Ameliyatta Doğru Zaman

Ameliyat olmak için doğru zaman oldukça önem arz etmektedir.

Ameliyat olmak için doğru zaman oldukça önem arz etmektedir. Hem psikolojik olarak hem de mevsimsel olarak ameliyatlara uygun olmak gerekir. Aslında her mevsim her dönem istenilen her ameliyat gerçekleşebilir sadece doğru koşullar ve şartlar olduğun da .

İlk önemli olan mevsimsel durumdan ziyade kişinin psikolojik durumu ve ameliyat üzerinde ki ruhsal durumu.  Kişinin ne istediğine karar vermesi ve doğru kararı vermesi önemli. Ne istediğini bilen bir kişi için karar verme süreci elbette ki çok daha kolay olmaktadır. Aynaya baktığınız da neyi nasıl görmek istediğiniz önemli. Neden mutlu olup olmayacağınız ya da neyi nasıl değiştirmek istediğiniz doktorlar ile istişare edilerek olabilitesi olan her ameliyat istenilen şekiller de gerçekleştirilmektedir.

Muayeneler sırasın da isteklerimizi doktorlarıma doğru aktarmalı ve beklentimizi konuşmalıyız doktorlarımızın yönlendirmeleri çok önemli ve doktorun fikri baz alınarak ameliyat kararı yönetilmelidir. Bazen istekler doğru ya da güzel ameliyat olacağı anlamı taşımaz uzman doktorların ön görüleri ve tecrübeleri de dikkate alınmalıdır karar vermeden önce. Doğru karar verdiğimizi inandığımız da ise kendimizi psikolojik olarak hazır hissettiğimiz her dönem ameliyat olabilir. Sadece ameliyat sonrası iyileşme süreçlerin de bazı kişiler özellikle yaz ayların da olmak istemez ki ameliyatlar daha bahar ve kış ayların da genel çoğunluk ile tercih edilir. Bunun ise sebebi tamamen daha serin bir zaman olunmasıdır.

Yaz ayların da hava çok sıcak olduğu için kanama riski bir tık daha fazla olabilmektedir. Fakat kişinin evin de klima var ise ya da bulunduğu ortam çok sıcak değil ya da koşullar çok rahatsız edici şekil de yine sıcak değilse elbette ki yazın da ameliyat olunabilmektedir. Burun ameliyatların da özellikle daha kış ayları ya da havanın daha serin olduğu zaman tercih edilmesi de kanama riskinden dolayıdır.  Ya da diğer büyük ameliyatlar da özellikle korse giyilmesi gereken ameliyatlar da sıcak ve terleme riski ile iyileşme sürecin de pek etkisi olmasa da yine de kişinin daha çok bunalmasına sebep olabilir.

Ameliyat sonrası serin ve daha sıcak olmayan bir ortam kişinin konforu açısından önemlidir. Bir de yaz tatili düşünen kişiler de ameliyat süreci yaz ayların da olmaması avantaj olmaktadır. Çünkü ameliyat sonrası en az bir ay deniz, havuz ve aşırı güneşlenme sorun teşkil ettiği için yasaktır. Yapılan cerrahi ameliyat sonrası hastaların bir ay en az olmak koşulu ile ameliyatın içeriğine göre süreler de değişkenlik göstermekle birlikte denize, havuza girmesi, solaryuma girmesi yasaktır. Ayrıca yine aynı şekil de sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan kaçınmalıdır ve girmemelidir.

Sonuç olarak önemli olan neyi ne zaman yapacağınız koşulları dikkate alır dikkat ederseniz her mevsim için ameliyat yapıla bilinir. Tam tersi de yine aynı şekil de kış ayların da dikkat edilmez aşırı soğuk ortamlar da gribal enjeksiyon yaratabilir üşütebiliriz. Ayrıca buna da dikkat etmemiz gerekmektir. Bulunulan ortam ve koşullar ameliyat sonrası süreçleri etkilemekte bu yüzden konforlu bir süreç yaşamak kişinin kendi elindedir kişi kendi konforunu kendisi yaratmaktadır. Ameliyat sonrası yaşanan komplikasyon hastanın kendi sorumluluğundadır. Doktorlar detaylı bilgi aktarımı yaparak kişinin en az komplikasyon ile süreci tamamlamasını sağlar. Gerekli kontroller ile süreç değerlendirilmesi yapılır. Olası problemler için gerekli tüm önlemler alınarak süreçler de ki sıkıntılar en minimal hale getirilir ve problemsiz iyileşme süreci yaşanır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun