Mezoterapi Nedir ? Nasıl Uygulanır ? Faydaları Nelerdir ?

Mezoterapi cilt yenilemesi, bölgesel zayıflama, selülit, çatlak, anti-aging tedavisinde kullanılır.

Mezoterapi ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmış olan estetik amaçlı yapılan tıbbi bir işlemdir. Mezoterapi genelde cilt yenilemesi , bölgesel zayıflama , selülit, çatlak , saç tedavileri , anti-aging , cilt lekeleri,  ve çeşitli deri hastalıkları tedavisinde  kullanılır. Mezoterapi kolajen ve elastikiyet gibi yapıları uyarır ve bu sebeple kan dolaşımını düzenler.

HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR ?

  • Kilo kaybı
  • Deri Çatlakları
  • Selülit
  • Cilt Yaşlanması ve sarkması
  • Gözaltı Morlukları Ve Gözaltı Torbaları
  • Spor Yaralanmaları
  • Alerjiler
  • Fibromiyalji ( geceleri yeterince uyku almamasına rağmen sabah kalktığında insan kendini hiç uyumamış gibi hissettiren yumuşak dolgu )

HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAZ ?

  • Gebelerde
  • Süt veren annelerde
  • Kanser hastalarında
  • Kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlarda
  • Ürtiker hastalarında
  •  İnme (felç) geçmişi olanlar

MEZOTERAPİ ÖZELLİKLERİ :

Mezoterapide küçük  miktarda ilaçlar mikroenjeksiyon ille direk problemli bölgeye uygulanır. Bu şekilde problem çözülür maksimum faydası olur.

MEZOTERAPİ TEDAVİSİNE CEVAP NE ZAMAN ALINIR ?
Tedaviye cevap problemin şiddetine bağlı olunur fakat kişinin yaşına cilt yapısına bağlı olmakla birlikte genellikle 2 veya 3 seanstan sonra sonuç almaya başlanır.

MEZOTERAPİ SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

  • Mezoterapi sonrası genelde aspirin vb gibi kanı sulandırıcak ilaçlar kullanmamalıyız.
  • Mezoterapi sonrası uygulama yapılan bölgeye genellikle 10-15 saat su değdirmemeliyiz.
  • Dar giysiler giymemeliyiz.
  • Mezoterapi sonrası 48 saat zorlanıllıcak hareketler 10-15 saat banyo makyaj gibi şeyler uygulanmaz.

SAÇ MEZOTERAPİSİ :
Saç mezoterapisi kadınlar ve erkeklerde saç dökülmesini  engeller  ve bununla birlikte saç uzamasını sağlar. Erkeklerin kelliğin tedavisi olarak kullanılır. Enjektör yardımıyla besin öğeleri içeren sıvı saç derisine enjekte edilir bu yöntemle hücre metabolizmasını hızlandırır ve enfeksiyonları yok eder ve kan dolaşımını hızlandırır ayrıca saç foliküllerini de canlandırırarak uzun güçlü ve hacimli saçlara kavuşmamıza yardımcı olur.
Mezoterapi uygullamasında oldukça ince iğneler kullanılır, saç derisinin 2-3 mm altına inerek vitamin, mineral ve dokuyu güçlendirip bakım yapacak birleşenler enjekte edilir. 6 ay sonra uygulanır çıkmış olan yeni saç tellerini güçlendirir. Saçlarda kırılma ve dökülmeye seyrelmeye neden olan sebeplerde vardır bunlar ise çevresel faktörler, stres, sigara, UV ışınları hormon bozukluğu beslenme ve uyku gibi vb gibi etkenler vardır.
Kişinin problemine göre haftalık veya iki haftalık seanslar hallinde 4-10 seans arası yapılır.


YÜZ MEZOTERAPİSİ :
Mezoliftng oldukça etkili bir anti-aging tedavisidir. Yüz mezoterapisi sonrası cildimiz daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildimizin elastikiyeti artar ve sarkması kırışıklar hafifler ve azalır. Cilt aydınlık ve parlak görünüme sahip olur. Güneş ışınları ve kolejen kaybı birleşerek cildin aydınlık ve parlak görünümünü bozar. Yüz mezoterapisinde ilaçlar ufak miktarda karıştırılır ve cildin içine direkt olarak verilir ayrıca ilaçlar az miktarda kullanıldığı için kullanılan maddelerin yan etkisi azalmış olur.
Yüz mezoterapisinde başlangıç olarak 1-4 hafta aralıklarda uygulanır. Ortalama 4-6 seans 3-6 ay arası yapılabilir.


İĞNESİZ MEZOTARAPİSİ :
Son zamanlarda sıkça tercih edilen bir uygulamadır. İğnesiz mezotarapi ille artık ağrı ve acı olmadan cildimizi yenilemek mümkün. Cilte iğne kullanmadan iğnesiz olarak bio güçlendirme ve canlandırma sağlar. Mezopeelin’in en önemli noktası da içeriğinde bulunan etkin karışımdır. Ayarlanan oranlarda TCA (Tricarboksilik asit) ve H202 kombinasyonu içeren yöntem ile fibroblast büyüme ve cilde hasar vermeden ciltte etki sağlar. Uygulama sonrasında ise cilt altındaki lifting etkisi devam etmekte olur ve cilt sorunlarını iyileştirir kolajen oluşumunu etkileyerek hücrelerde biyolojik uyarım gerçekleşmiş olur.


SELÜLİT MEZOTARAPİSİ :
Kadın ve erkekte bulunan ve her yaş grubunda görülen bir dolaşım rahatsızlığıdır. Genellikle hormonal faktörlere bağlı lenf drenaj sorunu ortaya çıkar. Cildin altına enjekte edilen maddeler selülitli bölgede kan akışını ve lenfatik dolaşımı düzenler , yağ depozitlerini çözer  ve son  olarak sertleşmiş bağ dokuyu düzenler . böylelikle kişinin görünümünü değiştirir. Bu tedavide 4-10 hafta süre içinde , haftada bir işlem ile başarılı sonuçlar elde edilir. tedavi diyet ve egzersiz ile desteklenmelidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun