılması zor bölgelere de ulaşabileceğiniz, böylece operasyonu daha zahmetsiz hale getiren daha ince emme kanülleri kullanılır.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, slimlipo ile liposuction aynı anda birçok bölgenin tedavi edilmesini kolaylaştırır.  İşlem ertesi gün tekrar edilebilir.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, slimlipo ile liposuction yapılması

 Operasyon anestezi, sedasyon ve lokal anestezi altında bir klinikte kozmetik cerrah tarafından yapılır.  Operasyon öncesinde hastanın tedavi edilecek alanları belirlenir.  Slimlipo kanülü yerleştirebilmek için bu alanlarda küçük açıklıklar kesilir.  Bir fiber cihaz ile tedavi edilecek alanlara ince fiber çubuklar yerleştirilir ve

 Lazer ışınları yardımıyla yağ hücreleri sıvı hale getirilir, ardından Slimlipo kanülleri ile sıvı yağ dokusu emilir.  Emme işleminin ardından cilt sıkılaştırma için özel tasarlanmış slimlipo çubuklar ile cilt içeriden sıkılaştırılır.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, ince lipo'nun avantajları

 Sıvı hale getirilen yağ hücreleri, emmeyi kolaylaştırır ve cilt yüzeyinde deformasyon riskini en aza indirir.  Emilecek yağ sıvı halde olduğu için eşit şekilde çıkarılabilmekte ve böylece cilt yüzeyindeki düzensizlikler ile yara izi, ödem ve morluk riski azalmaktadır.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, ince lipo yapıldıktan sonra

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, slimlipo tedavisi sonrası hastaya 4-6 hafta süre ile korse giydirilir.  Beklenecek ağrı, ağrı kesiciler ile kolaylıkla giderilebilir.  Oluşan ödem veya morluklar doğal reaksiyonlardır ancak 4-6 hafta sonra azalır veya tamamen kaybolur.

 İşlemden sonra ani bir değişiklik fark edilir, ancak vücudun kendini yenilemesi için 4-8 haftalık bir süreye ihtiyacı vardır.  Son vücut hatlarının ortaya çıkması 6 ayı bulabilir.  Bu dönemde iyileşme sürecini kısaltmak için düzenli olarak bol sıvı içmek önemlidir.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz, slimlipo sonrası işlem yapılan bölgelerde yenilenen yağ birikimleri sadece aşırı kilo alımı durumunda ortaya çıkar.  Yağ hücreleri kalıcı olarak çıkarıldığı için tedavi edilen bölgelerde çok az tekrarlayan yağ birikimi olur.  Lazer teknolojisi destekli tedavi sayesinde, ilgili hastanın cilt dokusunun doğasına bağlı olarak cildin sarkması çok az hatta imkansızdır.

 Lazer liposuction, lazer lipoliz ve slimlipo aynı anda birden fazla alanda kullanılabildiğinden ve daha fazla talep olması durumunda ertesi gün liposuction işlemi tekrarlanabildiğinden hasta ve cerrah için oldukça keyifli ve kullanışlı işlemlerdir.

 Operasyon öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken özel özellikler:

 Diğer herhangi bir ameliyatta olduğu gibi, hasta işlemden iki hafta önce herhangi bir kan inceltici ilaç almamalıdır.  Bunlar kan inceltici bileşenler içeren aspirin gibi ilaçlardır.  Balık yağı kapsülleri ve alkollü içecekler de tavsiye edilmez.  Sigara tüketimi azaltılmalı, hatta mümkünse durdurulmalıdır.  Kronik hastalıklar varsa ve düzenli olarak ilaç alınıyorsa, ilgili hekime bilgi verilmelidir.

 Operasyondan sonra bile, doktorun onayı olmadan kan sulandırıcı maddeler veya alkollü içecekler tüketilmeyecektir.  Sigara tüketimi azaltılmalı ve sağlıklı beslenme izlenmelidir.  Genel sağlık nedenleriyle, ideal olarak alışkanlık haline gelmesi gereken günlük yürüyüşler önerilir.  İyileşme sürecinde zamanı rahat bir şekilde köprüleyebilmek için hasta bizimle iletişim halinde olmalı, iyileşme sürecini takip etmeli ve gerekirse müdahale etmelidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun