Ameliyat olmadan Cilt Gençleştirme Nasıl Yaptırılır ?

Son zamanlarda ameliyatsız yüz germe işlemleri trend olmuştur.

Son zamanlarda vakit bulamama ve ya ameliyat iyileşme süreci sebebi ile ameliyatsız yüz germe işlemleri trend olmuştur. Son derece pratik olan ve kişinin günlük yaşamını etkilemeyen ameliyatsız yüz germe işlemleri cihaz, ip ve dolgular kullanılarak uygulanır. İp ile yüz asma, dolgu ile sıvı yüz germe ve cihaz ile yüz toparlama işlemleri kişinin cilt yapısına göre değişkenlik gösterir. Yüz bölgesindeki elastikiyet kaybı erken yaşlarda başladığı gibi ilerleyen yaşlarda da gözükebilir. En doğru yöntem cilt deforme olmadan bazı işlemleri erkenden uygulamaktır.

Medikal Estetik Yöntemleri İle Ameliyatsız Yüz Germe

Fokus Ultrason/Hi-Fu/Ultherapy

Ultrasonik ses dalgaları cildin uyarılmasında oldukça etkilidir. Herkesin cildinde hayatı boyunca kolajenler çalışır. Ancak kolajen yapı yaş ve yaşayış sebebi ile etkisini kaybetmeye başlar. Kaybolan kolajen yapı ile cildin elastikiyeti de etkisini kaybeder. Cilt yavaş yavaş aşağı doğru sarkmaya başlar.

Cildin çok akıllı bir yapısı vardır. Herhangi bir bölge yara veya tahrip olduğu zaman cilt harekete geçer.

Cilt tüm vitamin, mineral , peptid ve kolajenleri tahrip olan bölgede toplayarak o bölgeyi onarmaya başlar. İşte ameliyatsız yüz germe cihazlarının yaptığı şey de tam olarak budur. Ultrasonik ses dalgaları cilt altında yalancı bir tahribat oluşturarak kolajen yapının tekrar harekete geçmesini sağlar. Kolajen askerleri cilt altında çalışmaya başlayarak cildi 1/6 ay içerisinde yukarıya doğru kaldırmaya başlarlar.

İp ile Yüz Askılama Yöntemi

Kolajen kaybı ve yaş almayla birlikte cilt yer çekimine doğru sarkmaya başlamaktadır. Zamanı durdurmak ve cildin alabilceği en gergin ve en genç görüntüyü sağlamak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de ip askı yöntemidir. Cilt tipine ve ihtiyaç duyulan bölgeye göre ip sayısı değişkenlik gösterebilir. İp ile yüz askılama tekniğinde cildin Smas tabakasından özel kırçıllı iplerle cilt tabakasının tutulup yukarı asılması işlemidir. Amaç elastikiyetini kaybeden ve yer çekimine yenik düşüp sarkan cilt tabakasını kolajen ipleri sayesinde yukarıya sabitlemek ve daha genç  ve dinamik bir yüz hatlarına ulaşmaktır. İşlem lokal anestezi altında yapılmakta, işlem süreci boyunca hastanın konforu sağlanmaktadır. Yüze yerleştirilecek ip çiftine göre anestezi yapılmakta ve işlemden sonra lokal steril bantlarla kapatılmaktadır. İplerin kalıcılık süreleri hastanın isteğine bağlı olarak kullanılacak ip cinsine göre değişkenlik gösterebilir. İp ile asma uygulamasından sonra iplerin cilde daha iyi entegre olması için yüz korsesi kullanılabilir.

Dolgu ile Yüz Kaldırma (Sıvı Yüz Germe)

  • Hyaluronik asit dolguları yüzün ihtiyacı olan her bölge de rahatlıkla uygulanabilir. Dolgular hacim vermek için kullanılabileceği gibi yüzün belli noktalarına yapıldığında yüzü kaldırmada da kullanılabilir.
  • Örneğin elmacık kemiği üzerine uygulanabilecek küçük bir doz ile nazolabilal bölgedeki oluk hafiflemiş olur.  Sadece nazolabial oluklara uygulanan dolgu ise kişiyi daha genç bir görünüme kavuşturabilir. Bazı akıllı dolgular ise yüzün tamamına mezoterapi şeklinde uygulandığında yüzün genelinde toparlanma sağlar.
  • Cilde uygulanacak dolguların ince ve kalınlığı hekim tarafından belirlenerek hastanın istediği görünüme en yakın olacak şekilde olmalıdır.
  • Gözaltı çukurları göz altı ışık dolgusuyla doldurulabilir. Ancak bazı durumlarda orta yüz ve elmacıklara uygulabilecek dolgu ile de gözaltı çukur görüntüsü hafifletilebilir.
  • Dolguların kalıcılık süreleri dolgunun cinsine ve kalınlığına göre değişebilir. Her dolgu her bölgeye uygun değildir. Örneğin gözaltı bölgesi çok ince bir deri yapısından oluşur. Çene ve çene hattında (Jawline) ise daha kalın yapılı bir dolgu kullanılmalıdır.
  • En ideal dolu kalıcılık süresi ise 1 ile 3 yıl arasında olmalıdır. Dolgu sonrasında kişi günlük yaşamına geri dönebilir.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun