Kadınlarda ve Erkeklerde Genital Estetik Çeşitleri

Sıklıkla tercih ettiği genital estetik çeşitleri nelerdir?

Cinsellik, her cinsiyet ve tercihten kişi için en önemli güdülerden biridir. Cinsellik, dış görünüm ve cinselliğe aracılık eden cinsel organların estetik görünümü de cinsel performansı etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda zamanla ya da doğuştan sebeplerle cinsel organlarda küçüklük, şekil bozukluğu, darlık gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bu gibi durumlarda yapılan estetik operasyonlara; genital bölge estetiği adı verilir. Bu estetik operasyonlar her cinsiyetten kişi için yapılabilen, estetik kaygıların yanında özgüven eksikliklerinin giderilmesi konusunda da olumlu yönte etki gösteren ameliyatlardır. Şimdi gelin, estethica'da uygulanan genital bölge ameliyatları hakkında size kısa kısa bilgiler verelim. Öncelikle, kadınlarda yapılan genital bölge estetiklerinden başlayalım. Erkeklerde uygulanan penis kalınlaştırma ve penis büyütme gibi işlemlere ise çağrı merkezimiz, whatsapp gibi kanallardan detaylı bilgileri talep edebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Vajina Estetiği Olan Labioplasti Nedir?

Labioplasti, doğumsal ya da zayıflama sonucu kadın genital bölgesindeki iç dudaklardaki sarkıklığın giderilmesi için gerçekleştirilen cerrahi bir operasyondur. Operasyon lokal ya da genel anestezi ile gerçekleştirilebilir. Operasyon ortalama 20-30 dakika sürmektedir, operasyon sonrası hastanede yatış gerekmemektedir. Operasyon sırasında, sarkan deri fazlalıkları kesilerek düzeltilir, daha estetik bir görünüm elde edilir. Operasyonda kesilip düzeltilen deri eriyen dikişler ile kapatılır. Operasyon sonrası iyileşme 3 hafta sonrasında tamamlanır. Dikişler kendi erdiği için dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Operasyon sonrası 3 hafta süre ile cinsel perhiz gerekmektedir. Labioplasti operasyonu hastanın tercihi doğrultusunda Vajinoplasti ya da labiaya yağ enjeksiyonu operasyonları ile de kombine edilebilir.

Vajina Daraltma Olarak da Bilinen Vajinoplasti

Doğum sonrası, vajen kanalındaki genişliğin daraltılması için uygulanan cerrahi operasyondur. Vajinoplasti operasyonları genel anestezi ile gerçekleştirilir. Operasyon sonrası hastaya 1 gün hastanede yatış önerilir. Operasyon ile ilgili olarak hastanın adet döneminde olup olmaması önemlidir, adet döneminde operasyon gerçekleştirilmesi uygun değildir. Operasyon süresi ortalama 1 saattir. Operasyon sırasında, vajen kanalındaki doku fazlalıkları çıkarılır, var ise kas gevşeklikleri onarılır. Dışardan görünüm olarak herhangi bir dikiş görünmemektedir, dikişler kanal içerisinde gerçekleştirilir ve kendi kendine eriyen dikişlerdir. Operasyon sonrası iyileşme 3-4 hafta içerisinde gerçekleşmektedir. Operasyon sonrası en az 3 hafta cinsel perhiz gerekmektedir. Tekrar doğum sürecine bu operasyon engel değildir. Vajinoplasti operasyonu hastanın tercihi doğrultusunda Labioplasti ve/veya labiaya yağ enjeksiyonu operasyonları ile de kombine edilebilir.

Kızlık Zarı Diktirmek Olarak da Bilinen Hymenoplasti

Hymenoplasti operasyonu kızlık zarının geçici olarak onarılması operasyonuna verilen addır. Operasyon genel ya da lokal anestezi ile gerçekleştirilebilir. Operasyon sonrası hastanede yatış gerekli değildir. Operasyon cinsel ilişkiye girmeden önce yakın bir dönemde gerçekleştirilmelidir. Operasyon süresi ortalama 15-20 dakikadır. İşlemde gerçekleştirilen dikişler kendi kendine erimektedir. Operasyon sonrası iyileşme 2 hafta içerisinde tamamlanır.  Hastanın operasyon sonrası ikinci gün cinsel ilişkiye girmesi önerilir.

Vajina Sarkmalarına Karşı Labiaya Yağ Enjeksiyonu

Zayıflama ve/veya yaşlanma ile birlikte kadın genital bölge dış dudaklarında hacim kaybı oluşabilmektedir. Oluşan hacim kaybı nedeni ile deride kırışıklıklar ve yaşlı görünüm oluşmaktadır. Oluşan hacim kaybını düzeltmek ve daha estetik bir görüntü oluşturmak amaçlı labiaya yağ enjeksiyonu operasyonu gerçekleştirilir. Operasyon lokal ya da genel anestezi ile gerçekleştirilebilir. Ortalama operasyon süresi 15-20 dakikadır. Operasyonda öncelikle karın ya da bacak bölgesinden yağ alınır, ardından alınan yağlar dış dudaklara enjekte edilmektedir. Operasyon sonrası iyileşme süreci 2 haftadır. Operasyon sırasında herhangi bir kesi ya da dikişi işlemi gerçekleştirilmez. Operasyon sonrası hastanede yatışa gerek duyulmaz, hasta sosyal hayata çok çabuk geri dönebilir. Labiaya yağ enjeksiyonu operasyonu hastanın tercihi doğrultusunda Labioplasti ve/veya Vajinoplasti operasyonları ile de kombine edilebilir.

Penis Kalınlaştırma ve Penis Büyütme Yöntemi: Penise Yağ Enjeksiyonu

Erkeklerin yine tercih ettiği operasyonlardan biri de penise yağ enjeksiyonları operasyonlarıdır. Operasyon erkek penis kalınlığının artırılması amacı ile genel anestezi altında, 20 dakikalık bir işlem ile gerçekleştirilir. Karın ya da bel bölgesinden liposuction yöntemi ile alınan yağlar özel filtrelerde inceltildikten sonra penis çevresine transfer edilmektedir. Operasyon sonrası 3 gün süresince penisi saran özel bir bandaj kullanılmaktadır. Operasyon sonrası en az 3 hafta cinsel perhiz gerekmektedir. Operasyon sonrası iyileşme 2 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. İşlem sonrası, penis çapında belirgin derecede artış sağlanmaktadır, hastanede yatış gerekli değildir. Penise yağ enjeksiyonları, penis uzatma operasyonları ile de kombine edilebilmektedir. Penis uzatma operasyonları ürolog tarafından penis bağ dokusunun %80’lik bir kısmının kesilip penisin boyunun ortalama 2-5 cm uzamasını sağlamaktadır, penis boyu ve derisi bu operasyon ile uzatılır. Penis yağ enjeksiyonu ve penis uzatma operasyonu bir arada gerçekleştiğinde operasyon süresi ortalama 1-1,5 saat olmaktadır ve 1 gece operasyon sonrası yatış önerilmektedir (penis uzatma operasyonunda kesi gerçekleştiği için dikiş işlemi yapılmaktadır)

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun