Cosmelan ve Dermamelan

Cosmelan ve Dermamelan, güvenli ve etkili bir şekilde tedavi eden kimyasal bir peelingtir.

Cosmelan ve Dermamelan, en inatçı ve her türlü pigmentasyonu güvenli ve etkili bir şekilde tedavi eden kimyasal bir peeling'tir. Tedavi, önceden soyulmuş cilt ürünleri, hazırlayıcı soyma, Cosmelan veya Dermamelan soyma ve soyma sonrası cilt ürünlerinden oluşan odaklanmış bir programı içerir. Tedavinin amacı, cildi eşit bir cilt tonu, geliştirilmiş pürüzsüzlük ve ışıltılı bir sağlık ile doğal durumuna geri getirmektir. Cosmelan genellikle yeni, yüzeysel ve hafif-orta pigmentasyon için kullanılırken, Dermamelan derin, inatçı ve orta-şiddetli pigmentasyon için kullanılan tıbbi sınıf bir kabuktur.

Cosmelan ve Dermamelan Nasıl Çalışır?

Aşırı melanin birikimi ciltte kahverengi lekelerin oluşmasına neden olur. Pigment lekelerinin oluşumuna katkıda bulunan faktörler, aşırı güneş ışığı, hormonlar (gebelik, doğum kontrol hapları) ve bazı ilaçlardan kaynaklanan cilt yaşlanma sürecidir. Yenilikçi tedavi süreci, pigmentasyon üretiminden sorumlu enzimi inhibe ederek, melanin birikimini azaltarak ve genel görünümünü iyileştirmek için cildi pul pul dökerek çalışır. Cosmelan ve Dermamelan kabukları her zaman odaklanmış bir programın parçası olarak yapılır.

Program birkaç aşamadan oluşur:

  • Cildinizin fotoğraflarını çekecek, cildinizle ilgili endişelerinizi tartışacak ve ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak bir tedavi planı üzerinde anlaşmaya varacak deneyimli bir terapistle ilk görüşme.
  • Evde hazırlık kiti: 2-4 hafta boyunca evde kullanmanız için size özel cilt bakım ürünleri verilecektir. Bu ürünler cildinizi tedavinin bir sonraki aşamasına hazırlayacaktır.

Melanostop soyma: Bu, daha derin soyulmaya hazırlanırken melanositlerinizin (pigment hücreleri) aktivitesini geçici olarak "durdurmaya" çalışan nazik bir tedavidir.

Cosmelan veya Dermamelan kabuğu: Melanostop soymanızdan 2-5 gün sonra Cosmelan veya Dermamelan peelinginizi yaptırmak için geri döneceksiniz. Bu peelingler ciltte 8-12 saat (cilt tipinize bağlı olarak) kalan ve ardından evde yıkanan kalın bir maske şeklindedir.

Evde bakım sonrası kiti: Derin peelinginizden sonra ekibimiz, cildinizin en iyi şekilde iyileştiğinden emin olmak için sizi inceleyecektir. Daha sonra, tedavinizden en iyi sonuçları almanızı ve sonuçlarınızın uzun vadede korunmasını sağlayacak evde kullanabileceğiniz bir bakım sonrası kiti verilecektir.

Çoğu insan, Cosmelan veya Dermamelan kabuğundan yaklaşık 1 ay sonra pigmentasyonlarında bir iyileşme görecektir. Bununla birlikte, pigmentasyonun cildin birkaç katmanında mevcut olabileceğini ve bu nedenle 1 katmanın kaldırılmasının altındaki daha derin pigmentasyonu ortaya çıkarabileceğini akılda tutmak önemlidir.  Cosmelan ve Dermelan programlarının bir parçası olarak, pigmentasyonunuzun solmaya devam etmesini sağlayacak ve nüksü önleyeceğinden, evde bakım ürünlerinizi belirtilen şekilde kullanmaya devam etmeniz çok önemlidir. Bazı özel durumlarda, doktorunuz en iyi sonuçları elde etmenizi sağlamak için ek tedavi önerebilir. Sizinle yakından çalışacak ve beklentilerinizi karşılamak için gerekli sayıda tedavi önerecek olan uygulayıcınız size tavsiyede bulunacaktır. Bu tedavinin sonuçları uzun vadelidir. Bununla birlikte, pigmentasyonun geri dönüşü gibi endişeler varsa (örneğin güneşe maruz kalma, hamilelik veya ilaç gibi faktörler nedeniyle), programı gelecekte tekrar yapmaktan yararlanabilirsiniz. Tedavi ağrılı değildir.

Çoğu insan tedavi sırasında hafif veya orta derecede ısı ve batma hissedecektir. Tedaviden sonra cilt, tedaviden birkaç gün sonra hassas hisseder. Deride bir miktar kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve soyulma var. Peeling genellikle tedaviden 2 gün sonra başlar ve toplam 7 gün devam eder. Çoğu insan 3 gün peeling yaptıktan sonra normal iş aktivitelerine ve 7 gün sonra normal sosyal aktivitelere devam edebilir. İlk konsültasyonunuzdan sonra, cildinizi klinikteki peelinglerinize hazırlayacak bir ev cilt bakım kiti verilecektir. Tedavi programı sırasında retinol, tretinoin, salisilik asit veya glikolik gibi diğer tüm ürünleri duraklatmanızı öneririz. Bu tedaviden önce en az 4 hafta ve sonrasında en az 6 hafta bronzlaşmamanızı tavsiye ederiz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun