Lazer Epilasyon Merkezi Seçerken Bunlara Dikkat

Lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiniz ama kafanız mı karışık?

Lazer epilasyon teknolojisi istenmeyen tüylerden kurtulma yolunda önemli bir teknik. Lazer epilasyonun getirdiği kolaylıkların yanında işinin ehli olmayan kişiler sebebiyle büyük sorunlar da meydana gelebiliyor. Lazer epilasyon büyük kolaylık sağlıyor, ancak yaptırırken çok dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde bu işi bilmeyen ellerde ciddi cilt yanıklarına kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Peki lazer epilasyon yaptırırken nelere dikkat etmek gerekli, lazer epilasyon kaç yaşından büyüklere uygulanır, hangi cilt yapılarına lazer epilasyon uygulanabilir? İşte merak edilenler…

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon; teknolojinin getirdiği yeni epilasyon yöntemlerinden birisidir. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesidir. Lazer ışığı, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulana lazer ışını, kıla renginin veren melonin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kıl köküne yoğunlaşır. Kıl kökünde ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder. Bir önceki yazılarımızdan olan Lazer Epilasyon Nedir? başlıklı yazımızdan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Merkezi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon merkezi seçerken daha önceden duyduğunuz veya tavsiye üzerine gidebileceğiniz bir yer olması sizin için avantaj olacaktır. Özellikle İstanbul'da lazer epilasyon merkezi sayısı oldukça fazladır ancak bunların güvenilir lazer epilasyon merkezleri olmaları çok önemlidir. Lazer epilasyon işlemi hastane veya doktor kontrolündeki işletmeler dışında güzellik merkezlerinde de uygulanmaktadır. Kuaför ve güzellik merkezlerinde lazer epilasyon uygulamak yasal değildir ve tehlikelidir. Bu kurumlarda çalışan personellerin lazer epilasyon yapma yetkileri yoktur. Lazer epilasyonu sadece uzmanları yapabilir. Eğer uzman eller tarafından uygulanmazsa, ömür boyu kalıcı olabilecek yanıklar ile karşılaşılabilir. Bu yüzden lazer epilasyon merkezi seçerken eğitimli uzman personellerin bulunduğu hastane veya doktor klinikleri olmasına dikkat etmek gerekir.

Lazer Epilasyon Merkezi Seçerken Cihazları Araştırın

Öncelikle lazer epilasyon cihazlarının FDA ve CE onaylı olmaları çok önemlidir. Lazer epilasyon merkezi seçerken epilasyon cihazlarını iyi araştırmalısınız. Ancak şunu unutmamak gerekir ki her epilasyon cihazı her kıl tipine uygun değildir. Birkaç tip epilasyon cihazı olan merkezler seçmeniz sizin için büyük avantaj olacaktır. Birçok kuaför ve güzellik merkezi yasal olmadığı halde lazer epilasyon uyguluyor. Bu da yaptıran kişiler için büyük bir risktir. Maalesef ruhsatsız güzellik merkezlerinde lazer epilasyon, bot0ks, dolgu, mezoterapi gibi işlemler uzman olmayan kişiler tarafından uygulanıyor. Sağlığınız açısından lazer epilasyon merkezi seçerken bulduğunuz kurumun geçmişte yapmış olduğu işleri, kurum hakkındaki yorumları ve uzman personelleri mutlaka incelemelisiniz. Bulduğunuz kurumun ne kadar zamandır var olduğunu ve ne kadar çok işlem yapıp yapmadığını araştırmanız sizin için büyük fayda sağlayacaktır. Hatta kurumu arayıp detaylı bilgi alıp mümkünse kuruma gidip birebir görüşmelisiniz. Eğer tanıdıklarınız varsa onların gittikleri yerlere gitmeniz veya önceden onlardan bilgi almanız işinizi, kolaylaştıracaktır.

Lazer Epilasyon Merkezlerini Ziyaret Edip Uzmanlarla Görüşün

Herkesin cilt rengi ve kıl tipi farklıdır. Ziyaret ettiğiniz kurumlarda uzmanların sizi ten renginize ve kıl tipinize göre sizi cihazlara yönlendirmeleri gerekir. Lazer epilasyonda seans alacağınız zaman ten renginizin kesinlikle bronz olmaması gerekir. Lazer epilasyon cihazları koyu renkli kıl ve tüyleri görür. Bronz ten koyu renkli olduğu için epilasyon cihazı teninizi yakabilir. Genellikle lazer epilasyonda sonuç almak için ortalama 6 veya 8 seans gerekir. Ancak bu sonuç kıl tipine göre değişkenlik gösterebilir ve daha fazla seans gerekebilir. Lazer epilasyonun sonucu cihazlara da bağlıdır. Doğru cihaz ile epilasyon uygulaması yapmak çok önemlidir. Lazer epilasyon uygulaması ayda bir kez yapılır. İlk seanstan 15 gün sonra mutlaka kontrol yapılmalıdır. Eğer dökülmeyen kıllar var ise uygulama tekrarlanabilir. Hormonsal değişikliklerden dolayı herkeste bu durum aynı olmayacaktır. Lazer epilasyonda kıllar kesin olarak bitecek ve bir daha çıkmayacak diye bir durum yoktur. Lazer epilasyonun en avantajlı yanı kılların zayıflaması ve daha geç çıkmasıdır.

Lazer Epilasyon Merkezi Seçtikten Sonra İşlem Öncesi Yapmanız Gerekenler

  • Lazer epilasyon işleminden 15 gün öncesinde ağda ya da tıraş yapmayı bırakmalısınız.
  • Lazer epilasyon işleminden önce bronzlaşmayın ve bronz iseniz en az bir ay bekleyin.
  • Ciltle alakalı ilaç kullanımınız varsa mutlaka uzmana bildirin.
  • İşlem öncesi cilt soyucu işlemler ya da cilt yakıcı lazer işlemlerinden kaçının.
  • İşlemden önce tüy sarartıcı ürün kullanmayın.
  • Kronik cilt rahatsızlığınız varsa mutlaka uzmana bildirin.

Lazer Epilasyondan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İşlemden sonra en az 2 hafta güneşlenmeyin ve solaryuma girmeyin.
  • İşlem yapıldıktan sonra aynı gün duş almayın.
  • Ayrıca lazer epilasyon işlemi yaptırdığınız sürece mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız.
  • Güneş koruyucu kullanmamak lekelenmenize sebep olabilir.
  • Uygulamadan sonra 48 saat bölgeyi tıraş etmeyin.
  • Bölgede kabuklanma olursa el sürmeyin.
  • Ağda tüy dökücü kremler kullanmayın.
  • Bölgeye nazik davranın ve kaşımayın. Keseleme gibi tahriş edici işlemlere maruz bırakmayın.
  • Yüz epilasyonları sonrasında 24 saat fondöten, allık gibi cildi kapatan ürünler kullanmayın.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun