Dişlerinizi Fırçalarken Size de Oluyor mu? Gingivitis nedir?

Diş ve ağız bakımı yeterli yapılmazsa gingivitise sebep olur.

Gingivitis; diş eti iltihaplanmasıdır. Diş ve ağız bakımı yeterli bir şekilde yapılmazsa diş eti iltihaplanmalarına sebep olur. Diş eti iltihaplanmaları ayrıca kalıtsal yatkınlık, hormonal değişimler gibi nedenlerle de oluşabilir. Dişler etkin ve düzenli bir şekilde fırçalanmaz ise biriken bakteri zamanla çoğalır ve artarak devam eder. Artan ve diş etlerinin derinine doğru ilerleyen bakteriler diş etlerinde şişlik ve iltihabın oluşmasına yol açar.

Diş Eti İltihaplanması Neden Olur?

Diş eti iltihaplanmalarına, dişlerin yanlış fırçalanması, diş ipininin doğru kullanılmaması, şeker hastalığı, troid hastalıkları, bağışıklık sistemindeki bozukluklar, sigara kullanımı, çok fazla çay ve kahve tüketimi, hamilelik gibi durumlar da diş eti iltihaplanmalarını tetikler. Tetikleyen bu faktörler ile birlikte belirtiler oluşur ve kişi çeşitli rahatsızlıklar ile doktora başvurur.

  •  Diş etlerinde kızarıklık
  •  Fırçalarken kanama
  •  Diş etlerinin şişmesi
  •  Hassasiyet hissi ve bazen ağrı
  •  Nadiren ağız kokusu

Hastalık tedavi edilmediği zaman ilerler ve kemiğin de etkilenerek kaybedildiği Periodontitis oluşabilir. estethicaalanında uzman kadrosu ile en uygun tedaviler ile hastalık ortadan kaldırılır ve kişi diş sağlığına konforlu bir şekilde ulaşır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun