PRP Nedir?

PRP, trombositler ile gereksiz plazma sıvısının birbirinden ayrılmasını sağlar.

PRP ( Platalet rich plasma ) yani diğer bir anlamıyla trombositten  zengin plazma anlamına gelir. Tamamen kişinin kendi kanın hazırlanan trombosittir. Sağlık sektöründe bir çok alanda iyileştirmeyi sağlayan uyarı gönderen ve büyüme faktörü olan bir uygulamadır. Diğer bir etkisi ise cildi gençleştirmek leke problemlerini aza indirmek ve yapılanmasını sağlamaktır. En büyük ve en güzel özelliği kişinin kendisinden elde edilmiş bir serum olmasıdır. Vücudumuzun dokularındaki hasar onarımını, yaşlanma etkilerini geriye çevirme, iyileştirme özelliğini tetikleyen çok başarılı bir tedavidir. PRP tüpü içerisin de jel benzeri özel bir madde bulunur ve bu jel santrifüj esnasında trombositler ile gereksiz plazma sıvısının birbirinden ayrılmasını sağlar. PRP (Trombositten Zengin Plazma) uygulama yapılacak kişiden prp tüpüne alınan 8-40 cc arası kanın santrifüj işlemiyle 15 dk gibi kısa bir sürede ayrıştırılarak kan içerisinde bulunan trombosit, büyüme faktörleri ve sitokinlerin aktive edilip hazırlanan özel karışımın kişinin hasarlı bölgesine enjeksiyon yöntemiyle uygulanmasıdır.

PRP (Trombositten Zengin Plazma) doktor tarafından yapılması gereken medikal bir uygulamadır.

PRP Uygulama Alanları Nelerdir?

 Estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölgelere yapılır. Lazerle soyma gibi uygulamalardan hemen sonra derinin hızla yapılanmasını sağlamada uygulanır, deride yılarca ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılmasında etkilidir. İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünde fayda sağlar. Saç dökülmesi tedavisinde uygulanır. Yüz bölgesindeki yılların getirmiş olduğu çöküntü olan bölgelerde dolgu amaçlı uygulanır. Ayda bir yapılacak 3 veya 4 uygulamadan sonra yılda bir tekrarlanırsa, kürlerin etkisi uzun süreli bir gençleştirici etkiye eşdeğer olur. Kanın pıhtılaşmasını sağlayarak hasarlı olan bölgede ki plataletleri (trombosit hücrelerini uyarır. Santrifüj işleminden  geçirilip elde edilen  plateletlerin ve büyüme hücrelerinin hasarlı ve duyulan alana çok daha fazla olmasını sağlamaktadır. Bu işlem  sonucunda kolajen uyarımı ve üretimi gerçekleşir.

Aşağıdaki bölgelere uygulanabilir;

  1. Saç
  2. Yüz

Saça uygulanan prp saç ekimi işleminden sonra saçı güçlendirmek için saç kökünü aktif hale getirmek için yapılan uygulamadır. Saç dökülmesi yaşayan ve zayıf saç köklerine sahip hastalarda dökülmenin en aza inmesini sağlamak saç dökülmesini durdurmak , saçın güçlenmesini ve parlaklığını geri kazanması amaçlı uygulanan bir yöntemdir. Yüze dirilik ve parlaklık vermek  gençleştirmek yıllarca uv ışınlarına maruz kalmış cildi nemlendirmek dirileştirmek ve lekeleri ortadan kaldırmak amacıyla yapılan işlemdir. Yapılan bu uygulama yüz, boyun, dekolte ,ellerin üst yüzeyi  ve ciltte yenilenmeye ihtiyaç duyulan her bölgeye uygulanır. Göz altı  morluğu problemi yaşayan hastalarda istenilen sonuçlar alınır kan dolaşımını yeniler o bölgenin iyileşmesini sağladığı için iyi sonuç alınır. Lekeli ciltlerde yapılan uygulama da lazer tedaviyle beraber yapıldığında çift etki sağlamış olup hasar gören cildin en hızlı şekilde yapılanmasına yardımcı olur.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun