Akupunktur Tedavisi Nedir?

Akupunktur tedavisi, Çin’de çıkan, vücuda sağladığı çeşitli faydalarla dünyaya yayılan tekniktir.

Peki, akupunktur nedir? Bu şifa dolu tedavi şeklini, vücudun belirli bölgelerine iğne batırılarak organizmanın iç enerjisini düzene sokan alternatif bir tıbbi yöntem olarak tanımlayabiliriz. İnsan vücudunda 12 tane çift meridyen bulunur. Her meridyen bir sisteme ve organa bağlıdır. Akupunktur tedavisi esnasında bu meridyenlerin üzerindeki tanımlı noktalara akupunktur iğneleri takılır ve bu iğneler sayesinde vücuda uyarı verilir. Böylece hedeflenen tedavi sağlanır. Her insanın vücut yapısı farklı olduğu için akupunktur noktaları da farklı olacaktır. Bu yüzden akupunktur tedavisinde kişiye özel yaklaşımı benimseyerek bireysel çalışmak büyük önem taşır. Tedavi çeşitleri ve hastaların bünyesi farklılık gösterdiği için kullanılan iğne sayısı da seanslara göre değişiklik gösterir. Ancak her seansta ortalama 20 ila 40 arasında iğne kullanılır.

Akupunktur Nasıl Fayda Sağlar?

Acısız bir yöntem olan akupunktur tedavisinde bir seans ortalama 20 dakika sürer. Hiçbir yan etkisi bulunmayan bu teknik insan vücudundaki birçok hastalıkla mücadele eder. Aynı zamanda çeşitli rahatsızlıkları denetim altına alır ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma kalkanı sağlar. Akupunktur faydaları, saymakla bitmeyecek kadar çok ve çeşitlidir. Akupunktur tedavisi ile iç organların fonksiyonları ve hormonal dengesizlikler düzenlenir. Akut ve kronik ağrılara karşı etkili bir tedavi sağlanır. Mide rahatsızlıkları, bağırsak problemleri, sinüzit, reflü, göz tembelliği, bel ve boyun fıtıkları, cilt döküntüleri, vertigo ve alerji gibi hastalıklarla akupunktur tedavisi sayesinde mücadele edilir. Aynı zamanda depresyon, kaygı bozuklukları, stres, psikomatik hastalıklar ve kekemeliğin tedavisinde de akupunktur etkili bir yöntemdir. Tüp bebek tedavisine destek sağlayan bu etkili uygulama ile kısırlığın yanı sıra adet düzensizlikleri, yorgunluk, halsizlik ve uykusuzluk da tedavi edilir.

Akupunktur İle Zayıflamak Mümkündür

Akunpunktur tedavisi ile zayıflama, günümüzde birçok hastanın başarılı sonuçlar elde ettiği bir yöntemdir. Hastanın uyguladığı diyet programını destekleyen akupunktur sayesinde, hastanın iştahı frenlenir. Çünkü yemek yenildiği zaman salgılanan endorfin (mutluluk hormonu) akupunktur tedavisi sırasında da salgılanacaktır. Metabolizma hızını düzenleyen bu alternatif tedavi şekli, diyet yapan hastalardaki stres oluşumunu engeller. Böylece hasta psikolojik olarak da kilo vermeye hazır hale gelir. Biyolojik saati dengelemeye de yardımcı olan akupunktur tedavisi sayesinde obezite ile etkin bir mücadele gerçekleştirilir. Akupunktur, bağımlılıklarla mücadelede oldukça başarı sağlayan bir tedavi şeklidir. Hastanın tedavi sonunda alkol, sigara veya ilaç bağımlılıklarından kurtulmasını sağlar. Hastanın bünyesine ve rahatsızlığına göre seans sayısı değişiklik gösteren akupunktur tedavisi genellikle haftalık seanslar halinde devam eder. Tedavinin mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılması büyük önem taşımaktadır.

Siz de doğal, etkili ve acısız bir tedavi şekli olan akupunktur ile sağlık problemlerinizle vedalaşmak istiyorsanız, İstanbul akunpunktur merkezi estethica Hastaneleri’nin uzman kadrolarıyla tanışıp, profesyonel doktorlar tarafından uygulanacak olan tedavilerle daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz. Akupunktur fiyatlar hakkında bilgi almak için bizimle letişime geçebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun