Dudak Dolgusu Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Dudak dolgusu işlemi anestezik madde bulunduğu için acı hissetmez.
Dudaklar yüzyıllardır güzelliğin ve gençliğin sembolu olmuştur. Dolgun ve nemli dudaklar, genç ve doğurgan kadını sembolize etmiş, yüzün güzelliğini ön plana çıkartmıştır. Her kadın doğuştan dolgun dudaklara sahip olacak kadar şanslı olmadığı için, acı biber ve tarçın sürerek dudakları şişirmek dahi kadınların başvurduğu yöntemler arasında yerini bulmuştur. Gelişen tıp sayesinde, dudaklara biber veya tarçın sürerek ya da masaj yaparak büyütmek çoktan tarih olmuş olsa da, dudak dolgusu hakkında halen bilinmeyenler var.
Dudaklara dolgunluk veren madde hyaluronik asittir. Doktorun dudağa enjekte ettiği madde de aynı maddedir. Yani; aslında yabancı bir madde ile dolgunluk sağlamaktan ziyade, zaten ciltte var olan bir maddenin takviyesi yapılarak dudaklar yeniden şekillendirilmektedir. Dudak dolgusunda; yeniden şekillendirmek kavramı önemli bir tanım, çünkü dudakları yalnızca dolgunlaştırmak, arzulanan sonuca gitmek için yeterli değil. Dudağın hangi bölümlerinin dolgunlaştırılacağı, hangi bölümlerinin kontür çizgisinin ön plana çıkartılacağı gibi konular, doktorun hayal gücü, hesaplama yeteneği ve elinin yatkınlığı ile doğrudan ilgili noktalardır. Orantısız dolgunlaştırılmış ve ideal ölçülerin dışına çıkılarak yüze uyumsuz bir şekil verilmiş dudaklar, güzellikten uzaklaşarak yapaylık ortaya çıkartır. Yüzümüzün en dikkat çeken bölgesinde yapay bir görüntü oluşturmak tamamen dezavantaj olmakla birlikte, doğru estetik dokunuşların her zaman aslını koruyarak, doğala en yakın güzellikte olması gerekir.
BT Dolgu Dudak Dolgusu Değildir
Yanlış bilinen bir diğer nokta da dudakların btks uygulaması ile doldurulduğunu zannetmektir. Dudağı dolgunlaştırmak için bt dolgu uygulanmaz. “Dudaklarında btks mu var?” soru cümlesi tamamen yanlış kurulmuş bir cümle olmakla birlikte, btks uygulaması ile dudakların etrafında oluşan kırışıklara müdahale gerçekleştirilebilir, ancak hacim verilmez. Dudak dolgusu işlemi yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Hasta, işlem esnasında lokal anestezi yapıldığı veya dolgu maddesinin içerisinde anestezik madde bulunduğu için acı hissetmez. Uygulama sonrasında, dolgu yapılan bölgeye, oluşabilecek minimal morlukları engellemek amacı ile soğuk kompres uygulanabilir. Hasta, uygulama sonrasında gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir.
Dudak Dolgusu Yaptırdıktan Sonra
Uygulamadan sonraki 2-3 gün, giderek azalmak koşulu ile, dudaklarda ve dudak çevresinde ödem görülebilir, ancak gündelik hayatı etkileyecek boyutta bir ödemden bahsetmiyoruz. Uygulamadan 1 hafta sonra hasta kontrole geldiğinde, doktoru tarafından uygun görülür ve hasta da talep ederse, ek dolgu uygulanabilir. Uygulama yaklaşık 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcılık göstermektedir. Kalıcılığını yitirdiğinde veya hacimde azalma olduğunda, isteğe göre tekrarlanabilir.