Milia Temizliği Nasıl Yapılır?
Milia cilt yüzeyindeki keratinlerin sıkışması durumuna verilen isimdir.
Yağlı bir cildiniz varsa, günlük hayatınıza devam ederken zorlanmanız çok olasıdır. Yağlı cilt sahipleri günlük akışlarına rutin cilt bakımı uygulamalarını da eklediklerinde, normal ve daha çekilebilir bir cilt yapısına sahip olabilirler. Yağlı ciltler kuru ciltlere oranla daha erken sarkacağından yağlı ciltlerde siyah nokta, yağ bezeleri ve daha belirgin problemlerin ortaya çıkması daha olasıdır.
Cilt yağlanmasına sebep olan faktörler;
- Beslenme bozuklukları,
- Kalıtım,
- Hormonsal bozukluk,
- Yaş,
- Çevresel faktörler,
- Sigara kullanımı,
- Ciltle uyumsuz makyaj malzemesi kullanımı,
Başlıca Cilt Problemleri Nelerdir?
Siyah nokta; ciltte en çok karşılaşılan bir sorundur. Sebum gözeneklerinin tıkanması, ölü hücrelerin varlığı, yoğun makyaj kullanımı ve oksitlenmiş kirler çevresel faktörlerle birleşince siyah nokta oluşumu kaçınılmaz olmaktadır. En çok yağlı ciltlerde olduğu gibi kuru ve karma cilt tiplerinde de görülmektedir. Bütün cilt tiplerinin ortak sorunudur. Cildin hemen alt tabakasında biriken, cilt yapısını matlaştıran, cildin nefes almasını engelleyen, ağırlıklı olarak burun çevresi ve yanaklarda görülen siyah noktaların oluşmasının sebebi ise, geniş gözeneklerin olması, günlük cilt temizliğinin yapılmaması, sigara kullanımı ve çevresel faktörler başlıca sebepleridir. Hepimiz cilt tonumuzun eşit olmasını isterken, pürüzsüz bir cilt, daha canlı, daha parlak, daha dinamik bir görüntü için ilk etapta derinin hemen alt tabakasında biriken siyah noktalardan kurtulmalıyız.
Siyah Noktalardan Kurtulmanın Yolları
Siyah noktaların temizlenmesi ve onlardan kurtulmanın ilk yöntemi cilde uygun olan bir temizleme ürünü kullanmaktır. Bu temizlik ürünüyle cildinizi sabah ve akşam günde iki kere silerek işe başlayabilirsiniz. Yağlı ciltler için kullanılması gereken temizleme ürününü cildin sebum dengesini sağlayabilmek ve ciltteki yağ oranını azaltıp cildi dengede tutabilmek için mutlaka jel kıvamlı olmalıdır. Cildi uygun bir temizleme ürünü ile temizledikten sonra ardından cildin hijyen süresinin uzamasını sağlamak da gerekir. Bu sebeple gözenekleri de sıkılaştırmak konusunda etkili olacağını düşündüğünüz bir tonik kullanabilirsiniz. Tonik aynı zamanda cildin nemli kalma süresini de uzatacaktır. Tonik uygulamasının ardından cilde uygun bir nemlendirici ile birlikte kullanmanız gerekecektir. Doğru temizleme ürünleri kullanılmadığında ciltte akne oluşumu da görülebilir.
Milia Neden Oluşur?
Çok yaygın ve özellikle son yıllarda daha da çok artan milia yine bir cilt problemidir. Milia bir diğer adıyla milium olarak bilinen yağ bezesi veya ucu beyaz gibi görünen sivilceler ile karıştırılan milialar mutlaka uzmanlar tarafından temizlenmeli, asla ev ortamında bilinçsizce deriden çıkartılmamalıdır. Aksi halde ciddi ve geri dönüşü olmayan cilt hasarına sebebiyet verilebilir. Milia genellikle 3 mm’den küçük deri yüzeyinde bulunan keratin kistleri de denilen beyaz renkli ve toplu iğne başı büyüklüğünde görülür. Tüm yaş gruplarında görülebilir, keratinin cilt yüzeyinde sıkışması sonucu ortaya çıkar ve asla bu kistler elle sıkılmamalıdır. Milialar sadece yüz bölgesinde değil genital bölgede ve vücudun farklı bölgelerinde de oluşabilir.
Milia Oluşumunu Tetikleyen Şeyler;
- Yanlış beslenme,
- Genetik yatkınlık,
- Uykusuzluk,
- Sağlıksız beslenme,
- Aşırı yağlı yiyeceklerin tüketimi,
- Fazla kafein tüketimi
Milia Temizliği Nasıl Yapılır?
Milia temizliği mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Milia temizliği sırasında öncelikle deri yumuşatılır ve steril enjektör uçları ile uç noktasından deri altındaki yağ kisti deriye hasar vermeden çıkarılır. İşlem sonrası mutlaka dezenfekte edilir. İşlemden sonraki bir ya da iki gün Milia yerinde bir kabuklanma oluşabilir. Birkaç gün içinde kabuklanmalar ortadan kaybolacaktır. Milia temizliği için randevu oluşturmak ya da temizlik teknikleri hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, aşağıda yer alan formu doldurabilirsiniz ya da yan taraftaki iletişim bölümünden tıklayarak bize kolayca ulaşabilirsiniz.