Plexr Tedavisi Nedir?

Plexr tedavisi, Plexr cihazı ile yapılan bu tedavi yöntemi basit ama etkili bir işlemdir.

Plexr cihazı ile yapılan bu tedavi yöntemi basit ama etkili bir işlemdir. Plazma enerjisi ile çalışan Plexr yönteminde ortamdaki hava plazma enerjisine dönüştürülür ve uygulanan bölgedeki cilt yüzeyi bu enerji ile buharlaştırılır. Buradaki amaç sorunlu bölgenin doku yenilenmesini sağlamaktır. Komşu dokulara zarar vermeden çalıştığı için uygulama bölgesinde hızlı bir iyileşme gözlenir. 

Plexr Tedavisi Nereye Uygulanır?

Plexr tedavisi yaygın olarak ben alımı, siğil ve çillerin yok edilmesi, ameliyatsız göz kapağı estetiği, göz kapağı üzerindeki yağ bezelerinin alınması, göz çevresi gençleştirme, ince kırışıklıkların, çatlakların ve lekelerin giderilmesi, yara ve akne izlerinin yok edilmesi gibi işlemlerde kullanılmaktadır.

Plexr Tedavisi Öncesi ve Sonrası

Uygulamadan önce bölge dezenfekte edilir ve lokal anestezik krem ile yaklaşık 15-20 dk uyuşturulur. Ardından uzman bir doktor tarafından, hijyenik bir ortamda işlem yapılır. İşlem süresi 5-30 dk arasında değişiklik gösterebilir. İşlemden sonra 3-7 gün içinde bölgede kabuklanma oluşması beklenen bir durumdur. Kabukların kesinlikle soyulmaması, kendiliğinden dökülmesini beklemek gerekmektedir. Sonrasında dokuda hafif bir pembeleşme olacaktır. Bir kaç hafta içerisinde cilt kendi rengine dönecektir. Tedavi edilecek bölgenin büyüklüğüne göre seans sayısı bir veya birden fazla olabilir. Seans aralıkları minimum 15 gün olmaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Uygulama sonrası bölgeye nemlendirici sürülmemelidir.
  • Çok sıcak ve çok soğuk ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Alkol bazlı temizleyicilerden uzak durulmalıdır. Bebek sabunu veya şampuanı kullanılabilir.
  • Güneş koruma faktörlü likit fondöten kullanılabilir.
  • Operasyon sonunda daha hızlı bir iyileşme gösterebilmek için antibiyotikli ya da streoidli pomad çeşitlerinden faydalanılabilir.
  • Plexr tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun