Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası Süreç

Burun estetiği öncesinde ve sonrasında yapmanız gerekenler yazımızda yer alır.

Burun estetiği oldukça önemli estetik cerrahi operasyonlar arasında yer alır. Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gereken süreçler olduğu gibi operasyon sonrası süreçler de oldukça önemlidir. Özellikle operasyon sonrası bir yıl oldukça önem arz etmektedir. Burun operasyonları farklı farklı sebeplerden dolayı olunabilmektedir. Önemli hususların en başında nefes alma sorunu ve kişi üzerinde ki psikolojik etkenler gelmektedir. Nefes alamayan kişiler, şekilsel bozukluklar yaşayan kişiler, daha küçük ve estetik duruşlu buruna sahip olma isteği yaşayan kişiler, kaza ya da farklı sebeplerden ötürü burnu zarar görmüş kişiler, burun ucu şekillendirmesi yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği estetik operasyonlardır. Kişi üzerinde psikolojik etkisi oldukça fazladır. Yüzün ifadesini değiştiren önemli bir organdır burun.

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası

Operasyon öncesi iyi araştırma yapmak gerekir. Operasyon olmamıza sebep olan nedenler neler ise ona göre doktor seçmeli ve hastane belirlenmelidir. Burun ameliyatlarını plastik cerrahlar yaptığı gibi kulak burun boğaz doktorları da yapmaktadır. Doktorun daha önce gerçekleştirdiği operasyonlarına bakılmalı taleplerinize karşılık verip verilmeyeceği kararı net verilmelidir. Tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılmalıdır. Burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin en az bir hafta önce alkol, sigara, nargile, enerji içeceği, bitki çayları, kan sulandırıcı haplar özellikle aspirin ve türevleri, uyuşturucu, taze meyve suları, kahve ve kahve türevleri kullanmayı bırakması gerekir. Solaryuma 10 gün öncesinde girebilir 10 günden daha kısa bir süre içerisinde girilmemelidir. Özellikle yaz aylarında daha az tercih edilen burun ameliyatları yazın ameliyat olmak isteyen kişilerde ise güneşe aşırı maruz kalmamak ve yüz bölgesinin özellikle aşırı yanmaması gerekmektedir. Operasyona bir hafta kala kese sauna hamam yapılmamasında fayda bulunmaktadır.

Burun Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Ameliyattan sonra 1 hafta tampon ve burun üzerinde alçılar bulunmaktadır. Doktor kontrolünde tampon ve alçılar çıkmaktadır. 24 saat en az aralıklar ile buz kompleksi yapmak gerekir. Buz oluşabilecek şişme ve ödemleri engellediği gibi oluşan ödem ve şişlikleri de en kısa süre de azalmasını sağlamaktadır. Aynı zaman da kanamanın olmasını engellemektedir. Operasyon öncesi önemli olduğu kadar asıl operasyon sonrası çok daha önemlidir. Operasyondan hemen sonra aslında normal hayata dönebiliyorsunuz. Sadece morluk ve şişliklerden dolayı 1 hafta sonra daha doğal bir görüntüye sahip olunuyor. 1 ay içerisinde sauna, hamam, solaryum, masaj, maske, peeling, spor yapmak tamamen yasaktır. En az 15 gün sonra makyaj yapmaya başlayabilirsiniz fakat makyajı temizlerken çok nazik ve yavaş hareketler ile temizlik yapılmalıdır. 3 ay sonra havuza gidebilir çok zorlamamak kaydı ile dalışlar yapmadan yüzebilirsiniz. Aynı şekilde spor yapmak için de en az 3 ay beklemeli çok zorlayıcı ve yüzümüz de basınç yaratacak hareketlerden kaçınmalıyız. Burun da kanamaya sebep olabilir basınç. Kanama iyileşme sürecini etkiler ve uzatır. Özellikle operasyondan sonra grip olmamaya da dikkat etmek gerekir. Yeni ameliyat olunmuş burunu sürekli silmek ve dokunmak burnun şeklinin bozulmasına sebep olabilir.

Burun ameliyatlarından sonra burnun yapısı hamur kıvamında olduğu için en az 6 ay ile 1 yıl arasında özellikle çok dikkat etmek gereklidir. Darbe almamaya özen göstermeli zorunlu haller dışında burun ile temas halinde olunmamalıdır. Olası sıkıntılar sebebi ile ikinci bir burun ameliyatı olmak isteyen kişiler özellikle daha çok dikkat etmelidir. Risk ve operasyon süreci her bir operasyonda daha da artmaktadır. Burun da bulunan kıkırdaklar olduğundan daha az olduğunda vücudun diğer bölgelerinden kıkırdak eklemesi olabilir ya da yapay kıkırdak eklemesi buruna eklenebilir.

Burun Estetiği Prosedürü

Burun estetiği yöntemi genellikle burnu daha iyi şekle sokabilmek için uygulanır. Burun tümseğini düzeltmek, yamukluğu gidermek fazla olan uzunluğu azaltmak burun ucunu yeniden şekillendirmek gibi farklı ihtiyaçlar sonucunda bu yönteme başvurabilir. Öncelikli olarak burun içerisinde varsa tıkanıklık giderir. Bunun ardından kıkırdak dokusuna istenilen şekil verilir. Yaklaşık bir saat süre içerisinde bütün işlemler gerçekleşir. Burun estetiği sonrasında yapılan cerrahi müdahale sonrasında hasta yarı oturur pozisyonda bölgeye buz tutularak bekletilir. Oluşabilecek herhangi bir bulantı ya da kusmaya karşın gerekli ilaçlar serum ile verilir. Yaklaşık olarak beşinci saatin sonunda hasta sulu diyete başlayabilir. Sürecin ardından hasta taburcu olup evine dönebilir. Oluşabilecek herhangi bir şişlik ve morarma karşın mutlaka buzlu tedavi yöntemleri uygulanır. Mutlaka 45 derecelik bir açı ile oturmakta ve dinlenmeye çalışmakta fayda vardır. Ameliyat sırasında konulan silikon tampon ikinci ya da dördüncü gün çıkarılır. Oluşan şişlikler 15 gün içerisinde büyük oranda ortadan kalkacaktır. Burnun son şeklini alması ise 6 ay ile 2 yıl arasında olmaktadır. Bu süreç hastanın kendisini dahi fark etmeyeceği minimal düzeyde gerçekleşen iyileştirme sürecidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun