Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Bunlara Dikkat

Burun estetiğinde ameliyat öncesinde dikkat etmeniz gerekenler!!

Yüz hatlarını belirleyen en önemli faktörlerden biri burnun şeklidir. Yüzün mizacı ve görünümünde burun şekli, estetik açısından önemli yer tutar. İnsan yüzünün en dikkat çeken karakteristik organlarından biri olan burunun yapısındaki en küçük değişiklik dahi, dış görünüm açısından büyük etkiler yaratır. Yapısal olarak ideal burun şekli algısına ulaşmak amacıyla burun estetiği ameliyatlarında açık ya da kapalı burun ameliyat tekniklerinden biri uygulanır. Dikkatli ve özenli bir cerrahi müdahale ile değişebilecek dış görünüm sayesinde hem sağlık sorunlarınızdan hem de görsel şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz. Burun estetiği dünyada en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Burun şeklinden şikayetçi hastalar (burun kemerinde fazlalık, burun ucunda düşüklük, burun ucunda fazlalık, burunda eğrilik gibi) ya da kaza sonrası burun şeklinde bozulma olan kişiler, operasyon için başvururlar. Bu operasyon için uygun kişi olup olmadığınızı doktorunuzla beraber yapılan fiziki ön muayene ve ölçümler sonrasında beraber karar vermelisiniz. Burun operasyonu yaşı için uygun yaş kemik gelişiminin tamamlandığı yaş olan 18'dir.

Burun Estetiği Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Estetik burun ameliyatı öncesinde bireyin devam eden bir üst solunum yolu enfeksiyonu olmaması gerekir. Sinüzit gibi devamlılığı bulunan hastalıklarda ise sinüzit ameliyatının ardından estetik talep edilmesi önerilir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçlar kullanmaması, makyaj yapılmaması, sigara içilmesi ameliyata engel olacağı için dikkat edilmesinde fayda vardır. Kadınlar için regl dönemleri burun estetiği ameliyatı olmasına engel değildir. Ameliyat sonrasında hijyen oldukça önemlidir dikkat edilmesi gerekir. Genel olarak burun kemiği ameliyatı ve burun düzeltme gibi estetik ameliyatların bir mevsimi yoktur, ihtiyaç duyulan her zaman yapılabilir fakat aşırı sıcakların olumsuz etkileri nedeni ile yaz mevsimi özellikle dikkat edilmesi gereken mevsimdir.

Burun Estetiği Yapan Yerler

Burun operasyonu mutlaka tam teşekküllü estetik hastanelerinde yapılmalıdır. Genel anestezi altında operasyon yapılması, hasta konforu ve güvenliği açısından tercih edilmektedir. Operasyon süresi yaklaşık 2 saattir. Burun estetiğinde kemik, kıkırdak ve cilt bütünlüğü korunarak sorunlu alanlara müdahale edilmesiyle doğal bir sonuç hedeflenir. Operasyon sonrasında burnunuzun üzerinde atel, burun içinde silikon tamponlar ve burun ucunda (açık burun operasyonu olmuşsanız) dikişler olur. Ameliyat sonrası ilk gece hastanede kalınmasına doktor ve hasta birlikte karar verir. Estetik işlem sonrasında mutlaka morarma olacak diye bir beklenti yoktur. Hastanın hassasiyetine ve ameliyat şekline göre değişen morarma ve ödem, bir hafta sonrasına kadar azalmaya başlarken tamamen iyileşme süreci yaklaşık üç ayı bulur. Burun ameliyatlarında geçici koku sorunları oluşabilir. Fakat koku alma kaybı daha çok burun kemiği ile ilgili işlemler gerçekleştiren hastalarda meydana gelir. Sinir dokuları baskılandığı için kısa süreli olarak koku almayı sağlayan mukoza ödemi atana kadar sorun devam edebilir. Estetik ameliyat sonrasında şişliklerin inmesine bağlı olarak koku alma duyusu da eski haline döner.

Burun Estetiği Sonrasında Kan Basıncı Çok Önemlidir

Burun estetiği ameliyatı sonrasında özellikle ilk üç hafta boyunca kan basıncını baş bölgesine getirebilecek en basit aktivitelerden dahi uzak kalınması gerekir. Belli bir süre baş bölgesinin yıkanması, sümkürme ve darbelerden de kaçınılması önemlidir. İyileşme sürecini hızlandırmak için düzenli uyku, beslenme ve kan sulandırıcı gıdalardan uzak kalınması tavsiye edilir. Masaj uygulaması genellikle burun bölgesindeki kan dolaşımını artırması için tavsiye edilir. Yaranın daha hızlı iyileşmesine destek olan masaj doğru tekniklerle düzenli ve bastırılmadan uygulanmalıdır. Burun boyundan burun kanatlarına kadar yapılan tek yönlü hafif masaj uygulaması önerildiği takdirde yapılmalıdır. Burun ameliyatından sonra burun bir miktar düşebilir o yüzden operasyonu ona göre yapılmalıdır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun