Deri Germe Ameliyatları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İnce ve fit bir görünüme sahip olmak, kişinin kendini daha özgüvenli hissetmesini sağlar.

Günümüz şartları dolayısıyla sürekli iletişim halindeyiz ve buna istinaden yüzümüze dikkat ettiğimiz kadar vücudumuzun her bölümüne de dikkat etmek durumundayız. Fit ve sağlıklı bir görüntü bizlere özgüven sağladığı gibi aynı zaman da iletişim halinde olduğumuz kişiyi de olumlu yönde etkilemekte, daha kolay ve etkili bir şekilde iletişime geçmemizi sağlamaktadır. Derinin zamanla kendini bırakması elbette yaşla doğru orantılıdır. Fakat deri sarkmasında farklı faktörlerde göz ardı edilmemelidir.

Obezite boyutunda ki hasta gruplarının, yüksek oranda kilo verdikleri taktir de sporla ne kadar desteklense dahi deri sarkması kaçınılmaz bir hal alıyor. Ani kilo kaybı ve ani kilo almalar da deri sarkıklığı için bir faktördür. Elbette gelişmiş tıp sayesinde, cerrahlarımız çok başarılı operasyonlara imza atabiliyorlar. Her zaman olduğu gibi bu operasyonda da cerrah seçimi ve kurum seçimi oldukça önemlidir. Steril ortamda çalışılmadığı ve kontrollerin düzenli olmadığı taktirde enfekte riski yüksek bir operasyondur. Bu nedenle operasyon sonrası belli bir süreç içerisinde hasta mutlaka cerrahın kontrolü altında olmalıdır. Kontrolleri ve pansumanları bizzat cerrah tarafından yapılmalı ve süreç takip edilmelidir.

 

Operasyonun yapılacağı bölge içinde, yağ dokusu germe işlemini engellememesi gerekir, eğer ki yağ dokusu fazla ise, liposuction ile kombine edilir. Önce yağ parçalama ve alımı gerçekleştirilir ardından germe operasyonu olmalıdır. Çünkü; karın, kol, bacak germe gibi operasyonların sonucunda bölgenin düz bir görüntüye kavuşması hedeflenmektedir. Hedeflenen görüntüye ulaşabilmek için de yağ dokusunun operasyon için engel oluşturmaması gerekir.

Kol Germe Ameliyatı

Yaz-kış, erkek-kadın gözetmeksizin; koldaki dokunun sarkık olması toplum içinde yaşayan bireyler olarak hoş bir görüntü değildir. Estetik görüntüden ziyade kişinin kendini kötü hissetmesi de önemli bir faktördür. Başarılı bir cerrah tarafından kol germe operasyonu yapıldığı taktirde, ciddi mana da hastanın sosyal yaşantısının pozitif yönde değiştiğini gözlemleyebiliriz. Ortalama 1 saat kadar süren kol germe ameliyatı genel anestezide uzman bir ekip tarafından steril ameliyathane ortamında gerçekleştirilmelidir. Post-op takip olarak hastanın bir gün yatışı vardır ve cildin toparlama süresine bağlı olarak mutlaka ama mutlaka kullanması gereken kol korsesi mevcuttur. Bolero görüntüsüne benzeyen bu korse cildin daha iyi toparlanmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Eriyen iplerle estetik süturlar ile çalışılmaktadır dikiş alımı işlemi olmaz fakat hasta; düzenli kontrol ve pansumanlarına gelmek durumundadır.

Karın Germe Ameliyatı

Karın germe operasyonu genellikle liposuction operasyonu ile birlikte yapılır. Fazla yağ görüntüsü yok edildikten sonra üstte kalan deri tabakası oldukça kötü bir görüntünün oluşmasına sebebiyet vermektedir. Buna istinaden genel anestezi altında cerrah tarafından gerçekleştirilen işlem ortalama 1-1,5 saat kadar sürmektedir. Operasyonun ardından hastanın 1 gün yatışı mevcuttur ve cildin sıkı toparlanması için mutlak korse giyilmesi zorunludur. Karın germe ameliyatıları fazlasıyla sütur olduğu için ve operasyon sonrası post-op hastalar olduklarından dolayı kesinlikle sigara içilmemelidir.

Yüz Germe Ameliyatı

Yüz germe operasyonlarını; tüm yüz germe, orta yüz germe, mini yüz germe olarak sınıflandırmak mümkündür. Hastanın ihtiyacına göre, cerrah tarafından belirlenmektedir. Diğer bölgeler gibi kilo kontrolüyle çok bir ilgisi olmayan yüz germe işlemi için, ortalama 10 yıl kadar ömür biçilmektedir. En önemli germe operasyonlarından biridir. Mutlaka cerrahınızın önerdiği korseyi takmalı ve ortalama 1 ay kadar süre zarfı içerisinde yüz üstü yatılmamalısınız. Atılan süturlar saç diplerinden olduğu için, operasyon sonrası belirgin olsa dahi ortama 2-3 ay sonunda tamamen geçmiş ve çok dikkatli bakılmadığı sürece belli olmamaktadır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun