Akupunktur İle Sigara Bırakılır mı?

Sigarayı bırakmak istiyorsanız, akupunktur size yardımcı olacaktır.

Akupunktur; birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen binlerce yıllık geçmişi olan geleneksel bir yöntemdir. Geleneksel Çin Tıbbı uyhulamalarının bir parçasıdır ve bu nedenle bütünsel bir şifa yöntemidir. Birçok tedavide kullanıldığı gibi sigarayı bırakmada da destekleyici olarak kullanılmaktadır. Yapılan ilk muayene teşhis ve uygulama için önem arz eder. Akupunktur, iki farklı yöntem olarak yapılır; vücut ve kulak bölgesine meridyen akışı üzerinden küçük iğneler yerleştirilerek uygulama yapılmaktadır (iğneler paslanmaz çelikten yapılmış olup çok ince, steril, ve tek kullanımlıktır). İşlem doğru bir şekilde yapıldığında tamamen güvenli olup, acısız ve ağrısızdır. Vücut üzerinde birçok noktaya akupunktur uygulaması yapılabilir. Akupunktur tedavisinde vücudun çeşitli bölümleri kullanılır. Normalde akupunkturun ciddi bir yan etkisi yoktur. Ancak tedavi sonrası vücutta endorfin seviyesini arttırdığı için hastada hafif bir uyku ve gevşeme hissi oluşturabilir. Çok nadiren bazı hastalarda iğnelenme yerlerinde iğne ağrısı hissi oluşabilir. Akupunktur Türkiye'de sadece sertifikalı doktorlar tarafından uygulanır. Bu alanda yetkin bir hekim tarafından yapıldığı takdirde ciddi yan etkilerle karşılaşılma olasılığı oldukça düşüktür.

Kulak Akupunkturu Nedir?

Kulak akupunkturu; vücudun diğer bölgelerindeki sağlık durumlarının tanı ve tedavisi için, dış kulak yüzeyindeki akupunktur noktalarının uyarılmasıdır. Kulakta birçok kan damarı ve sinir ucu bulunur. Bu damarlar ve sinir uçları uyarıldığında, organlar ve vücut fonksiyonları etkilenir. Uygulama oturur pozisyonda yapılıyor olup işlem süresi yaklaşık 5 dakikadır.

Vücut Akupunkturu Nedir?

Akupunktur tedavisinde sırt, boyun, el ve vücudun diğer bölümleri kullanılır. Birçok hastalığa ilişkin en çok uyarı noktasının bulunduğu alanlar ise alt kol ve alt bacaklardır.Kişi rahat bir odada sırt üstü yada yüz üstü yatırılarak uygulama yapılır.Uygulamada hekimin tercihi ve hastanın tıbbi durumu uygulama yapılacak  bölgede belirleyicidir.İşlem süresi ortalama 20 dakikadır.

 

Yüz Akupunkturu Nedir?

Akupunktur yüz bölgesine uygulandığında kan ve lenf dolaşımını arttırır,daha sıkı bir cilt görüntüsü elde edilir,kırışıklık görüntüsünü azaltır aynı zamanda ciltteki olumsuzlukları da tedavi eder, üz Akupunkturunda yüz felci, trigeminal nevralji, yüz spazmı, stres, panik atak, migren, gerilim baş ağrıları gibi sorunlarda yüzdeki akupunktur noktalarından yararlanılmaktadır.

Akupunkturun Sigara Bırakma Üzerindeki Etkisi

Nikotine olan istekteki azalma terapilerin en belirgin özelliği olarak görülmektedir. Sigara kullanımı devam ettikçe ve içilen sigara miktarı arttıkça nikotine olan fiziksel bağımlılık da doğru orantılı şekilde artar. Normalde kahkaha atınca, mutlu bir haber alınca, çikolata veya güzel bir tatlı yiyince ya da acı hissedince hormonların seviyesi yükselirken, sigara içen kişilerde serotonin ve endorfin salgılama işi sigara tarafından üstlenilir. Bu durum da vücudun otonomisini bozar. Bu nedenle sigara tiryakileri, keyiflenince ya da dertlenince hemen bir sigara eğilimine girer. Akupunktur ile sigarayı bırakma tedavisi kişinin sigara içmekten dolayı oluşabilecek şikayetlerini ortadan kaldırır. Böylece sigara içmemeye karar vermiş olan kişi, bunu hiç zorlanmadan başarır; çünkü akupunktur tedavisi, beyni yeniden sigaraya gerek duymadan serotonin ve endorfin salgılaması için uyarır.

Sigarayı Bırakmaya Bugün Karar Verin

Sigarayı bırakmak isteyen her yaştaki kişi tedaviye başlayabilir tedavide belli bir yaş aralığı yoktur. Sigarayı bırakan kişi aşırı stresli olabilir, yemek yeme isteği artabilir, konsantrasyonu düşebilir işte akupunktur tedavisi sizleri sigarayı bıraktırırken bu durumlarında ortaya çıkmasını engelleyecektir. Bağımlılık çok yönlü bir olaydır ve tedavisi çok yönlü düşünülmelidir. Sigarayı bırakmaya kendinizi hazırlamalısınız tedaviye başlamadan önce motivasyonunuz yüksek olarak size sağlayacağı avantajları düşünerek başaracağınıza inanmalısınız. Sigarayı bırakmayı destekleyici olarak kullandığımız bu yöntem sayesinde nikotin eksikliği kaynaklı şikayetleri ortadan kaldırır, strese dayanıklılığı artırarak duygusal direnci güçlendirici, kan damarlarını aktive edici, sinir sistemini düzenleyici ve aynı zamanda bağışıklık sistemimizi de güçlendirerek vücudumuzdaki enerjiyi sağlıklı hale getirilir. Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkündür. Sigarayı bırakmak için ortalama 8-10 seans akupunktur tedavisi görmeniz yeterli olacaktır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun