Burun Estetiği Çeşitleri

Aynaya baktığında kendine mutsuzluk yaratmasına sebebiyet vermesidir.

Burun operasyonları dünyanın her yerinde en çok gerçekleştirilen ve genelde hasta tarafından ilk yapılan estetik cerrahi operasyonlarıdır. Burun operasyonlarının en çok yapılan operasyonlar sıralamasında ilk sırada yer almasının en büyük nedeni; burunun yüzün ortasında yer alan bir organ oluşu ve şekil bozukluğu ya da asimetri olduğunda hastanın güzel görünümünü gölgelendirmesi ve aynaya baktığında kendine mutsuzluk yaratmasına sebebiyet vermesidir.

Burun operasyonlarını 3 bölümde sınıflandırabiliriz. Rinoplasti, basit olarak adlandırılan burun ameliyatlarıdır. Komplike rinoplasti , burun ameliyatının daha komplike işlemler ile bir arada yapılmasıdır. Tipplasti ise burun ucuna müdahale edilen operasyonlardır.

BURUN OPERASYONLARI - RİNOPLASTİ

Burun şeklinin düzeltilip estetik görüntüye kavuşmasını sağlayan ve eğer nefes yollarında nefes alma ile ilgili rahatsızlıklar varsa , o rahatsızlıklarında aynı anda giderildiği operasyonlardır .Genel anestezi ile gerçekleştirilir, ortalama 1-3 saat operasyon süresi olmaktadır. 1 gece yatış operasyon sonrası uygun görülmektedir.

Operasyon sonrası 1 hafta alçı süresi olup, 2-5 gün sonra tamponlar alınır. operasyon sonrası yüzde şişlik , morarama gerçekleşebilir, operasyon sonrası buz kompresi önerilir .operasyon sonrası şişlik ve morluklar 10-12 günde geçer . 1 ayda şişliklerin %80 i azalır, ortalama altı ay sonra da burun tam şeklini alır şişlikler tamamen geçer.

Kapalı ve açık rinoplasti olarak iki farklı operasyon uygulaması vardır. Açık rinoplasti de burun ucundan kesi yapılır. Kapalı rinoplasti de ise ,kesi burun içinden gerçekleştirilir.. açık teknik herkese uygulanabilir olup, kapalı teknik için uygun hasta seçimi yapılmalıdır her hastaya yapılması uygun olmayabilir.Kapalı teknik ile gerçekleştirilen rinoplasti operasyonlarında operasyon süresi daha kısa olup iyileşme daha hızlı olmaktadır.

Açık teknik ile yapılan operasyonlarda ; burun ucu ortaya çıkarıldıktan sonra septuma girilmekte ,burun sırtındaki kemik ve kıkırdak fazlalıkları alınmaktadır .Burun kemiği kırılıp yeniden şekillendirilir, ardından burun ucu şekillendirilerek operasyon sonlandırılır.

Kapalı teknik ile yapılan rinoplasti operasyonlarında ise,burun deliklerinin içinden müdahale edilerek, direkt septum ve burun ucuna ulaşılmakta, kıkırdak ve kemik fazlalıkları alınır, ve operasyon sonlandırılır.

KOMPLİKE RİNOPLASTİ

Komplike rinoplasti operasyonlarında, rinoplasti operasyonlarına göre operasyon süreci daha komplike ve zordur. Komplike rinoplasti operasyonu gerçekleştirilen hastalar genellikle,  daha önce rinoplasti geçmişi olan ya da daha önce travma (çarpma) geçirmiş olup burunu ile ilgili şekil ve fonksiyonel rahatsızlıklar yaşayan hastalardır.Bu operasyonlar sırasında sıklıkla kulaktan ya da kemik yapıdan kıkırdak alınması gerekmektedir. Operasyon süresi ortalama 3-4 saattir, genel anestezi ile yapılır, ve operasyon sonrası 1 gece yatış önerilir.1 hafta sonra alçı ve tamponlar alınır.İyileşme normal rinoplasti ile yanı sürede gerçekleşmektedir.

TİPPLASTİ

Tipplasti , burun ucu estetiği anlamına gelmektedir. Burun kemik yapısı ile ilgili bir memnuniyetsizliği olmayan nefes yapısı ile şikayeti olmayan hastalar da gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla açık rinoplasti tekniği ile gerçekleştirilmektedir, bazı hastalarda ise , kapalı teknik uygulanır ortalama 1-1,5 saat operasyon süresidir, genel anestezi ile gerçekleştirilir, 1 gece yatış önerilir.Alçı ve tampon kullanımı doktor tercihine göre değişir, kullanılabilir ya da kullanılmayabilir.

BURUN OPERASYONLARI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Operasyon sonrası ilk iki gün buz kompresi önerilir.buz tedavisine bağlı olarak ödem ve morarma en az seviyeye getirilmesine gayret edilir. Operasyon sonrası ilk 6 hafta gözlük ve deniz gözlüğü kullanımı uygun görülmez .Operasyon sonrası 6 hafta burnu darbeden korumak çok önemlidir.ilk 1 ay süresince denize ve havuza girmek , güneşlenmek önerilmemektedir. Operasyon sonrası ödem arttırıcı tuzlu ve baharatlı yiyecekler önerilmez.

Siz de burun operasyonları hakkında detaylı bilgi ve randevu almak için 0850 222 38 45  numaralı  iletişim hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun