Cilt Tiplerine Göre Cilt Bakım Önerileri

Yağlı cilt gün içinde parlak görüntü oluşturmanın yanı sıra insanı rahatsız eder.

Doğru tercih edilmeyen makyaj ürünleri ile cildin yağlı görüntüsünün oluşması da mümkündür. Yağlı ciltlerde siyah nokta, yağ bezeleri ve daha belirgin gözenekler probleminin olması söz konusudur.Ciltte en çok karşılaşılan gözeneklerin tıkanması, ölü hücrelerin temizlenmemesi ve makyaj kalıntıları sonucu siyah nokta oluşumudur. Bu detaylara dikkat edilmediğinde tüm cilt tüplerinde siyah nokta oluşmaktadır. Cildin hemen alt tabakasında biriken, cilt yapısını matlaştıran, cildin nefes almasını engelleyen, ağırlıklı olarak burun çevresi ve yanaklarda görülen siyah noktaların oluşmasının sebebi ise, geniş gözeneklerin olması, günlük cilt temizliğinin yapılmaması, sigara kullanımı ve çevresel faktörler başlıca sebepleridir. 

Cilt Tiplerine Göre Bakım Önerileri

Hepimiz cilt tonumuzun eşit olmasını isterken, pürüzsüz bir cilt, daha canlı, daha parlak, daha dinamik bir görüntü için ilk etapta derinin hemen alt tabakasında biriken siyah noktalardan kurtulmalıyız. Siyah noktaların temizlenmesinin ilk yöntemi uygun olan bir temizleme ürünü ile cildimizi sabah ve akşam temizlemeliyiz. Yağlı ciltler için kullanılması gereken temizleme ürününü cildin sebum dengesini sağlayabilmek ve ciltteki yağ oranını azaltıp cildi dengede tutabilmek için mutlaka jel kıvamlı temizleme ürünlerini tercih etmeliyiz. Cildi uygun bir temizleme ürünü ile temizledikten sonra gözenekleri de sıkılaştırma da etkin olacağını düşündüğümüz bir tonik kullanmalıyız. Tonik aynı zaman da cildin nemli kalma süresini de uzatacaktır. Tonik uygulamasının ardından cilde uygun bir nemlendirici kullanmamız gerekecektir. Doğru temizleme ürünleri kullanılmadığında ciltte akne oluşmaktadır.

Kuru Cilt Tiplerine Göre Bakım Önerileri

Cildin nemsiz, gergin pul pul olması kuru olduğunun belirtileridir. Bunun yanı sıra mevsimlere bağlı olarak cildin nem oranında değişkenlikler gösterebilir. Cildimiz değişen şartlara bağlı ya da genetik olarak kuru yapıda olabilir. Bunun yanı sıra, yaz döneminde yoğun güneş ışınlarına maruz kalmakta cildin kurumasına sebeptir. Güneş ışınlarına oldukça fazla maruz kalan ciltlerde incelme ile birlikte güneş ışınları cildin alt deri tabakasına nüfuz ederek ciltte lekelenmelere, cildi nem ve yağlanmalardan mahrum ederek cilt kuruluğu söz konusu olacaktır. Yaz dönemi ya da kış mevsimi dönemi ayırt etmeksizin mutlaka yüksek koruyucu faktörlü ve su bazlı güneş koruyucular kullanılmalıdır.

Kış mevsimlerinde ise mevsime bağlı olarak hava kuruluğu ve soğukluğu olduğundan cildin en yoğun kuru olduğu zamanlar kış mevsimleridir. Bu durumda kış mevsimlerinde cildimizi daha sık nemlendirmeliyiz. Uzun süre cildin su ile temas etmesi de yine cilt kuruluğu olmasının bir sebebidir. Uzun süren duş almalar, gün içinde çok sayıda el ve yüz yıkamak, özellikle sıcak su ile yapılan temasta hücrelerin doğal nemlendirme yeteneğini kaybetmesine sebep olmaktadır.  Bu durumda çok sıcak su kullanmayı bırakıp deniz suyu sıcaklığında ve duş süresini 10-15 dakika ile sınırlandırmalıyız. Sağlıklı bir beslenme ile cildimize destek olabileceğimiz ilk etki bu diyebiliriz.

Düzenli ve sağlıklı beslenme tükettiğimiz yiyeceklerin içindeki besin değerleri ile birlikte cilt kalitesinin artmış olacağını göreceksiniz. Yine ihmal edilmemesi gereken faktörlerden biriside günlük 2 litre su içilmesi. Bilindiği üzere su cilt ve vücudun temel besin kaynağıdır. Düzenli ve yeterli su tüketimi zinde yaşamın da esas temelidir. Derinin nemlenmesini sağlayarak daha genç ve dinamik bir görüntü sağlar.

Nem oranını ciltte uzun süre sağlayacağından cildin, parlak, canlı, yumuşak ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Besin kaynaklarından sonra sıra cildimize nem oranın da artış gösterecek cildimize ve tamamen kuru ciltlere fayda sağlayacak bir nemlendirici krem kullanmak gerekecektir. Nemlendiricilerin yanı sıra tonik ve serumlarda etkili olacaktır. Bir önceki makalemizde yağlı ciltlerin sebum dengesini sağlayabilmesi için cilt temizliği için mutlaka temizleme jeli kullanmalarını önermiştik. Şimdi kuru ciltler için cilde nem katması, cildin nem oranında ve gün içinde deri altına nem takviyesi yapabilmek için kuru ciltlerin cilt temizliğinde kullanması gereken ürün ise temizleme sütüdür. Malum önümüzde kış mevsimi var ve kışın olumsuz etkilerine karşı cildinizin kurumasına ve yıpranmasına izin vermeyin.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun