Burun Ucu Estetiği Nedir?

Burun ucu estetiği burun estetiğinden sonra en sık yapılan ameliyatlardan biridir.

Burun ucu estetiği ameliyatı ile hafif derecede burun ucu düşüklükleri düzeltilir. Burun ucunu oluşturan kıkırdakların anatomik yapıları istenilen şekle getirilir.. Kıkırdaklara yerleştirilen dikişler yardımı ile tekrar şekillendirilebilir ve bu sayede kalkık duran bir burun ucu elde edilebilir. Burun ucundaki hafif  şiddetteki eğrilikler burun ucu estetiği ameliyatı ile düzeltilebilir. Burun kıkırdaklarının genişlikleri azaltılarak burun ucunun büyüklüğü azaltılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus burun ucunun büyüklüğünü belirleyen diğer bir durumun da burun derisinin kalınlığı olmasıdır.

Tipplasti Nedir?

Burun estetiği ameliyatları ile burun derisinin kalınlığının inceltilmesi mümkün değildir. Burun ucunun inceltilmesi işleminde burun ucu düşüklüğünün giderilmesi, kıkırdakların şekillendirilmesi veya gerekli durumlarda destek kıkırdakların yerleştirilmesi gerekmektedir. Yine de kalın derili hastaların burun uçları ince derili hastalar kadar sivri ve belirgin olmayacaktır.

Güzel Burun Algısı ve Estetik Burun Ucu

Güzel burunlara bakıldığında hem erkek hem de kadınlarda üst dudak ve burun arasındaki açının çok fazla olmadığı gözlenir. Kadınlarda üst dudak ve burun tabanı arasındaki açı yüz veya yüz on derece kadardır. Erkeklerde de bu açının doksan veya doksan beş derece kadar olması beklenir. Üst dudak ve burun arasındaki açı bu değerlerden fazla olursa kadınlarda doğal olmayan sonuçlara erkeklerde de kadınsı bir görünüme sebep olabilir. Burun ucu estetiği amacı ile başvuran hastaların çoğunun burnunda ise sadece burun ucu estetiği ile çözülemeyecek sorunlar da mevcuttur. Burun ucu eğriliklerinin çoğunda burun septum kıkırdağında da eğrilikler vardır ve septum deviasyonlarına müdahale edilmeden burun ucunun orta hatta getirilmesi mümkün olmayabilir.

Burun Ucu Estetiği Nasıl ve Hangi Şartlarda Yapılıyor?

Burun ucu estetiğinde müdahale edilebilen diğer bir problem de burun delikleridir. Burun kıkırdaklarına güzel bir şekil verilip burun ucu şekillendirildiği zaman burun delikleri kendiliğinden bir miktar küçülmektedir. Burun deliklerinin enine olan büyüklükleri de burun ucu estetiği ameliyatı sırasında burun kanatlarından yapılan kesiler ile azaltılabilir. Bu sadece burnun karşıdan bakıldığında  tabanı da bir miktar daraltılmış olur. Burun ucu estetiği ameliyatları ameliyathanede ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Burun ucu estetiği hastanın ihtiyacı ve cerrah hekimin tercihine göre açık veya kapalı teknikler ile yapılabilinir. Burun içerisinden destek amacı ile kıkırdak alınmayacaksa veya alınmasına gerek yoksa burun içerisine tampon yerleştirilmesine gerek yoktur. Burun kemiklerine de müdahale edilmediği için burun alçısı da yerleştirilmez. Hastalar aynı gün hastaneden taburcu edebilirler. Ameliyatlardan sonra şişlikler tam bir burun estetiğine göre çok azdır. Morluklar hemen hemen hiç görülmezler. Uygun hastalarda ameliyat sonuçları memnun edicidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun